Въпрос за смяна на масло на диференциал

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Re: Въпрос за смяна на масло на диференциал

Мнение от CTORH » 04 Сеп 2014, 15:48

Ми така питай, кво е тва "що"!
Принципно може и да е съвпадение, не мога да съм 100% сигурен, че това е причината, просто споделям фактите. Но като цяло, както и други колеги казаха, не се препоръчва в отворен диф да се слага масло за диф с ограничено приплъзване. Предполагам, че причината е същата, поради която не се преподъчва в двигател на евридейка да се слага масло 10w60, например. Та аз мисля, че хубаво да се спазват тея препоръки, все пак затова има различни видове масла за различните видове диференциали, но в крайна сметка всеки сам си решава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 04 Сеп 2014, 17:44

CTORH написа:Ми така питай, кво е тва "що"!
Принципно може и да е съвпадение, не мога да съм 100% сигурен, че това е причината, просто споделям фактите. Но като цяло, както и други колеги казаха, не се препоръчва в отворен диф да се слага масло за диф с ограничено приплъзване. Предполагам, че причината е същата, поради която не се преподъчва в двигател на евридейка да се слага масло 10w60, например. Та аз мисля, че хубаво да се спазват тея препоръки, все пак затова има различни видове масла за различните видове диференциали, но в крайна сметка всеки сам си решава.

Това с 10/60 не е обосновано, нито това с 75/140.Имам случай на евридейка карана с 20/60, дифове и кутии карани с 75/140 и не просто нямат проблем ами са и по-добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 05 Сеп 2014, 9:52

То не е казано, че веднага ще изтропа двигателя или веднага ще извият скорости или диф, но казват, че така им се съркащава ресурса. Каква точно е причината и дали наистина е така или не няма как да го обясня научно, защото не съм такъв капацитет. Но няма смисъл да спорим повече, както казах всеки сам си решава. :bchug:
Изображение

Предишна

Назад към E46