Слагане на М-броня "С новите ДЖАНТИ"

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Re: Въпрос за М-броня

Мнение от sh1n3 » 29 Юли 2013, 15:59

Браво колега, Дано не ти липсва ентусиазъм за да направиш всичко като хората, защото имай едно на ум че когато правиш нещо изцяло с реплики понякога има разлики и несъвместимост.

Само мигачите не са тези който бих избрал аз, но всеки с вкуса си.

Хубаво искаш да докараш колата в този вид, отпред е напълно възможно, а отзад как ще направиш калниците на М3... или брони, генерации !

Успех !

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 29 Юли 2013, 20:33

sh1n3 написа:Браво колега, Дано не ти липсва ентусиазъм за да направиш всичко като хората, защото имай едно на ум че когато правиш нещо изцяло с реплики понякога има разлики и несъвместимост.

Само мигачите не са тези който бих избрал аз, но всеки с вкуса си.

Хубаво искаш да докараш колата в този вид, отпред е напълно възможно, а отзад как ще направиш калниците на М3... или брони, генерации !

Успех !

И аз не бих избрал тези мигачи, но въпрос на вкус. Инак добре си я подкарал :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: e46 М3

Мнение от shalashaska » 29 Юли 2013, 20:57

IMG_20121003_135900.jpg

Колега това е старият ми автомобил с някой от нещата като емблема мигачи и бъбреци които искаш да смениш..да ти е ориентир г/д как ще изглежда твоята :yes:

Успех с начинанието !! :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 30 Юли 2013, 13:16

Не разбрах, стават ли водачите на купето, за тая броня?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 30 Юли 2013, 13:21

не ми е останало време колега да я монтирам да видя какво ще трябва да се напасне.. и дали ще пасне добре и няма да има голяма пролука между фаровете и бронята ...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Юли 2013, 17:45

Вълк написа:Не разбрах, стават ли водачите на купето, за тая броня?

Стават парт номерата при купето съответстват с тези дори и на М3
http://realoem.com/bmw/partxref.do?part ... &details=1
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 31 Юли 2013, 0:15

колега, добре си го замислил ама ако останеш само с предната броня, ефекта "подарена" ще е още по голям. задължително прагове и задна броня + джанти и окачване. 17-ките, които си показал са супер ама са 17-ки...Голяма броня и "малки" джанти...Трябват ти 18-ки, за да се вържат с новата броня и агресивната визия на колата.

нормалното окачване е малко странно с М-ковата броня...колата е хубаво да се смъкне поне 20-25мм надолу според мен.

трябва да се гони хармонична визия като цяло. Това се постига с правилните детайли. Ти хубаво не харесваш М-пакета ама той е точно това...В крайна сметка ако те кефи, всичко друго е въпрос на вкус и мнения :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 31 Юли 2013, 10:37

bai_ILIA написа:колега, добре си го замислил ама ако останеш само с предната броня, ефекта "подарена" ще е още по голям. задължително прагове и задна броня + джанти и окачване. 17-ките, които си показал са супер ама са 17-ки...Голяма броня и "малки" джанти...Трябват ти 18-ки, за да се вържат с новата броня и агресивната визия на колата.

нормалното окачване е малко странно с М-ковата броня...колата е хубаво да се смъкне поне 20-25мм надолу според мен.

трябва да се гони хармонична визия като цяло. Това се постига с правилните детайли. Ти хубаво не харесваш М-пакета ама той е точно това...В крайна сметка ако те кефи, всичко друго е въпрос на вкус и мнения :D

Колега малко по малко ще я кретам нека да оправя предната броня и детайлите тогава ще се минава и към задната броня макар тази да си ми харесва много :)
Изображение
А относно да я правя по ниска не вярвам ,че големи кратери има в ямбол....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 31 Юли 2013, 17:04

ОФФ:
Колега, гледам, че криеш номера на колата, а на снимката в подписа си седи :mhihi: :mhihi:
(Подсещам те да си го оправиш ако ти е зор да не го вижда никой, не се заяждам :) )
Live it like you Love it

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 31 Юли 2013, 18:11

blqsu4ko написа:ОФФ:
Колега, гледам, че криеш номера на колата, а на снимката в подписа си седи :mhihi: :mhihi:
(Подсещам те да си го оправиш ако ти е зор да не го вижда никой, не се заяждам :) )

Забележката е приета :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 16 Авг 2013, 15:58

Колеги днес ми остана време да си оправя бронята да я сложа на колата и да и я напасна успях да я напасна на около 90 % за останлите 10 ще го направя когато бронята вече е боядисана:
Тук съм махнал Лайсната за да мога да махна бронята:
Изображение
Въпросната лайсна:
Изображение
Колата е във въздуха на трупчета понеже за да сваля бронята трябва да махна пластмасите под калника..
Ето и колата без броня :)
Изображение
А това е оригиналната броня,от която ще взимам алуминиевата греда и ще я слагам на м3 репликата броня :)
Изображение
За да се махне гредата има няколко копчета и зъби който трябва да се махнат.. А тези пласмасовите дибли дето аз им викам за да се извадят трябва да се начука средният щиф на долу..
Изображение
Тук съм свалил пластмасовата подложка и самата греда.
Изображение
Измих ги за да може да са си чисти и лепиполото да хване по добре.
Изображение
Тези стрелки указват ,че трябва да се напаснат точно на фугата по цялата броня... там бяха оригинално захванати на другата броня но бяха залепени и оригиналната броня имаше отливки който пасват перфектно там...
Изображение
Тук съм надрал повърхноста за да може да се захване добре ПОКСИПОЛА.
Изображение
Тук съм притиснал 2 те повърхности за около 10 мин..
Изображение
Този тертип го правя малко по темата която гледах в интернет и там го правиха с епокси.. Ами супер паянтово става лепилото колкото и да дереш основата просто се бели с лекота от бронята...
За това аз взех ето това:
Изображение
Пяната е с лепило и я използват за лепене на гипсокартон съхне за 15 мин. аз я изчаках 12 часа.. Разликата между тази пяна и стандартната която използват за дограмите когато полагат е ,че тази лепи и уплатнява, а другата за прозорци .. се разширява.. тази не толкова .... а и лепи доста добре..
Ето какво направих със пяната.. малко се улях ... но ми хареса аз за това :)
Изображение
Тук вече изчистена..
Изображение
Изображение
След това си сложих аз видии за метал... за да прехвана здраво гредата.. освен копчетата..
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и монтажа как премина.. като не съм стегнал 2 та големи болта за гредата.Просто е наложена.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
От едната страна фугата емного леко малко по голяма но като стегна болтовете и скобите от страни на калниците се нагодят леко на вън ще пасне идеално :)
Бронята я занесах на бояджия и до 4 тири дена ще имам нова фаца на бимата ;) дано всичко стане по план..
Ако има косури казвайте да ги оправям..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: e46 318ci

Мнение от angel_bmw » 16 Авг 2013, 16:16

колега ще пратиш ли линк от каде си си поръчал бронята щото никаде немога да намеря за 200лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Re: Въпрос за М-броня и МОНТАЖ

Мнение от sshtskv » 16 Авг 2013, 16:43

Добре си започнал темата. Довърши я до край.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от hacker4eto1 » 19 Авг 2013, 7:58

angel_bmw написа:колега ще пратиш ли линк от каде си си поръчал бронята щото никаде немога да намеря за 200лв.

Колега аз бронята я взех на късмет от колега чиято поръчка беше объркана той си поръчал от ебау за седан те му пратили за купе и така я взех на много приятна цена от 190 лева и 10 лева доставка по еконт.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Слагане на М-броня Снимки.

Мнение от hacker4eto1 » 24 Авг 2013, 19:29

Колеги днес съм много радостен от работата по моята бима :) бронята стана перфектно просто напаснах си я много добре..
Бронята ми я боядисаха много добре за скромната цена от 95 лева :)
Ето я и нея.
Изображение
Изображение
Изображение
Тук съм си сложил и номера.. жалко много загрозява цялата визия на колата тоя номер....
както и гумата по която се стича водата.
Изображение
След това положих бронята на оригиналните пластмасови държатели .. но леко провисна и стърчеше кофти от калника на страни...
Разхлабих ги от 2 та болта и ги наместих на новата броня както трябва да е и всички ъгли да пасват идеално.
Изображение
И ето какво постигнах когато си ги наместих... за да не стърчи бронята от калника на вън.
Изображение
Изображение
Опитах се да спазя максимално оригиналното разстояние между бронята и лайсните..
Изображение
Изображение
А ето и крайният резултат.. стоях и си я гледах 5 мин... :lalala: :lalala: :lalala:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
П.П извинявам се за селският бекграунд просто в провинцията сме си така :mrgreen:
както се вижда от някой снимки всички лайсни и бъбреците ги махнах ,ще ги боядисваме тях черен мат
и една хубава баня ,че е доста мръсна сега :oops:
Остават Сплитери капачките за халогените и халогените... но парите свършиха.. :) другият месец на заплата.
Оставам критиките на вас. Поздрави Тодор.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46