Моля за мнение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Моля за мнение
kkrumov написа:Колеги,
Наистина съм изчел много за разхода във форума, въпреки че когато я взех колата го очаквах този разход, но всички странични мнения ме накараха да се занимавам с глупости. Беше ми важно да прочета и мненията ви, за да се ориентирам.
Благодаря.
Здравей

Ако не бъркам преди смяната на дебитомера разхода беше 12-13, което си беше доста...
Споследно като си говорехме ти каза - с автомат в София - под 10/100 е много трудно.
С ръчната скоростна кутия и ремап в София съм на 8-8.5 - това за същия мотор и кола на 200 000+ реални км.
С автоматична скоростна кутия 2.0д 177к.с. в София съм на 10-10.5 на кола на 75 000км .... прави си сам изводите

Не търси под вола теле - този мотор с автомат и този маршрут - толкова е нормално да ти гори. (+/- 0.5л)
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
TRR написа:kkrumov написа:Колеги,
Наистина съм изчел много за разхода във форума, въпреки че когато я взех колата го очаквах този разход, но всички странични мнения ме накараха да се занимавам с глупости. Беше ми важно да прочета и мненията ви, за да се ориентирам.
Благодаря.
А как ти е извънградския разход?
В София със същата кола (M47N автомат) имам разход над 13/100, а зимата доста повече. Това до някаква степен е оправдано, защото обикновено карам по 2-3 km с три кръстовища, но извънградския разход от 7-8/100 не мога да го преживея ... Последния път като пътувах по Тракия заради трафика съм карал със 110-130/само аз с малко багаж - 6,8/100!
Всичко описано от теб съм го направил по една или друга причина, термостатите бяха зле-смених ги/виското е добре - колата загрява нормално, филтрите ги сменям редовно, а този на картерните газове е на ~20000km, но разхода е висок. Дебитомера изглежда добре на диагностика, почистван и адаптиран е няколко пъти, но разхода не се промени. Сменях го с друг за проба (+почистване и адаптация) - няма разлика, но може и другия да не е бил читав ... Остава да пробвам с нов![]()
Някъде четох, че ако разликата между показанията на бордовия компютър и реалния разход е голяма, значи дебитомера не е добре, ама дали наистина е така
Колега,
два пъти ходих с нея до морето тази година, като разходът, който ми даде беше 7,6/100 л първия път и след това 8/100 л, като втория път бяхме 4-ма човека и 4 големи сака. След това смених дебитомера и не съм излизал с нея извън града. Що се отнася до разлика в показанията по БК и колонка- БК ми показва разход в града 7/100 л, което е далеч от разхода по колонка...
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Dimitroff написа:kkrumov написа:Колеги,
Благодаря.
Здравей
Ако не бъркам преди смяната на дебитомера разхода беше 12-13, което си беше доста...
Споследно като си говорехме ти каза - с автомат в София - под 10/100 е много трудно.
С ръчната скоростна кутия и ремап в София съм на 8-8.5 - това за същия мотор и кола на 200 000+ реални км.
С автоматична скоростна кутия 2.0д 177к.с. в София съм на 10-10.5 на кола на 75 000км .... прави си сам изводите
Не търси под вола теле - този мотор с автомат и този маршрут - толкова е нормално да ти гори. (+/- 0.5л)
Здравей,
разхода преди смяната на дебитомер беше точно 13,76 л/ 100 км. Сега вече 11л / 100 км е значително по-добре. Ако падне още малко ще съм много доволен

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
kkrumov написа:TRR написа:А как ти е извънградския разход?
Колега,
два пъти ходих с нея до морето тази година, като разходът, който ми даде беше 7,6/100 л първия път и след това 8/100 л, като втория път бяхме 4-ма човека и 4 големи сака. След това смених дебитомера и не съм излизал с нея извън града. Що се отнася до разлика в показанията по БК и колонка- БК ми показва разход в града 7/100 л, което е далеч от разхода по колонка...
Ясно, и моята по Б.К. гори 7-7,5/100 в София и 4,5-5/100 извън града, де да беше истина

Благодаря!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
TRR написа: Дебитомера изглежда добре на диагностика, почистван и адаптиран е няколко пъти, но разхода не се промени. Сменях го с друг за проба (+почистване и адаптация) - няма разлика, но може и другия да не е бил читав ... Остава да пробвам с нов![]()
И при мен беше така, но колата пушеше доста черно отзад, сложихме дебитомер от друга кола за проба и спря да пуши. Въпреки добрите показания на дебитомера го смених, но още не съм тествал разхода пълно-пълно. По борд обаче се вдигна малко от нелепите 7.5 градско, които показваше и сега е на около 9.
Never mistake motion for action...
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Leon написа:TRR написа: Дебитомера изглежда добре на диагностика, почистван и адаптиран е няколко пъти, но разхода не се промени. Сменях го с друг за проба (+почистване и адаптация) - няма разлика, но може и другия да не е бил читав ... Остава да пробвам с нов![]()
И при мен беше така, но колата пушеше доста черно отзад, сложихме дебитомер от друга кола за проба и спря да пуши. Въпреки добрите показания на дебитомера го смених, но още не съм тествал разхода пълно-пълно. По борд обаче се вдигна малко от нелепите 7.5 градско, които показваше и сега е на около 9.
Моята пуши жестоко при настъпване, а при леко потягляне също се вижда дим в огледалата. След извънградско каране изчиства за известно време, но след малко градско пак започва да пуши. Имам някакви леки съмнения за турбината, но ако се окаже че тя е добре направо купувам нов дебитомер. Дали е възможно турбината да ми качи разхода така?
Колега, според мен разхода ти е нормален - ето и стойностите в идеални условия и предполагам нов мотор - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1187.html
НО ние нито можем да постигнем идеални условия, нито пък двигателите ни са нови
От личен опит знам - горните показатели плюс около литър отгоре - това е горе-долу нормалното!
Гледам фен си на Metallica - пускай си диска в колата и си гледай кефа - плюс - минус 2-3 лева на 100/км не заместват кефа - просто не го мисли
НО ние нито можем да постигнем идеални условия, нито пък двигателите ни са нови

От личен опит знам - горните показатели плюс около литър отгоре - това е горе-долу нормалното!
Гледам фен си на Metallica - пускай си диска в колата и си гледай кефа - плюс - минус 2-3 лева на 100/км не заместват кефа - просто не го мисли

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2