филтър картерни газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: филтър картерни газове

Мнение от unikalen88 » 25 Сеп 2013, 15:54

колега филтара филтрира въздуха които излиза от двигателя за да не пръскат ситни капки масло,и си има ваничка поне при дизела и маслото се оттича пак в двигателя,не виждам тоя пушек от какво може да е,дори филтара да е запушен.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW е46 318ci

Мнение от achi91 » 26 Сеп 2013, 16:20

Така взех филтъра смених го колата завървя никога не е вървяла така спря да пуши най важното което е реших да отворя стария нямаше кой знае колко много боклуци но явно си е от значение ,другото което е как бях писал в началото на темата маркучите ми бяха скъсани но понеже не ми се даваха 200 лв за нови реших да сложа масло устойчиви като запазя скобите на старите маркучи и така . Благодаря много на колегата hacker4eto1 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 26 Сеп 2013, 16:40

:yes: :driving: :driving:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Потребител
Аватар

Мнение от b04et0 » 21 Окт 2013, 21:47

Колеги днес сменях този филтър колата е 2.0 дизел 150 коня.та питането ми е може ли някои да обясни какава е му е толко важната функция защото аз отворих стария и то вътре няма нищо.а и невидях някаква разлика в работата на колата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

Мнение от IVЕ » 22 Окт 2013, 9:56

achi91 написа:Така взех филтъра смених го колата завървя никога не е вървяла така спря да пуши най важното което е реших да отворя стария нямаше кой знае колко много боклуци но явно си е от значение ,другото което е как бях писал в началото на темата маркучите ми бяха скъсани но понеже не ми се даваха 200 лв за нови реших да сложа масло устойчиви като запазя скобите на старите маркучи и така . Благодаря много на колегата hacker4eto1 :bowdown: :bowdown: :bowdown:

и аз така направих с маркучите, не защото не ми се даваха пари а просто ги нямаше налични и сложих маслоустойчиви но ме съмнява докога ще изкарат...а само като си помисля за повторно такова разглобяване :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 17 Юли 2014, 10:27

Филтър от е60 3д става ли на е39 525д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 17 Юли 2014, 18:11

Използвам настоящата тема, за да попитам дали 330ci има филтър за картерни газове? Преди 2 седмици направих поредното обслужване - масло, горивен, маслен и въздушен филтър, заедно с филтър на купето, но за този на картерните газове никой майстор не ми е споменавал до момента. Имам ли такъв и къде се намира, тъй като не вярвам някой преди мен да го е сменявал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 17 Юли 2014, 19:07

Колеги само да ви дам много ценна информция фитърът за картерните газове от е39 комънрейл моторите и следващото поколение комънрейл мотори е напълно взаимно заменяем, като когато се махне кичето или дунапренения елемент от старите филтри стават с еднакво действие с други дими ако не ти се дават 100лв за нов филтър махаш кичето на стария или го минаваш с обезмаслител и си ти :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 19 Юли 2014, 18:37

surfboard написа:Използвам настоящата тема, за да попитам дали 330ci има филтър за картерни газове? Преди 2 седмици направих поредното обслужване - масло, горивен, маслен и въздушен филтър, заедно с филтър на купето, но за този на картерните газове никой майстор не ми е споменавал до момента. Имам ли такъв и къде се намира, тъй като не вярвам някой преди мен да го е сменявал?

При теб е клапан и ако не работи като хората или някой от маркучите му се сцепил от старост започват да играят оборотите и да светка лампата на таблото "чек енджин".

Предишна

Назад към E46