Гуми полуслик ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Re: Гуми полуслик ?
Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми. 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- cave troll
-
-
- Кара: Е46 330xd
- Мечтае да кара: E92 M3
- Детайли за колата: Икономична
Maximilian-E46 написа:Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми.
сигурно ти е на мног малко километри колата колега и явно е доста свежа
ако има и чип то е ясна работата

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Maximilian-E46 написа:Колеги аз незнам за вас но мойта кола си е обикновенна 320Cd с чип,и на 3-та предавка на 60-70км като набия газта до долу постоянно ми мига DSC-то,вие как ги карате тия 330-ки незнам..са верно е че мойте гуми отзад за нищо не стават,но като цяло със зимните 16-ки които са чисто нови резултата не е много по различен...на 2-ра с 40км като надам газта задницата играе като флаг... просто неможе да захване асфалта...Не само гумите имат значение това ще ви го кажа защото днеска,със същите тия кенефни гуми отзад с които съм 235/40/18 Radial GT Champiro,които превъртат абсолютно навсякъде и като гума са пълен кенеф,тука на Ломско Шосе в кв Надежда направиха тия дни нов асфалт близо до моя блок и на тоя асфалт със същите тия боклуци колата така захапа асфалта,че имах усещането,че тая кола не е дърпала така никога какво остава за чисто нови гуми.
Знам го тоя асфалт и аз съм от надежда ,яко е

- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Колега имаш ли клип на ускорението до 100 за да видя как ти върви колата (не се заяждам просто ми е интересно) , явно чипнатите печки си навървяват доволно . Аз с М52ТУБ20 дори и на първа като забия газта няма намерение да мигне ASC-то камо ли на втора и т.н. Просто се чудя как може 6 цилиндров двигател да е толкова спънат само един глас има . На светофарите трябва да си в обороти за да върви.. Карал съм 320д 150 коня и колата просто си е пъргава и ти прави кеф да си даваш газ. Представям си при 330д какво е

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Колега, м52туб20 си върти гумите на втора. Може би не навсякъде става де, ма аз съм ги въртял 1-2 пъти. Гумите са ми на 4000 км.
Хм,хм...
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
Ами не знам колега мойте превъртат само когато я изрежа на първа и забия втора и то не винаги.. и както казах в предния ми пост абсурд е да превъртят само при забиване на газта , трябва ритник на съединителя. 

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.
Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гуми
Не знам сигурно тия 330ки 184 грам не ги бива с чип и без чип
Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гуми

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- choio
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
bscsystem написа:Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.
Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гумиНе знам сигурно тия 330ки 184 грам не ги бива с чип и без чип
За дсц си прав ,но говорим за изключен дсц:) Къде ти правиха ремапа? Беше ли на дино да видиш реално какво са направили? Нищо им няма на 184-ките вървят си прекрасно

- E.Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d Touring и E21 316
- Мечтае да кара: Кола без ръжда и с S-ков двигател
Аз карам 320d Touring 02 . Мислех си че малко по-тежката задница ще е предимство за сцеплението и дефакто на сух и добър асфалт прави опити да чупи вратове, но стъпи ли на стъклен такъв става егати мързеливото. Смятах ,че със 150 коня на сух асфалт на 3-та няма как да превърти , а всъщност лампата на ASC-то не угасва
А щом е дъждовно и карам в града, ASC-то директно го изключвам(то иначе по-често сменям накладки отзад). Тя просто не иска да захапе на първите 3 предавки. За сравнение гумите ми са 225/45/17 Continental Sport Contact 3 на 2 години

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
choio написа:bscsystem написа:Яко офф, но то DSC-то свети и като задницата не е в добро здраве...тампон на дифа, на носачите, амортесьори и т.н.
Сложих и аз вчера чип и чесно казано, чак пък толкова да е тръгнала на 3та да върти нови гумиНе знам сигурно тия 330ки 184 грам не ги бива с чип и без чип
За дсц си прав ,но говорим за изключен дсц:) Къде ти правиха ремапа? Беше ли на дино да видиш реално какво са направили? Нищо им няма на 184-ките вървят си прекрасно
Лъчо от форума, не съм я мерил още. Ще сменя дюзите до средата на седмицата и след това ще я чекнем.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- choio
- младши ентусиаст
-
Така ще вдигна темата,ако все пак някой се интересува ще му е полезно...Сдобих се с така наречения полу-слик гумите са йокохама адван неова ад08
https://www.google.bg/search?q=yokohama ... B480%3B640
Размера е 245/40/17 като ги намерих на доста добри пари(мое мнение
) говорим за 320 лв на гума,общо взето премиум марките вървят в тоя диапазон на цена,дота им е 11 седмица на 13 година. За впечатленията ми,уникална гума като визия и поведение,времето за сега е студено и им трябва по продължително загряване,надявам се че като се стопли хубаво навън ще покажат истинския си характер. В сравнение с гумите с които съм карал досега ,просто нямат аналог,интересното е че дори и на мокро се държат доста добре. Като покарам в по топлите дни и по дълго време ще пиша още впечатления 
Размера е 245/40/17 като ги намерих на доста добри пари(мое мнение

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
choio написа:Така ще вдигна темата,ако все пак някой се интересува ще му е полезно...Сдобих се с така наречения полу-слик гумите са йокохама адван неова ад08
Размера е 245/40/17 като ги намерих на доста добри пари(мое мнение) говорим за 320 лв на гума,общо взето премиум марките вървят в тоя диапазон на цена,дота им е 11 седмица на 13 година. За впечатленията ми,уникална гума като визия и поведение,времето за сега е студено и им трябва по продължително загряване,надявам се че като се стопли хубаво навън ще покажат истинския си характер. В сравнение с гумите с които съм карал досега ,просто нямат аналог,интересното е че дори и на мокро се държат доста добре. Като покарам в по топлите дни и по дълго време ще пиша още впечатления
Драсни едно лично да ги видя тия гуми на живо какво представляват.(от Надежда съм)

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Писали сме за тези гуми в темата Летни гуми ДОТ 2014 в Общи 
Имат и нова версия от края на 2013 -> AD08 R

Имат и нова версия от края на 2013 -> AD08 R

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.
Имай го едно на ум и се пази много!
Направо е ужасна и аквапланингът ще го усещаш в ежедневието ти като за добър ден.
Най-неприятно е на магистралата. Както си караш с нормалните 120км/ч, уж мокро просто, дори и локви да не са се събрали и направо може да се пребиеш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
JTD написа:Колега, само ще те предупредя с тази гума в дъжд да караш много внимателно.
Мерси, ще го имам (и аз съм с такива), а и други ме предупредиха

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3