Конденз по челното стъкло отвън при вкл. климатик - Решена!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Конденз по челното стъкло отвън при вкл. климатик - защо

Мнение от vavilon » 06 Авг 2014, 15:09

Демирев написа:Мерси за всички съвети. Ще ги взема предвид още днес. Бъди сигурен.
Иначе гледам даваш съвет да пусна обдухване на челното стъкло като се запоти - това го правя винаги зимата като се запоти вътре!

А сега се кондензира отвън - не знам дали го разбра това ясно че конденза го има само отвън??

Естествено, че го разбрах. :) В тоя случай е време да смениш чистачките. Пружинните плстинки на рамнете са се уморили вече. Перата са ти захабени и така се получава недоизчистване или запотяване, както искаш си го наричай. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 06 Авг 2014, 15:12

Златен съвет ми даде! Откакто държа климатроника само на ауто и 21 градуса - изчезна напълно конденза отвън и е доста по-студено в купето!
- отклокото като беше на 16 градуса с изкл.ауто и само насочена струя за тяло и крака!
....и разхода като че ли по-малко се вдига сега от преди.
Преди на 16гр. с изкл. ауто се мъчеше и нямаше мощност и вдигаше с над 2л. разхода в града.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Re: Конденз по челното стъкло отвън при вкл. климатик - Реше

Мнение от GecataBMW-E46 » 06 Авг 2014, 15:34

Нормално е да ти прави конденз при пусната вътрешна циркулация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 06 Авг 2014, 16:26

Демирев написа:Златен съвет ми даде! Откакто държа климатроника само на ауто и 21 градуса - изчезна напълно конденза отвън и е доста по-студено в купето!
- отклокото като беше на 16 градуса с изкл.ауто и само насочена струя за тяло и крака!
....и разхода като че ли по-малко се вдига сега от преди.
Преди на 16гр. с изкл. ауто се мъчеше и нямаше мощност и вдигаше с над 2л. разхода в града.

:yes: Ще му свикнеш с настройките и предпочитанията. Тествай и след 10та минута, на 23-24гр. Реално на тея градуси, когато ги достигне климатроника, компресора започва да включва и изключва. И естественно разхода намалява още. И най важното е, че е по безопасно за здравето. За 2ч. на 21гр., човек може да се разболее, гаранция. При пасажери отзад, средната линия духалки (лява, дясна и среда), трябва да се насочат посока задна седалка на ниво гърди. Иначе ще пукнат от жега. :mhihi:
Но си му трябва временце на пустият му климатроник, не е като новите, да духа студено почити веднага.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 06 Авг 2014, 17:42

,,Но си му трябва временце на пустият му климатроник, не е като новите, да духа студено почти веднага.''
Ако е на опция ,,Топъл климат'' почва веднага да духа студено при мен??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 06 Авг 2014, 19:26

Аз, винаги използвам моя с пусната циркулация на въздуха и до сега не съм имал изпотяване..До колкото знам е и по-добре за самия климатик да е включена вътрешната циркулация,защото не дърпа горещ въздух от вън,а върти вече охладения.
The Power of Dreams!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 08 Авг 2014, 10:46

NikVanov написа:,,Но си му трябва временце на пустият му климатроник, не е като новите, да духа студено почти веднага.''
Ако е на опция ,,Топъл климат'' почва веднага да духа студено при мен??

Малко не е така! ;)
Опцията топъл климат, се състои само в първоначално обдухване на макс, от вентилатора на парното. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 08 Авг 2014, 12:59

Не съм съгласен, какъв е смисъла да духа на максимум, ама топло? При мен духа студен въздух. Но ако греша да се изкаже някой по-компетентен?
Cooling output normal
hot country IHKA programming enhanced to produce more cooling output when selected to “hot country”. (Footwell and defrost vents closed to allow more center vent air for maximum cold air.)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 08 Авг 2014, 16:16

С кое не си съгласен? Не съм казал, че духа топло! А, че вентилатора духа на макс, при настройка за топъл климат. Дали ще е включен климатика или не, зависи от теб. :yes:

Предишна

Назад към E46