Ретрофит Лупи за E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Re: Ретрофит Лупи за E46
Говора за обикновенна крушка не за ксенонова D2S.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Monoid написа:Говора за обикновена крушка не за ксенонова D2S.
Защото в по-горе си написал че си сложил ксенон 35w и нищо не светил, а после си сложил 55w и всичко вече е ОК, а даже се замисляш за 75 w. А накрая на нас ни разправяш че си говорел за обикновена крушка.
А това колко вата е нали знаеш че няма нищо общо със светлината която отдава, и че хората са го сметнали оптимално:
ксенон 35w = 55w обикновена крушка.
=> печелиш по-дълъг живот на крушката и по-ниска консумация на ток при същата осветеност (или малко по-добра).
А това че фаровете са регулирани, ако си сложил доста по-силна крушка почти няма значение. Все едно да гледаш срещу фар ( от ония на бреговете), който свети на метър от теб, а не точно в теб и да нямаш проблем. Нали се сещаш че всеки автомобилен фар има "разсейки" и при увеличаването на мощността на светлината те също се увеличават и в даден момент все едно че е насочен фара срещу теб.
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колегата, не ми спори много ти се моля за това как било измислено и кое как е сметнато... Защото колите са направени да вървят на бензин ама всеки им слага гас, нали ? Ако на тебе ти е добре с 35W си карай нямам нищо против, написал съм темата за да споделям и да коментирам мнение. Не да ми казваш кое как е измислено или изчислено ок ???
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Kris написа:Monoid написа:Говора за обикновена крушка не за ксенонова D2S.
Защото в по-горе си написал че си сложил ксенон 35w и нищо не светил, а после си сложил 55w и всичко вече е ОК, а даже се замисляш за 75 w. А накрая на нас ни разправяш че си говорел за обикновена крушка.
А това колко вата е нали знаеш че няма нищо общо със светлината която отдава, и че хората са го сметнали оптимално:
=> печелиш по-дълъг живот на крушката и по-ниска консумация на ток при същата осветеност (или малко по-добра).
А това че фаровете са регулирани, ако си сложил доста по-силна крушка почти няма значение. Все едно да гледаш срещу фар ( от ония на бреговете), който свети на метър от теб, а не точно в теб и да нямаш проблем. Нали се сещаш че всеки автомобилен фар има "разсейки" и при увеличаването на мощността на светлината те също се увеличават и в даден момент все едно че е насочен фара срещу теб.
колега малко си в грешка!
35,W 5500,K ксенон = 3200,lm (лумена)
55,W халоген H7= 1550,lm
Така, че нищо не е изчислено. Затова като треснат... "лайнарите" ксенон на рефлектор или халоген 100W и виждаш...Япония.
За халогенка 100,W или ксенон на 55-75,W от Китай, направо не ми се мисли. Казвам от Китай, понеже не съм срещал по големи ватове от стандартните при обичайните производители.
vavilon написа:Kris написа:Monoid написа:Говора за обикновена крушка не за ксенонова D2S.
колега малко си в грешка!
35,W 5500,K ксенон = 3200,lm (лумена)
55,W халоген H7= 1550,lm
Така, че нищо не е изчислено. Затова като треснат... "лайнарите" ксенон на рефлектор или халоген 100W и виждаш...Япония.
За халогенка 100,W или ксенон на 55-75,W от Китай, направо не ми се мисли. Казвам от Китай, понеже не съм срещал по големи ватове от стандартните при обичайните производители.
Да не навлизаме в спорове, но светлината от рефлекторни 55w е почти толкова колкото насочената с лупа 35w hid, и говоря за разсеяната светлина, ако така мога да се изразя. Да кажем че и двете са регулирани правилно, като застанеш с друга кола отстрани (все едно се разминавате) силата на светлината която те дразни е почти еднаква. А сега си представи пак регулиран ксенон с лупа и т.н., но 2-пъти по силен. Нищо че не ти свети директно в лицето, няма да ти е никак комфортно нали?
За другите китайски извращения на рефлектор или не, смятам сме на едно мнение.

- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Да използвам темата - има ли някакъв начин, някакви тънки запалители и т.б. които се побират вътре у фара? Смисъл данесе слагат вънка, а у самия фар като ОЕ да стане?
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Колега, даже и на ОЕМ ксенона баласта е отвънка на фара. Просто влиза под него и е по-прибран 
ПП
И ас съм със лупи на моримото и ксенон 35 вата на 5000к. Нямам абсолютно никакви оплаквания от осветеността, напротив, бял ден е. Съжалявам само, че нямаше 4200к.

ПП
И ас съм със лупи на моримото и ксенон 35 вата на 5000к. Нямам абсолютно никакви оплаквания от осветеността, напротив, бял ден е. Съжалявам само, че нямаше 4200к.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Еми като нее вътре щее ПОД фара, гледам сам има място, само неискам дами старчат кутии тук там 

WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- ediface
- Потребител
-
- Кара: 320d touring 150 кс
- Мечтае да кара: мх6
Аз си взех лупи и ксенон от бабуна много доволно светят
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Сега ако подкрепиш хвалбата и със снимков материал...
Never mistake motion for action...
- ediface
- Потребител
-
- Кара: 320d touring 150 кс
- Мечтае да кара: мх6
Не успявам да кача снимка заради високата резолюция по късно ще опитам с по ниска
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
има си тема за тези фарове, защо не се пише в тях
и да както и казах преди това недоволни от лупите почти няма, всичко е въпрос на монтаж и реглаж

и да както и казах преди това недоволни от лупите почти няма, всичко е въпрос на монтаж и реглаж

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
и аз си мислих че стъклата са ми чисти на фаровете,но след намесата на професионалист сега разбрах какво е да караш с нови стъкла на фаровете и как светят лупите

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
unikalen88 написа:и аз си мислих че стъклата са ми чисти на фаровете,но след намесата на професионалист сега разбрах какво е да караш с нови стъкла на фаровете и как светят лупите
ако продаваха и стъкла за компакт, щеше да е супер, като гледам мойте след някоя година ккао я карам още ще трябва да се полират
- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Сега и аз съм пред дилема дали да взема такъв ретрофит. Тия английски фарове и пререгулирани.. пак сечат на обратно (обикновения рефелкторен фар). Като цвят съм се спрял на 5к К.
Винаги ме е дразнела светлината срещу мен, а не несветенето на моите фарове - като изляза на път нощем и няма насрещни ми се струва че правят ден
Kaто светимост какво мислите за лупи + 55W + 5000 К + правилен реглаж + вътрешно и външно полиране на стъклата? Дали това е най-добрия вариант?
П.С. Дали спокойно ще мога да боядисам в черно всичко във фара и да разчитам на дългите от лупата + някаква мижава светлина от ксенон на дългите дълги и черен рефлектор? И дали 5000 К е най-добрия цвят?
Винаги ме е дразнела светлината срещу мен, а не несветенето на моите фарове - като изляза на път нощем и няма насрещни ми се струва че правят ден

Kaто светимост какво мислите за лупи + 55W + 5000 К + правилен реглаж + вътрешно и външно полиране на стъклата? Дали това е най-добрия вариант?
П.С. Дали спокойно ще мога да боядисам в черно всичко във фара и да разчитам на дългите от лупата + някаква мижава светлина от ксенон на дългите дълги и черен рефлектор? И дали 5000 К е най-добрия цвят?
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3