Много висок разход на гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Re: Много висок разход на гориво!
Ако си купя дизел и ми гори 13 на 100 градско ще го засиля през първото дере, което видя
За мен колегата трябва да си прегледа колата и ако всичко е наред, да преразгледа стила си на шофиране. Автоматикът също влияе на разхода, но не толкова драстично.
За сравнение - 330и, бензин, 231 коня, дава 13.5 градско със нормално каране.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
surfboard написа:Ако си купя дизел и ми гори 13 на 100 градско ще го засиля през първото дере, което видяЗа мен колегата трябва да си прегледа колата и ако всичко е наред, да преразгледа стила си на шофиране. Автоматикът също влияе на разхода, но не толкова драстично.
Този разход на градско или селско ти го даде 330i

Стига глупости и веднъж завинаги се научете да си отчитате разхода че се стига до глупости като на горният постинг

Разхода зависи от много фактори тип/вид гориво, сезон,разтояние, състояние на автомобил ,трафик и т.н
По темата колега ако минаваш на ден по 2-3км. и после на обратно си е нормален разхода но ако правиш по 80-100км. на ден не е нормален този разход

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
колко пъти съм се пробвал и аз една чертичка 2 чертички, сипваш до капачката караш и пак до капачката
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Писал съм доста по темата за 320д автоматик, но ще се повторя. Моите наблюдения са същите - под 12 градско не пада, но говорим за задръствания и къси разстояния. 330i може да даде 13.5 спокойно, но при средна скорост над 30км/ч, тоест в неделен трафик и без въртене по малките улички.
Never mistake motion for action...
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Gancho написа:kkrumov написа:kaiso написа:Здравейте колеги, моето BMW е46 320д 150к.с. автоматик.В момента ми дава разход 12л/100км.Засичам го по следния начин.Не съм пълнил резервоара до горе.Примерно светвами резервата и слагам 20лв. и докато ми светне пак и така си разделям километрите на литрите гориво и на борда ми показва + - 0.5 отклонение и до сега под 12л. не съм падал.
Здравей колега,
и аз карам BMW е46 320д 150к.с. автоматик 2002 г. Извънградско го засякох на 02.02.2014 след минати 1000 км. Разходът който ми даде е 7,24/100 км, като съм засичал пълно-пълно, а в колата бяхме 4 човека и пълен багажник. През седмицата я карам до работата и обратно, като разстоянието в едната посока е около 5 км и разхода, който ми дава е около 13 л/ 100 км.
И аз не знам дали е нормално, но.....това е картинката
Колега незнам как си го засякъл в близкото бъдеще(02.02.2014),но според мен ти е висок разхода за този двигател.13/100 си е доста голям разход за този мотор според мен.Без лоши чувства за шегата.
Колега, нима ти нямаш кристална топка?!?

За 02.01. ставаше въпрос

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
Leon написа: 330i може да даде 13.5 спокойно, но при средна скорост над 30км/ч, тоест в неделен трафик и без въртене по малките улички.
Ако средна скорост от над 30км/ч я броиш за градско така да е

Колеги само си правим филми гледал съм какви ли не тъпизми от типа 4.5/100 за 320D или 6.5 градско София/Пловдив

П/С в момента моята кола показва по борд 9.1 градско(карам по 500км. на седмица) колко реално харчи си знам само аз

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не я броя, затова поставям условията така. Този уикенд направих 13.3 из София с отсечки по Цариградско и никакви задръствания. Средна скорост 34 км/ч. Минах през центъра 2 пъти, така че е възможно, но не и в обичайния трафик.
Never mistake motion for action...
- surfboard
- младши ентусиаст
-
Илия ли си, Илийка ли си, я първо по-полека с тона. Второ, използвай търсачката, виж темите за разход на е46 и виж мненията на хора, които карат такива коли, а не си джафкат като теб на общо основание. За справка - K_ilkov, Blacksapphire и още много - всички те са имали 330и и могат да ти потвърдят. Дори по каталожни данни си е 13 на 100.
И ми е много интересно да не си някоя врачка та да знаеш как засичам разхода си?
13.5 - спокойно каране. 14.5 - 15.0 - малки улички и супер тежък трафик и къси разстояния. 8 на 100 извънградско със 120. 10 на 100 - от 120 до 170
И ми е много интересно да не си някоя врачка та да знаеш как засичам разхода си?
13.5 - спокойно каране. 14.5 - 15.0 - малки улички и супер тежък трафик и къси разстояния. 8 на 100 извънградско със 120. 10 на 100 - от 120 до 170
Последна промяна surfboard на 07 Яну 2014, 14:49, променена общо 1 път
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:Илия ли си, Илийка ли си, я първо по-полека с тона. Второ, използвай търсачката, виж темите за разход на е46 и виж мненията на хора, които карат такива коли, а не си джафкат като теб на общо основание.
Мен търсачки и каталози не ме интересуват аз просто си засичам разхода на колата

п/с Дупница е град само за вас за останалата част от България си е просто село

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Аз говоря за София, а ти нещо много "миекаш" та не ти се разбира. Обикновено такива плиткоумници като теб не знаят, че в малък град харчи повече от София, защото караш на по 2 километра, винаги си студен, имаш 3 светофара и малки и тесни улички.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:Аз говоря за София, а ти нещо много "миекаш" та не ти се разбира. Обикновено такива плиткоумници като теб не знаят, че в малък град харчи повече от София, защото караш на по 2 километра, винаги си студен, имаш 3 светофара и малки и тесни улички.
Не знаех че в Дупница има цели три светофара

Я си намали тона че със селски изпълнения не ми се занимава

- surfboard
- младши ентусиаст
-
Нещо напрегнат ми се струваш. Не се учудвам, че не знаеш, то като капацитетът ти е нисък, откъде място за толкова информация. Плиткоумник е драматична констатация за определен тип хора, към които се причисляваш и ти. Тонът не мога да го намаля, че ми изгоря копчето за "ВОЛУМЕ". Бухахах. Когато скачаш остро, не можеш да очакваш да те галят с перо.
Още с първия пост влизаш в ролята на разярен международен шофьор - тираджия, който нападателно осмива и укорително констатира незнанието на хора, които не познава, да засичат разхода си.
Ако искаш си направи една ескурзия дотук, ще се видим и ще ти обясня лично за думите в Дупница.
Е сори, ама ако дизела ти гори колкото 330и, те разбирам защо нещо си нервен - няма такава преебня. Хахахах
Забравих да отговоря на последния ти въпрос - да, в Дупница "плиткоумник" звучи гордо, а Илийца - ТЪПО.
Още с първия пост влизаш в ролята на разярен международен шофьор - тираджия, който нападателно осмива и укорително констатира незнанието на хора, които не познава, да засичат разхода си.
Ако искаш си направи една ескурзия дотук, ще се видим и ще ти обясня лично за думите в Дупница.
Е сори, ама ако дизела ти гори колкото 330и, те разбирам защо нещо си нервен - няма такава преебня. Хахахах
Забравих да отговоря на последния ти въпрос - да, в Дупница "плиткоумник" звучи гордо, а Илийца - ТЪПО.

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Ей, хора, защо трябва да се нападате и обиждате? Зарежете го този манталитет, който е достоен и нормален само и единствено в чалга заведенията. Всеки има право на мнение по въпроса, а това че на друг не му харесва, то не означава, че трябва да започне с обидите.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
surfboard написа:Нещо напрегнат ми се струваш. Не се учудвам, че не знаеш, то като капацитетът ти е нисък, откъде място за толкова информация. Плиткоумник е драматична констатация за определен тип хора, към които се причисляваш и ти. Тонът не мога да го намаля, че ми изгоря копчето за "ВОЛУМЕ". Бухахах. Когато скачаш остро, не можеш да очакваш да те галят с перо.
Ако искаш си направи една ескурзия дотук, ще се видим и ще ти обясня лично за думите в Дупница
Тъй като в Дупница не четете много ще ти цитирам общите правила на форума точка 12
12. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани!
П/С лично бих ти дал обяснения но нямам път към твоето село....

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
За последно ви предупреждавам. Следващия път директно ще има банове.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2