Стари премиум гуми с/у нови бюджетни

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Re: Стари премиум гуми с/у нови бюджетни

Мнение от Edifice » 11 Ное 2013, 1:55

Ако си доволен от Корморана взимай го, новото си е ново. Наистина не се знае на какво може да се набиеш и аз съм имал такъв случай 4 Мишелина нов дот и като ги сложих :banghead: :ranting: :censored: 2 от тях в кофата....

Евалата за корсата, не знам дали е от гумите или колата, но си има и значение задкормилното устройство :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Ное 2013, 17:05

Тук повече се пише като с статия за някое авто списание, а понякога истината е проста. Някога купувах все чистак бърсак нови гуми на различни марки по същите причини, а и колата беше по-нова и все ми се искаше да е възможното по-добро. После колата поостаря и започнах да мисля друго, което... не искам да ангажирам никого с него. За мен съвсем естествено вече е да си сложиш на бабата и втора употреба хубави гуми.... ДОТ МОТ тинтири минтири отиваш и я гледаш на място, пипаш каучука, той си личи колко е грайфера, трябва да е мек, за да лепи снега, договарях се с хората, ако има проблем с балон да ти ги смени и си заминаваш щастлив с добра покупка на ниска цена и възможност да си ходиш преспокойно на ски, където поискаш, без да се притесняваш, че ще те бутат. Справка - аз, последните две години. Скиор съм и съм изкачил много планини без никакви проблеми.

Само не трябва да се прави компромис да се купува идиотщината регенерат!!! Един приятел навремето реши, че ще си купува чисто нови гуми, ама се отказа и си купи "нов регенерат", а разликата щял да си я изяде и изпие, та после всяка сутрин си намираше по една-две гуми спаднали напълно от самосебе си :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много "хубави" на външен вид и от старост не прилепват към джантата :mhihi:

И, за да не ме упрекват някои колеги, да, ясно е, че няма нищо по-добро от новото - новата гума, новата кола, младата жена и т.н. :D Са кат си купа нещо по-ново почвам пак с новите и така :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 316.BMW E46 320D
Мечтае да кара: BMW E30 M3

Мнение от georde123000 » 11 Ное 2013, 18:53

колега взимаш си от тези http://www.malatesta-magazin.com/ 225 45 17 за 123 лв брои,с 1 година гаранция,питаи човек които е карал с такива гуми а не някои които бил чул нещо си,това са перфектни зимни гуми,аз карам над 10 години с тази марка зимни и не съм имал крива или разлепила се гума,единственото е че са много меки и свършват за 40 000-50 000 хил. поздрави :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 11 Ное 2013, 22:09

tosh написа:
tosh написа:Никога няма да забравя когато бях беден студент с една корса Б с нови но летни гуми корморан как в снега си карах все едно съм 4x4 и даже дърпах на бащата кадета дето беше 2 пъти по-голям! Изумих всички наоколо :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Така, че Корморан си е хубава бюджетна гума, да не говорим че ги прави Мишлен.

А ето и малко полезно инфо при избора на гуми. Последните тестове на зимни гуми 2013 на ADAC : http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_zimni_gumi.php

Колега,

Ти доста похвали Корморана, а АДАК го пишат неадекватен???
Аз също съм бил беден студент и съм си купувал нов Корморан (летен)...колко щастлив от изгодната сделка...до първите капки дъжд :mhihi:

За всички, които искат да разчитат на автомобила си зимата не препоръчвам тази пародия на гума :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 11 Ное 2013, 22:33

Колега, не чети адак като дявол - евангелие. Мисля не е обективно да даваш мнението си за нещо, над което нямаш наблюдения.
Зимните гуми имат значение при поведение на сняг и разновидностите на снега!
Погледни поведението на гумата на сняг и после си вади изводите.

Карал съм с такива, не като беден студент... беше по-скоро инцидентна покупка от Метро в 12 през нощта, понеже се налагаше спешно да пътувам, но съм възхитен от тях на сняг.
Кофти индексите за мокро и ниво на шум са без значение. Аз лично не усетих проблем при шофиране на мокро.
Става въпрос за монтирани задни такива 205/55/16, с предни Нокиан WR-G3 на тежко, 200 коня CLK. Държаха се фантастично и бях крайно възхитен от тях. Тествах ги в големите снегове на Монтанско и Смолянско. Едната вечер наваля и сняг, а паркинга на хотела не беше почистен. Мина си като параход.
Когато бях със задни Нокиан WR-G3, иначе разкошна гума, със същата кола съм затъвал при подобни или по-комфорни условия.

Та... дават ли добър индекс за сняг, това е което ти трябва за зимна гума. Останалото няма значение, така и така в студените месеци караш по-внимателно (или поне аз)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 12 Ное 2013, 0:50

На практика зимата се кара много по-често на мокро, отколкото на истински сняг /освен ако не пътуваш редовно по планински пътища/. Аз лично бих гледал основно поведението на мокро и на второ място на сняг. Иначе имам превъзходни впечатления от летен Корморан, който освен че е чудесен на пътя, издържа вече 60 000 км и ще изкара още едно лято.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Ное 2013, 7:24

slav4o974 написа:На практика зимата се кара много по-често на мокро, отколкото на истински сняг /освен ако не пътуваш редовно по планински пътища/. Аз лично бих гледал основно поведението на мокро и на второ място на сняг.

Много са малко зимните гуми, които не са добри на сняг. И малко тези, които са добри във всичко, което НЕ значи компромис в някой друг аспект. Миналата зима съм карал на сняг има-няма 10 дни, това при ежедневно шофиране. Е няма как някой да ме убеди, че един Корморан ще седи така добре както един Дънлоп на сухо и мокро. С очите си съм видял и усетил как седи на всякакъв вид настилка WinterSrpot 3D на поне 2 сезона. Не спамя срещу евтините гуми, защото наистина някои от тях са добри. Но добри... нищо повече. Аз има хора, които търсят нещо повече от това в една гума, била то лятна или зимна. И пиша всичко това, за да призова към не толкова крайни изказвания като това на колегата liloff (когото безкрайно много уважавам във форума, без дори да го познавам), защото все пак тук четат и хора с малки или нулеви познания в областта и попиват всяка една прочетена дума. Иначе лошо няма - момчето има толкова пари и нека вземе каквото реши, пък времето ще покаже дали покупката му е била оправдана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Ное 2013, 7:26

Dirty M5 driveR написа:
slav4o974 написа:На практика зимата се кара много по-често на мокро, отколкото на истински сняг /освен ако не пътуваш редовно по планински пътища/. Аз лично бих гледал основно поведението на мокро и на второ място на сняг.

Много са малко зимните гуми, които не са добри на сняг. И малко тези, които са добри във всичко, което НЕ значи компромис в някой друг аспект. Миналата зима съм карал на сняг има-няма 10 дни, това при ежедневно шофиране. Е няма как някой да ме убеди, че един Корморан ще седи така добре както един Дънлоп на сухо и мокро. С очите си съм видял и усетил как седи на всякакъв вид настилка WinterSport 3D на поне 2 сезона. Не спамя срещу евтините гуми, защото наистина някои от тях са добри. Но добри... нищо повече. А има хора, които търсят нещо повече от това в една гума, била то лятна или зимна. И пиша всичко това, за да призова към не толкова крайни изказвания като това на колегата liloff (когото безкрайно много уважавам във форума, без дори да го познавам), защото все пак тук четат и хора с малки или нулеви познания в областта и попиват всяка една прочетена дума. Иначе лошо няма - момчето има толкова пари и нека вземе каквото реши, пък времето ще покаже дали покупката му е била оправдана.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Ное 2013, 7:26

Много са малко зимните гуми, които не са добри на сняг. И малко тези, които са добри във всичко, което НЕ значи компромис в някой друг аспект. Миналата зима съм карал на сняг има-няма 10 дни, това при ежедневно шофиране. Е няма как някой да ме убеди, че един Корморан ще седи така добре както един Дънлоп на сухо и мокро. С очите си съм видял и усетил как седи на всякакъв вид настилка WinterSport 3D на поне 2 сезона. Не спамя срещу евтините гуми, защото наистина някои от тях са добри. Но добри... нищо повече. А има хора, които търсят нещо повече от това в една гума, била то лятна или зимна. И пиша всичко това, за да призова към не толкова крайни изказвания като това на колегата liloff (когото безкрайно много уважавам във форума, без дори да го познавам), защото все пак тук четат и хора с малки или нулеви познания в областта и попиват всяка една прочетена дума. Иначе лошо няма - момчето има толкова пари и нека вземе каквото реши, пък времето ще покаже дали покупката му е била оправдана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330disel

Мнение от kacaro89 » 12 Ное 2013, 10:35

Колеги в cars.bg има един колега от сливен продава Nokian winter D3 с дот 4311 аз си взех и ги карам вече 1 месец пробрах и на магистралата и по други настилки изключително тихи и стабилни гуми доволен съм за сега пак и за 650 лв продава комлект от 4 гуми чисто нови .Офертата си е добра според мен.Аз ли чно взех и съм доволен в онлине магазините същите гуми са около 250 лв бройката

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 12 Ное 2013, 10:53

Сравнявате "нови" и "стари" гуми. Интересно като се вземете нова бюджетна гума след колко сезона я сменяте? Че нали след 2 сезона вече става "стара" бюджетна и опасна. Или ако е купена нова 5 години винаги е нова :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Ное 2013, 11:53

Dirty, старая се да не подвеждам колегата. Споделям опит, базиран на една и съща кола с различни гуми.
Моето мнение е, че за зимата, при нашите метеорологични условия е адски важно една гума да държи на сняг.

И не мога да се съглася, че всички имат еднакво поведение на сняг. Нищо подобно. Някои са меко казано отвратителни при тези условия.
За пример (отново става въпрос за чисто нови гуми): Falken Eurowinter HS439. Така амбицирано ги купих, дори бях попаднал на канадски ревюта за тях. Сега, няколко години по-късно, е добре известно из ревютата по интернет, че имат отвратително поведение на сняг.

Също имам колега, който редовно гази по отвратителни непочистени пътища с Е46 и откровено, без да го е срам от това, си купува нови зимни Wanli-та и ги кара по 2 сезона. Казва че за тази цел са перфектни.

Няма директен отговор на въпроса на темата.
Истината е по средата.
Т.е. ако ми предлагат 2-3 годишен Нокиан, който изглежда като нов, бих си купил стария Нокиан (да се замени с произволна премиум марка, която има добри показатели).
Да се дадат пари за някакви галоши, убити от каране и старост е глупост.
Правил съм тази грешка много пъти, не възнамерявам да продължавам обаче.
Куцо и сакато стана автоентусиаст и почна да продава разни неща. Умирам от смях като видя тема в продавалника или някой от сходните сайтове, за перфектни гуми със 6.5мм грайфер, а тя е 1/2мм над ограничителя.

Лично за мен е по-добре да се вземат евтини, но изпитани гуми, отколкото някакви, каквито и да са.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 12 Ное 2013, 12:18

kacaro89 написа:Колеги в cars.bg има един колега от сливен продава Nokian winter D3 с дот 4311 аз си взех и ги карам вече 1 месец пробрах и на магистралата и по други настилки изключително тихи и стабилни гуми доволен съм за сега пак и за 650 лв продава комлект от 4 гуми чисто нови .Офертата си е добра според мен.Аз ли чно взех и съм доволен в онлине магазините същите гуми са около 250 лв бройката

И аз попаднах на този търговец.
Днес поръчах и аз 4 броя Нокиан А3.
Твърдо бях решил да купувам бюджетна гума - нещо китайско, турско или корейско, ама предвид цената на тази обява, не мисля да си играя допълнително, за да спестя има няма 100-на лева.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Ное 2013, 12:50

теста на бюджетни зимни гуми се трансформира в такъв за нови гуми със стар ДОТ :mhihi:
пиши да кажеш как са :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Ное 2013, 19:20

[quote="liloff"][/quote]

Аз казах, че са малко тези, които не са добри на сняг. А не, че всички са добри на сняг. Само че за мен (и за много други хора) това не е единствен показател за качествена гума. Но то всеки си преценява в крайна сметка какво да сложи. Ако човека, каращ само в планините е решил да заложи на бюджетна гума ок, аз не критикувам неговия избор. Не му вадя аз парите от джоба. Но сега някой като прочете "Зимните гуми имат значение при поведение на сняг и разновидностите на снега!
Погледни поведението на гумата на сняг и после си вади изводите.", утре и той почне да дава тоя съвет и се стига до тази пословичност на българина как е убеден, че нещо е правилно, а то реално няма общо с истината. Защото същия този човек за Коледа ще реши да пътува някъде, ама няма да е само сняг - ще е сухо и мокро, и гумата трябва да му осигури не по-лошо поведение. И не е нужно да си състезател, за да усетиш разликата. Всякакви инцидентни ситуации се случват.
Не мисля за удачно да се задълбава, затова спирам. Но като човек, занимаващ се в тази сфера не мога да стоя безучастен и да не кажа две думи. Защото през ден слушам клиенти как са се наиграли с бюджетни гуми. Но да - от бюджетна до бюджетна има разлика и не я оспорвам :)

пп: Сори за трите еднакви поста. Нещо компа се бъгна.

ПредишнаСледваща

Назад към E46