ПРОБЛЕМ С ГАРАНЦИЯ НА АКУМУЛАТОР BOSCH

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: ПРОБЛЕМ С ГАРАНЦИЯ НА АКУМУЛАТОР BOSCH

Мнение от iv4o9999 » 20 Ное 2013, 15:56

и в крайна сметка какво стана?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 20 Ное 2013, 16:35

Еми още нищо не е станало,чакам да ми се обадят да кажат какво ще става.Сигурно още го тестват.Ни-вест Ни-кост какво толкова трябва да го тестват незнам,а поне за сега закрепих положението с този "Оборотният" Baner 74Ah Който държи перфектно няма абсолютно никакви проблеми нарочно го държах с светнати габарити час-два няма ядове пали от раз. Ще чакам Колеги и ще ви пиша как са се отнесли служителите на Bosch с гаранционния акумулатор :|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 20 Ное 2013, 22:53

Ivkoko написа:няма какво да го мислиш :) трябва да се уверят че проблема е в акумулатора затова са те накарали да го оставиш да го тестват ако няма проблем в него ще търсят проблем в колата ти :D

Значи Колега проблем в колата ми няма след като ми дадоха този "Оборотния" акумулатор аз нямам проблем с палене и тем подобни всичко е ок.Замерването с една проста Товарна вилка ще покаже ясно този акумулатор как се държи под товар и това е ясно има ли хляб в него или не :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 24 Ное 2013, 9:09

Ivkoko написа:на твое място щях да звъня всеки ден , щом няма проблем в колата те трябва да ти го заменят защо те бавят незнам :(

Колега,не искам да им досаждам.Казаха,че ще ми се обадят а вече 5-ти ден никой не се обажда верно е че има и почивни дни но този тест дето казаха че ще правят колко дни са им нужни :dunno: .Тая седмица дето идва мисля да се реши проблема ако откажат замяна няма да се откажа и ще "Чуе и глухият цар" Ще търся както каза един колега големият Bosch да видиме той какво ще каже!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 24 Ное 2013, 22:28

bobi_81xx написа:
Ivkoko написа:на твое място щях да звъня всеки ден , щом няма проблем в колата те трябва да ти го заменят защо те бавят незнам :(

Колега,не искам да им досаждам.Казаха,че ще ми се обадят а вече 5-ти ден никой не се обажда верно е че има и почивни дни но този тест дето казаха че ще правят колко дни са им нужни :dunno: .Тая седмица дето идва мисля да се реши проблема ако откажат замяна няма да се откажа и ще "Чуе и глухият цар" Ще търся както каза един колега големият Bosch да видиме той какво ще каже!!!

Ако си доволен от този с който си сега, който са ти го дали ... карай си с него. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мнение от asotsf » 25 Ное 2013, 1:48

Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 25 Ное 2013, 9:50

00700 написа:
bobi_81xx написа:

Ако си доволен от този с който си сега, който са ти го дали ... карай си с него. ;)

Е аз си карам няма ядове с него но все пак не е мой а е "Оборотен" все някога трябва да си им го върна.Ще очаквам днес или утре да се обадят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 25 Ное 2013, 10:14

asotsf написа:Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане. :yes:

Колега,вярно е по-голям но когато го купувах в магазина ми казаха да купя по-големият и аз този купих.А и четох било нямало проблем когато е по-голям стига да имало място кадето се слага.Ето и цитат:
Какъв капацитет акумулатор е най-добре да използваме?
ОТГОВОР: НАЙ-ГОЛЕМИЯТ, КОЙТО ПАСВА НА МЯСТОТО!
Големият акумулатор е приятел на шофьора. Той позволява:
- по-дълго оставяне/забравяне на включени ел. консуматори в спрян автомобил
- пускане в ход на не-съвсем-изправен двигател, с много опити
- по-дълго пътуване с повреден алтернатор
- по-дълга експлоатация на дадената батерия (непропорцилнално - ако на дадената кола 55А.ч живее 2години,
75А.ч като нищо ще живее 3.5-4години.)
- по-голям толеранс към неизправностите на ел. инсталацията (неточно зарядно напрежение, големи контактни
съпротивления в клемите поради окисление)
- да оказваме помощ при запалването на други автомобили

Гаражни легенди:
- Големият акумулатор няма да се зарежда достатъчно от наличния алтернатор - НЕВЯРНО! Изправен алтернатор
зарежда еднакво добре батерии със всякакъв капацитет. По-големите се зареждат по-бавно, но и също толкова
по-бавно се изтощават от консуматорите, така че при нормална експлоатация е все едно.
- Големият акумулатор претоварва алтернатора, стартера или нещо друго - НЕВЯРНО! Единственото, за което
наистина допринася, е възможността да изгорим стартера с по-продължително въртене на неизправен двигател
без необходимите паузи между опитите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 25 Ное 2013, 15:48

Никакви проблеми нямаш с големият акумулатор. Единствено, трябва да го зареждаш един път в годината.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 26 Ное 2013, 3:46

asotsf написа:Колега тая кола по каталог на Бош и дават 80 А/ч акумулатор ти си сложил доста по-голям. Проблема ти може да е от недозареждане. :yes:

Категорично невярно твърдение!По-големия акумулатор натоварва малко повече динамото и по-специално изправителните диоди и статорната намотка."Изчерпаните" обаче да речем 400А за 2-3 секунди при стартиране после сравнително набързо се зареждат наново с да речем 50А от динамото и готово.Дори и системно да се кара колата на мноооооооого къси разстояния пак не се появява ефекта на системно недозареждане.Практиката си го е показала много ясно-масово се карат коли с по-големи от препоръчаните акумулатори и няма коѝ знае какви последици.
С други думи-ако всичко е наред и сложиш по-голям акумулатор, единственото неудобство е че вместо на 10, ще ремонтираш динамо да речем на 6-7 години.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 26 Ное 2013, 9:23

Колата може да се кара и със 185 Ah, неудобството идва само от габаритите и теглото на АБ.Няма да споря с никого.Уважавам мненията на колегите когато са полезни.Колегата със проблемната АБ може да кара и със 60Ah но живота на батерията се скъсява.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 26 Ное 2013, 11:12

Колеги,вече една седмица измина откакто оставих въпросният акумулатор в сервиза за ТЕСТВАНЕ а никой не се обажда да даде информация какво се случва.Аз умишлено не им звънях за да не ги притеснявам а и те изрично казаха ,че ще ми се обадят но до днес никой не ми е звънял.Ще зачакам още малко да видя до кога ще го ТЕСТВАТ този акумулатор,или търсят повод да не уважат рекламацията и да не ми подменят акумулатора. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 26 Ное 2013, 11:42

Според мен направо им звъни, колко мислиш да ги чакаш - 1 месец? (май толкова можеха по закон за стоки ако искат :mhihi: )...
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 26 Ное 2013, 13:40

Току що се чух с представителите на BOSCH в гр.Монтана и казаха че са изпратили акумулатора при ГОЛЕМИЯТ BOSCH и трябва да се чака да каже какво са решили.Служителката беше доста любезна и обясни,че като разберат становището по въпроса веднага ще звъннат.Каза,че щом няма проблеми в колата най-вероятно ще го подменят с друг по-точно каза "да се надяваме".Казах и ,че с този ОБОРОТНИЯТ 74Ah дето ми го дадоха нямам никакъв проблем въпреки че е по-малък от този дето се препоръчва за колата.Питах е за резултатите от тестовете нищо конкретно неказа.Важното е че има някакъв напредък "уж".Ще чакаме резултати дано до Коледа се оправя :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 26 Ное 2013, 14:22

bobi_81xx написа:Току що се чух с представителите на BOSCH в гр.Монтана и казаха че са изпратили акумулатора при ГОЛЕМИЯТ BOSCH и трябва да се чака да каже какво са решили.Служителката беше доста любезна и обясни,че като разберат становището по въпроса веднага ще звъннат.Каза,че щом няма проблеми в колата най-вероятно ще го подменят с друг по-точно каза "да се надяваме".Казах и ,че с този ОБОРОТНИЯТ 74Ah дето ми го дадоха нямам никакъв проблем въпреки че е по-малък от този дето се препоръчва за колата.Питах е за резултатите от тестовете нищо конкретно неказа.Важното е че има някакъв напредък "уж".Ще чакаме резултати дано до Коледа се оправя :roll:

Какво толкова му гледат на акумулатора? Правят му една диагностика ... . Аман от специалисти. ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46