BMW то ми пуши бял дим на място !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Re: BMW то ми пуши бял дим на място !

Мнение от gazibarev » 15 Ное 2013, 0:10

Чааастито. Гарнитурка или глава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 15 Ное 2013, 12:03

asotsf написа:Проблема е, че моята го прави от лятото и отделно има загуба на вода. Пушекът мирише на антифриз, а има вероятност и от дюзите да е, но по-скоро ме интересува да оправя загубата на антифриз. Няма течове, гори го отнякъде и не е от охладителя на егр вече го смених и пак същата пушлявица. :dunno:

Едиснтвено ако смесва масло и антифриз е проблем с главата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330ci Stahlgrau

Мнение от asotsf » 15 Ное 2013, 12:05

Не смесва маслото и не надува маркучите. Не мисля да свалям главата ако няма ясни признаци, че там е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 15 Ное 2013, 13:34

Еми караш си и си доливаш тогава. Щом не тече никъде а пуши и мирише на антифриз и го губи как ли попада в горивната камера?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 18 Ное 2013, 21:07

maxson87 написа:Моя проблем е следния ! Имам ВМW 320 дизел 99 година ! При запалване и оставяне колата на място пуши синкав дим това се получава и при потегляне , иначе колата си върви нормално , но забелязах че губи и антифриз не мога да си дам равносметка от какво точно може да бъде маркучите не се надуват не загрява може и термостата да е заминал .Правих му и диагностика нищо не показа ..... ! Ще очаквам от вас колеги мнения за което благодаря предварително !

+ 1 за турбо
От гъзария се умира!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 19 Ное 2013, 10:37

aqa_boy написа:
maxson87 написа:Моя проблем е следния ! Имам ВМW 320 дизел 99 година ! При запалване и оставяне колата на място пуши синкав дим това се получава и при потегляне , иначе колата си върви нормално , но забелязах че губи и антифриз не мога да си дам равносметка от какво точно може да бъде маркучите не се надуват не загрява може и термостата да е заминал .Правих му и диагностика нищо не показа ..... ! Ще очаквам от вас колеги мнения за което благодаря предварително !

+ 1 за турбо

За турбото добре,обаче някой да ми обясни как през турбото ще изгори антифриз :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 19 Ное 2013, 21:28

Може през топлообменника да губи антифриз...Ако има пробив когато колата е студена при навлизане на антифриза през топлообменника в изгорелите газове може да пуши бяло и да губи антифриз от там.Когато колата загрее попадналия антифриз в газовете се изпарява.И при мен пуши бяло на студен мотор.Може и конденз да е.Може и да се провери като се изолира топлообменника и се наблюдава...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gazibarev » 19 Ное 2013, 23:29

За мен е спукана глава.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 20 Ное 2013, 0:44

bochogogogo написа:Може през топлообменника да губи антифриз...Ако има пробив когато колата е студена при навлизане на антифриза през топлообменника в изгорелите газове може да пуши бяло и да губи антифриз от там.Когато колата загрее попадналия антифриз в газовете се изпарява.И при мен пуши бяло на студен мотор.Може и конденз да е.Може и да се провери като се изолира топлообменника и се наблюдава...

Да може колега. Аз лично го смених моя и тествах този който си ми беше на колата и нямаше пробиви. Надух го с компресор на 6 бара и в една кофа с вода, но се оказа чисто здрав, а така ми се искаше да е от него.
Колеги кажете къде могат да направят тест за изгорели газове в системата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от asotsf » 05 Дек 2013, 0:36

Колеги по всяка вероятност пушенето е от проблем с дозировката на гориво или нещо свързано с горивоподаването. Колата пуши на студен мотор 2-3 мин и след това изчиства и си работи абсолютно нормално. Проблем с вървежа няма никакъв. Пробвах с друга нафта и 2тактово масло, но проблема остана. :dunno:
Дайте някакви съвети, моля.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 05 Дек 2013, 2:33

asotsf написа:Колеги по всяка вероятност пушенето е от проблем с дозировката на гориво или нещо свързано с горивоподаването. Колата пуши на студен мотор 2-3 мин и след това изчиства и си работи абсолютно нормално. Проблем с вървежа няма никакъв. Пробвах с друга нафта и 2тактово масло, но проблема остана. :dunno:
Дайте някакви съвети, моля.

Колега за зимата е нормално да пуши бяло 1-2 мин след палене и спира след като загрее малко. Има конденз, влага по генерацията и се изпарява след 1-2 мин като се загреят и изпаряват всичко и спира да пуши. След като няма симптоми за издухала глава и колата си работи перфектно ( надуване, смесване на маслото с антифриза и тн...) не се вторачвайте. Забележи по пътия, като си караш колко коли пушат бяло, това не значи че всички са за ремонт на глави. Вече ако пуши постоянно(без значение дали колата е работила 1мин или 5 часа) тогава си е за притеснение. А за губенето на антифриз провери хубаво всички тройници, да не би да полизгва от тях някъде.

Предишна

Назад към E46