Гуми полуслик ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Гуми полуслик ?

Мнение от Maxmadness » 03 Сеп 2013, 20:49

Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми. :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 03 Сеп 2013, 21:04

Maximilian-E46 написа:Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми. :yes:

сигурно ти е на мног малко километри колата колега и явно е доста свежа
ако има и чип то е ясна работата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 03 Сеп 2013, 21:11

Maximilian-E46 написа:Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми. :yes:

Знам го тоя асфалт и аз съм от надежда ,яко е :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 04 Сеп 2013, 0:12

Колега имаш ли клип на ускорението до 100 за да видя как ти върви колата (не се заяждам просто ми е интересно) , явно чипнатите печки си навървяват доволно . Аз с М52ТУБ20 дори и на първа като забия газта няма намерение да мигне ASC-то камо ли на втора и т.н. Просто се чудя как може 6 цилиндров двигател да е толкова спънат само един глас има . На светофарите трябва да си в обороти за да върви.. Карал съм 320д 150 коня и колата просто си е пъргава и ти прави кеф да си даваш газ. Представям си при 330д какво е :mhihi: :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 04 Сеп 2013, 9:17

Колега, м52туб20 си върти гумите на втора. Може би не навсякъде става де, ма аз съм ги въртял 1-2 пъти. Гумите са ми на 4000 км.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 04 Сеп 2013, 11:05

Ами не знам колега мойте превъртат само когато я изрежа на първа и забия втора и то не винаги.. и както казах в предния ми пост абсурд е да превъртят само при забиване на газта , трябва ритник на съединителя. :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 04 Сеп 2013, 12:02

Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.

Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гуми :paranoid: Не знам сигурно тия 330ки 184 грам не ги бива с чип и без чип
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 06 Сеп 2013, 20:55

bscsystem написа:Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.

Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гуми :paranoid: Не знам сигурно тия 330ки 184 грам не ги бива с чип и без чип

За дсц си прав ,но говорим за изключен дсц:) Къде ти правиха ремапа? Беше ли на дино да видиш реално какво са направили? Нищо им няма на 184-ките вървят си прекрасно ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d Touring и E21 316
Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател

Мнение от E.Alexandrov » 08 Сеп 2013, 8:43

Аз карам 320d Touring 02 . Мислех си че малко по-тежката задница ще е предимство за сцеплението и дефакто на сух и добър асфалт прави опити да чупи вратове, но стъпи ли на стъклен такъв става егати мързеливото. Смятах ,че със 150 коня на сух асфалт на 3-та няма как да превърти , а всъщност лампата на ASC-то не угасва :D А щом е дъждовно и карам в града, ASC-то директно го изключвам(то иначе по-често сменям накладки отзад). Тя просто не иска да захапе на първите 3 предавки. За сравнение гумите ми са 225/45/17 Continental Sport Contact 3 на 2 години

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 09 Сеп 2013, 14:16

choio написа:
bscsystem написа:Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.

За дсц си прав ,но говорим за изключен дсц:) Къде ти правиха ремапа? Беше ли на дино да видиш реално какво са направили? Нищо им няма на 184-ките вървят си прекрасно ;)

Лъчо от форума, не съм я мерил още. Ще сменя дюзите до средата на седмицата и след това ще я чекнем.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 15 Апр 2014, 21:30

Така ще вдигна темата,ако все пак някой се интересува ще му е полезно...Сдобих се с така наречения полу-слик гумите са йокохама адван неова ад08

https://www.google.bg/search?q=yokohama ... B480%3B640

Размера е 245/40/17 като ги намерих на доста добри пари(мое мнение :mhihi: ) говорим за 320 лв на гума,общо взето премиум марките вървят в тоя диапазон на цена,дота им е 11 седмица на 13 година. За впечатленията ми,уникална гума като визия и поведение,времето за сега е студено и им трябва по продължително загряване,надявам се че като се стопли хубаво навън ще покажат истинския си характер. В сравнение с гумите с които съм карал досега ,просто нямат аналог,интересното е че дори и на мокро се държат доста добре. Като покарам в по топлите дни и по дълго време ще пиша още впечатления :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 16 Апр 2014, 5:05

choio написа:Така ще вдигна темата,ако все пак някой се интересува ще му е полезно...Сдобих се с така наречения полу-слик гумите са йокохама адван неова ад08

https://www.google.bg/search?q=yokohama ... B480%3B640

Размера е 245/40/17 като ги намерих на доста добри пари(мое мнение :mhihi: ) говорим за 320 лв на гума,общо взето премиум марките вървят в тоя диапазон на цена,дота им е 11 седмица на 13 година. За впечатленията ми,уникална гума като визия и поведение,времето за сега е студено и им трябва по продължително загряване,надявам се че като се стопли хубаво навън ще покажат истинския си характер. В сравнение с гумите с които съм карал досега ,просто нямат аналог,интересното е че дори и на мокро се държат доста добре. Като покарам в по топлите дни и по дълго време ще пиша още впечатления :lol:

Драсни едно лично да ги видя тия гуми на живо какво представляват.(от Надежда съм) :bchug: Определено е добър избор и няма да съжеляваш !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 16 Апр 2014, 9:28

Писали сме за тези гуми в темата Летни гуми ДОТ 2014 в Общи :)

Имат и нова версия от края на 2013 -> AD08 R
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 16 Апр 2014, 10:06

Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.

Имай го едно на ум и се пази много!
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 16 Апр 2014, 11:21

JTD написа:Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.

Имай го едно на ум и се пази много!

Мерси, ще го имам (и аз съм с такива), а и други ме предупредиха :). Но им ударих един тест, без локви де (но със стопен сняг, предната седмица :mhihi: ), на Шипка със сравнително агресивно каране и не мръдваше тази гума, както и на магистрала малко се сборичкахме с една Е60 :mhihi: пак на мокро и нямаше грижи. По евро етикет са клас Б за мокро все пак :lol:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ПредишнаСледваща

Назад към E46