Да дадем по едно мнение за "Българското"

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Да дадем по едно мнение за "Българското"

Мнение от Leon » 21 Ное 2013, 19:24

ivoaudi написа:Сега някоѝ може да ми се смее, но независимо от това:
Почти винаги поглеждам щрих кодовете когато купувам стоки и принципно избирам българското, дори и да е по-скъпо.Неща започващи кодовете им с 38 си ги предпочитам винаги.Наѝ-далеч седя съответно от стоки, кодовете на които започват с 869(турция).
За инфо-40 Германия,60 Италия,33 до 35 ФР,52 Гърция,02 до 07 Сащ и други.Списъка съвсем,съвсем не е точен и пълен разбира се, но грубо и набързо толкова.

Всъщност за повечето държави се гледат първите 3 цифри - 400-440 Германия, 900-919 Австрия и т.н. България е 380, което е важно, защото с 38 започват още Словения (383), Хърватия (385), Босна (387). Франция е 33-37, САЩ 00-19, имаше още няколко страни с двуцифрени, но не ги помня.

По темата - избягвам българското производство. За съжаление, в последните 20 години само съм се разочаровал. Потребителските стоки са трагедия, а изключенията са просто средно ниво, нищо особено. Имаме нелошо машиностроене в някои области, но там китайската конкуренция е толкова силна, че българските фирми не могат да пробият. Традиционните за България храни отдавна са унищожени и пълен боклук, така че на практика си изгубихме чуждите пазари и се изнасят само някакви бутикови партиди или бюджетни продукти, които нямат кой знае какво значение за търговския баланс. Държава, чийто износ е предимно от суровини или първично преработени такива, няма икономика. Радвам се всеки път като видя опровержение на това, но не се случва често.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 21 Ное 2013, 22:24

Колеги,
не се заблуждавайте за Баркода. Цифрите показват къде е регистрирана фирмата и няма нищо общо с това къде е произведен продукта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 22 Ное 2013, 14:23

Macaveli написа:Да се включа и аз в темата :D Случайно познавам шефа на фирмата. Металите които пазарува за частите ги купува от фирмата в която работя и не само от нея. До скоро смятах че прави части само за износ. :kuku: Мой голям пропуск. Очаквам скоро да дойде да пазарува от нас и мога да го поразпитам какво може да направи и на какви цени естествено. Веднага ще споделя с вас колеги. Аз лично мисля да си поръчам нещо от него, но само времето ще покаже колко ще издържи.

Колега, супер че имаш достъп до човека. Поразпитай го и пиши един два реда как стоят нещата :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E46
Мечтае да кара: Хеликоптер

Мнение от Macaveli » 25 Ное 2013, 9:32

русиабн написа:
Macaveli написа:Да се включа и аз в темата :D Случайно познавам шефа на фирмата. Металите които пазарува за частите ги купува от фирмата в която работя и не само от нея. До скоро смятах че прави части само за износ. :kuku: Мой голям пропуск. Очаквам скоро да дойде да пазарува от нас и мога да го поразпитам какво може да направи и на какви цени естествено. Веднага ще споделя с вас колеги. Аз лично мисля да си поръчам нещо от него, но само времето ще покаже колко ще издържи.

Колега, супер че имаш достъп до човека. Поразпитай го и пиши един два реда как стоят нещата :yes:

В петък трябваше да дойде но не успя. При първа възможност ще говоря с него. :yes:
Хубавият живот бил скъп,имало и по-евтин,но не бил хубав....!!! :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 06 Дек 2013, 14:53

Хайде сега да възобновим темата! Днес говорих с шефа на тази българска фирма. Много готино и положително момче. :yes: Цените също са мнооого под пазарната (поне за нещата които аз питах де) даже ако пазарувате с отстъпка от някой магазин за части пак ще са по-ниски. Целта на фирмата е да измести турските и китайските боклуци, като цената да е ниска а качеството да е в максимално добро. Специално за нашият любим модел БМВ Е46 има разнообразие също има и за Е36 но в момента сайта още се прави и не е успял да качи всичко. На някои продукти дава по 10години гаранция. Ако има проблем с някоя част винаги ще е насреща да помогне. Ако имате въпроси за наличности може да пишете във формата която е за контакт.

Обеща че ще отговори на всяко запитване. Само помоли да се пише точният модел и година на колата.
Извинявам се ако е прозвучало като реклама. Целта в никакъв случай не е била такава.
Просто съм на мнение че трябва да се подкрепи българското, особено ако човека отсреща иска да прави бизнес с качествени продукти а не само да те цака, да ти вземе парите и да се държи с нас клиентите като дебил.
Надявам се че съм бил полезен. За напред ще говоря с него и за отстъпки за всички любители на марката БМВ. :driving:

мод. Предложи му на шефа да си пусне платена реклама.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Дек 2013, 16:43

Изглежда доста богата продуктовата им гама, ако държат високо качество, мисля, че имат бъдеще. Чак не мога да повярвам, че се произвежда нещо модерно и смислено в тая държава... :yes:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 06 Дек 2013, 20:37

ето за това пуснах темата и исках да стане това дискутиране. Благодаря на колегата, които сподели преките впечатления от фирмата и собственика. Сега трябва само някой да се престраши да пише резултата в последствие :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 06 Дек 2013, 22:10

Да дам и аз един "+" за гореспоменатата фирма - DBK DIMITROV (http://www.dbk-dimitrov.com/).
Поръчах от него маншончета за шарнири на предните носачи.
Човека е много точен и коректер :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Дек 2013, 23:30

Gqbriel написа:
Хаос написа:Teklas, Кърджали
изработват пластмасови и каучукови тръби за BMW, Audi, Daimler, GM
продажбена цена (като за концерн и огромни партиди) на парче PVC тръба за охладителната система на AUDI с дължина 60-70 cm и сложна форма, с места за датчици итн - 2-3 евро
повече какво да коментираме...

У наше село се правят доста неща с високо качество :mhihi: като не се шегувам,за тръбите не знаех,ще трябва да поразпитам дали мога да имам полза :yes:
Доста добре звучи,аз също бих взел българските - а като не са добри няма да взема,принципно гледам да купувам неща произведени в Бг от храни до стоки за дома..не трябва да мислим,че тук не разбира никой от нищо...напротив има толкова много фирми,чиято продукция е уникална,НО пазара и не е тук - жалко..защото се научихме всичко да ни е китайско..

Тя фирмата си е турска, но добре известна на запад, а заплатите за района са направо космически. 500 човека работят, а сега правят трети завод. Естествено работят само за износ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 07 Дек 2013, 23:28

Най-хубавото което биха могли да направят в тази фирма за нашите красавици са носачи със сменяеми шарнири (шарнири от е36). Аз си сложих на моята два нови на Meyle със сменяеми ама си е скъпо удоволствие :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 08 Дек 2013, 0:04

Има ли филтриране по марка и модел, че аз не видях... иначе е много трудоемко.

Значи какво - искам да сменя тампона на диференциала (или там каквото тупкаше) примерно, и се обаждам и казвам какво искам и те ми го изработват, ако го нямат?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 09 Дек 2013, 9:16

Night_Wolf написа:Има ли филтриране по марка и модел, че аз не видях... иначе е много трудоемко.

Значи какво - искам да сменя тампона на диференциала (или там каквото тупкаше) примерно, и се обаждам и казвам какво искам и те ми го изработват, ако го нямат?

Наистина е малко трудно търсенето на определени части по марка и модел колега. Но сайта е в процес на обработка и не е готов. Колкото до тампона изпрати едно запитване и ще ти върнат отговор.

Тези дни мисля да мина през магазина. Ще си купувам големия тампон за предния носач. Цената която ми обявиха е направо смешна - 18лв/бр. По принцип пазарувам с отстъпки от други магазини за авто части и най-добрата цена която намерих беше около 50лв. Друг е въпроса колко ще изкара този тампон но съм готов да пробвам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 09 Дек 2013, 10:31

Macaveli написа:
Night_Wolf написа:Има ли филтриране по марка и модел, че аз не видях... иначе е много трудоемко.

Наистина е малко трудно търсенето на определени части по марка и модел колега. Но сайта е в процес на обработка и не е готов. Колкото до тампона изпрати едно запитване и ще ти върнат отговор.

Тези дни мисля да мина през магазина. Ще си купувам големия тампон за предния носач. Цената която ми обявиха е направо смешна - 18лв/бр. По принцип пазарувам с отстъпки от други магазини за авто части и най-добрата цена която намерих беше около 50лв. Друг е въпроса колко ще изкара този тампон но съм готов да пробвам.

Колега не знам от кои магазини пазаруваш с отстъпки, ама точно тези тампони на мейле усилени ги намирам по 30лв./бр., но въпреки това цената от 18лв./бр. е още по-добра, а и ако качеството на изработка е ок си заслужава! Ще очаквам да споделиш :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 09 Дек 2013, 12:06

русиабн написа:Колега не знам от кои магазини пазаруваш с отстъпки, ама точно тези тампони на мейле усилени ги намирам по 30лв./бр., но въпреки това цената от 18лв./бр. е още по-добра, а и ако качеството на изработка е ок си заслужава! Ще очаквам да споделиш :yes:

Колега, не че се заяждам но не знам от къде може да се купят на 30лв/бр. Преди време питах мой приятел който доставя части и той ми даде доставна цена от 31лв/бр. оригинални от Германия. Ако ти дават на тази цена тази марка, явно има нещо нередно.Може да са дефектни и да са дошли на безценица до тук. Честа практика в голяма част от магазините за авточасти. Вече въпрос на късмет е колко ще изкарат тези "оригинални" части.Качеството винаги има цена. Казвам ти го защото познавам доста хора от този бизнес и съм много разочарован от някои части. Не казвам че оригинални части няма. Има и наистина са качествени но има и тарикати които ти продава едно за друго. Най-лесно е да направиш опаковка на нещо и да му сложиш етикет. Извинявам се ако по някакъв начин съм те обидил. Не е с цел да наложа моето мнение. Всеки си има свое виждане за нещата а аз изказвам какво е моето :angel:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Macaveli » 06 Яну 2014, 10:16

За много години колеги!
Сега малко по темата. Купих си някои части от фирмата на много добри цени и съм доволен.
След проведен разговор с шефа на фирмата се разбрахме, че ще направи отстъпки на всеки колега от форума който прояви желание. Така че, който иска да пазарува от там ще има и по-ниски цени от дадените в сайта. Това е специално за целия форум на БМВ!
Надявам се да останете доволни като мен! 8) :)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46