тракане на прозорците

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Детайли за колата: M47D20

Re: тракане на прозорците

Мнение от released » 13 Ное 2013, 18:48

Интересува ме, ако не ги натегна тези болтове, понеже не искам да бъзикам корите, може ли да се откачат водачите някак си или да бъда спокоен?!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320d touring 150 кс
Мечтае да кара: мх6

Мнение от ediface » 14 Ное 2013, 14:58

Може колега и не е хубаво после жилата се оплитат и става мазало.За да си спокоен ги стегни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Ное 2013, 8:36

аз пък си мисля че водачите нямат нищо общо с дрънченето,дрънченето идва от износването на уплътненията на прозореца.АЗ съм сменял водачи и съм ги притягал по време на смяната и лекото дрънчене си го има.Като се разклати стъклото се усеща къде играе,горе в уплътнението
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 18 Ное 2013, 11:14

Да кажа и аз моето мнение защото свалях цялото оборудване на едната ми врата тъй като я сменявах.Водачите които се плъзгат по шейните се чупят.По точно се чупи една пластмаса която държи жилото.Понеже само водачи не се продават-поне така ми казаха в дару и в камор аз стегнах жилото към водача с една автотел и стана бетон.По здраво от оригинално.Иначе като се счупи водача казаха,че се купува цял механизъм.По моргите търсих и никой не дава само водачи защото казват,че после не могат да си продадат машинките с жилата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 18 Ное 2013, 17:22

bmw_320d_150 написа:Да кажа и аз моето мнение защото свалях цялото оборудване на едната ми врата тъй като я сменявах.Водачите които се плъзгат по шейните се чупят.По точно се чупи една пластмаса която държи жилото.Понеже само водачи не се продават-поне така ми казаха в дару и в камор аз стегнах жилото към водача с една автотел и стана бетон.По здраво от оригинално.Иначе като се счупи водача казаха,че се купува цял механизъм.По моргите търсих и никой не дава само водачи защото казват,че после не могат да си продадат машинките с жилата.

Водачи се продават. Това че не се намират тук е друг въпрос. А и нашите търговци предпочитат да ни набутват целият механизъм. Чупи се пластмасата, а сега особено като започне да замръзва темата ще е отново актуална. Чупят се обикновено при сваляне на стъклото. Почне ли да трака стъклото поне от мой опит вече проверявам водачите. Ако не се обърне внимание навреме се прецаква жилото и т.н
BMW E46 WINDOW REGULATOR REPAIR CLIPS with METAL SLIDER FRONT RIGHT or LEFT е точното наименование. Преди 2 месеца смених на предно дясно стъкло. А избора е голям:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p4712.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=BMW+E46+WINDOW+REGULATOR+REPAIR+CLIPS+with+METAL+SLIDER+FRONT+RIGHT+or+LEFT&_sacat=0&_from=R40

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 19 Ное 2013, 11:39

Вчера колега от форума прати линк.Има ги и в ЕМ коплект.Не знам до колко са здрави но все пак са нови а и не бяха скъпи.Нещо от рода на 15 - 16 лв

Предишна

Назад към E46