Няколко въпроса за MPPS V12 и ремап на 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Re: Няколко въпроса за MPPS V12 и ремап на 330д
Няма нужда да правиш глупости, няма да се събуди. Иначе програма за редактиране е WinOls
Но имай предвид тази версия у този сайт е демо, което накратно означава като заредиш файла може даго редактираш, но после неможе даго запишеш. Т.е. само учебна цел. Иначе има кракнати версии които работят, няма проблеми.
А твоя MPPS е само за четене/запис на файла от/към компютъра на двигателя. По средата на този процес трябва да има Редактиране - именно WinOls прави това редактиране. Надявам се, че си ме разбрал.
- Код: Избери целия код
http://www.evc.de/en/default.asp
Но имай предвид тази версия у този сайт е демо, което накратно означава като заредиш файла може даго редактираш, но после неможе даго запишеш. Т.е. само учебна цел. Иначе има кракнати версии които работят, няма проблеми.
А твоя MPPS е само за четене/запис на файла от/към компютъра на двигателя. По средата на този процес трябва да има Редактиране - именно WinOls прави това редактиране. Надявам се, че си ме разбрал.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
xian777 написа:
А ако кача тоя файл 512 КБ и компютъра на колата не се "събуди" - какви са решенията?
1.Разпояване на флаша от компа и префлашването му на програматор
2.Следващия комп

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
maxpower написа:xian777 написа:
А ако кача тоя файл 512 КБ и компютъра на колата не се "събуди" - какви са решенията?
1.Разпояване на флаша от компа и префлашването му на програматор
2.Следващия комп
Тази алтернатива хич не ми харесва - алтернативата на колегата DiGital за прехвърляне на промените от моднатия към моя файл по ми допада

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
JTD написа:DiGital написа:48kb беше файла, 2002год 184кс EDC15
И този 48КБ файл си го едитнал и си го върнал след това?
колега прав си за целия флаш но то реално за чиппаве ти трябва само картата за горивото и тя на този мотор е 48 кб, и с МППС-а става идеално правил съм го много кратно, затова и колегата с МППС е изтеглил 48кб, не знам ти с какво работиш но досега мен не ме е дънил МППС-а за който и да е мотор на е39 и е46, да не кажа, че с него и махам ДПФ-и на по новите.

oci написа:JTD написа:DiGital написа:48kb беше файла, 2002год 184кс EDC15
колега прав си за целия флаш но то реално за чиппаве ти трябва само картата за горивото и тя на този мотор е 48 кб, и с МППС-а става идеално правил съм го много кратно, затова и колегата с МППС е изтеглил 48кб, не знам ти с какво работиш но досега мен не ме е дънил МППС-а за който и да е мотор на е39 и е46, да не кажа, че с него и махам ДПФ-и на по новите.
В този случай колегата да рискува тогава, лошо няма.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- maxpower
- ентусиаст
-
Аз лично не бих го правил особено за пръв път ако нямам още един комп под ръка ама вие си знаете 

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- oci
- старши ентусиаст
-
JTD написа:oci написа:JTD написа:DiGital написа:48kb беше файла, 2002год 184кс EDC15
В този случай колегата да рискува тогава, лошо няма.
няма смисъл да рискува защото на него за картата му трябва файл с размер 48 кб, и няма да може да го направи с МППС-а, то затова е хубаво чипа да се прави индивидуално по неговия софт тогава грешка няма, а не е толкова страшно нали след това ще си върне оригиналния файл.
maxpower написа:Аз лично не бих го правил особено за пръв път ако нямам още един комп под ръка ама вие си знаете
Колеги, а ако си взема още един компютър за моята кола /гледам, не са много скъпи - около 50 лири са/, този нов компютър напълно съвместим ли е - сам ли си разпознава всички модули по колата или му трябва и външна намеса - демек някакво програмиране. Ако е така - това с коя програма се прави? И много важно - с този нов компютър ще мога ли да си ползвам сегашните ключове на колата? Разпознава ли модула с имобилайзера /или както се казва/
Питам, защото ми е интересно, а и някой ден ако направя някой "неразумен" експеримент, да знам какви варианти имам.
- oci
- старши ентусиаст
-
xian777 написа:maxpower написа:Аз лично не бих го правил особено за пръв път ако нямам още един комп под ръка ама вие си знаете
Колеги, а ако си взема още един компютър за моята кола /гледам, не са много скъпи - около 50 лири са/, този нов компютър напълно съвместим ли е - сам ли си разпознава всички модули по колата или му трябва и външна намеса - демек някакво програмиране. Ако е така - това с коя програма се прави? И много важно - с този нов компютър ще мога ли да си ползвам сегашните ключове на колата? Разпознава ли модула с имобилайзера /или както се казва/
Питам, защото ми е интересно, а и някой ден ако направя някой "неразумен" експеримент, да знам какви варианти имам.
не се излагай колега няма какво да му направиш на компа лошото е че файла ти е с различен размер от оригиналния ти и затова съм сигурен че с МППС-а няма да можеш да го флашнеш, но на компа нищо няма да му стане нали имаш оригиналния файл каквото и да стане ще го върнеш ако не в краен случай ще смениш целия софтуер с ГТ1 ДИС и пак ще стане работа да го върнеш по дефолт.
Иначе ако вземеш друг компютър ще трябва да се напасне по евс-а ти т.е имобилайзера иначе няма палене, това с обикновенна програма за диагностика не става и услугата е скъпа именно заради риска и трудността.
Все пак ако се наложи да сменяш компютър пиши на ЛС ще ти помогна с адаптирането към твоя евс.
- maxpower
- ентусиаст
-
добре, че нищо не може да му стане
, преди 1 час убих един от моите компютри точно след префлашване с файл, който е същия по размер, но е неподходящ за този комп, защото картите са му с други адреси. Сега на контакт релето на помпата трака некотролируемо и няма връзка с компа, та не бъдете толкова смели. Моя отива за разпояване на епрома и префлашване на програматор.

Последна промяна maxpower на 02 Юли 2013, 20:09, променена общо 1 път
maxpower написа:добре, че няма, преди 1 час убих един от моите компютри точно след префлашване с файл, който е същия по размер, но е неподходящ за този комп, защото картите са му с други адреси. Сега на контакт релето на помпата трака некотролируемо и няма връзка с компа, та не бъдете толкова смели. Моя отива за разпояване на епрома и префлашване на програматор.
Е това повтарях още от началото.
Ако харуерната и софтуерната версия на файла не съвпадат, не трябва да си правите експерименти, защото отивате на програматор, нищо страшно, но си е разправия, време и пари.
Особено като буут частта на софтуерната версия на РОМ-а се различава, защото след това не може да буутне, за да се префлашне пак.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- maxpower
- ентусиаст
-
То проблема не е в различните версии, флашвал съм с различни версии, но предварително проверявам адресите на картите ако съвпадат, няма проблеми. В случая не съвпадаха, но и някой се беше развихрил и беше трип бая битове от файла с цел премахване на евс-а, та и смислех, че изместването на картите от там идва ама се оказа, че явно тоя комп е с други адреси по принцип. Сега ще го префлашнем целия епром с по нов файл, и мисля, че ще почне да рабтои с новите версии ама ще видим, то ще си покаже.
- oci
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:добре, че няма, преди 1 час убих един от моите компютри точно след префлашване с файл, който е същия по размер, но е неподходящ за този комп, защото картите са му с други адреси. Сега на контакт релето на помпата трака некотролируемо и няма връзка с компа, та не бъдете толкова смели. Моя отива за разпояване на епрома и префлашване на програматор.
не е станало кой знае какво ще го флашнеш ако чипа е здрав и пак ще заработи, случват се такива неща принципно като ровиш в еепромове, така е и при таблата с километражите същото е и при манипулация на евс-а или пък КАС на по-новите бмв-та, но риска си има ЦЕНА. Принципа е такъв прав си то затова не е добре да се слагат на сляпо файлове ама нали искат да минат колегите по тънко и то понякога излиза доста солено.
Иначе и мен като ме питат за чип винаги им ги правя по техния файл за да няма после такива чудеса.
Колеги - вече направих ремап на моята кола - 330xD - 184 кс. и искам да кажа, че съм възхитен - този автомобил можел да върви страхотно.
Специални благодарности искам да изкажа на колегата DiGital, който пригоди файла който си бях закупил, като копира необходимото върху моят свален от колата файл. Нямам идея как го е направил, но мога да кажа, че разбира от това което прави.
Сега колата набира та се къса! От 18.30 досега я тествах - не мога да се нарадвам
Още веднъж благодаря на всички за дадените съвети в темата и още веднъж, специални благодарности на DiGital!
Специални благодарности искам да изкажа на колегата DiGital, който пригоди файла който си бях закупил, като копира необходимото върху моят свален от колата файл. Нямам идея как го е направил, но мога да кажа, че разбира от това което прави.
Сега колата набира та се къса! От 18.30 досега я тествах - не мога да се нарадвам

Още веднъж благодаря на всички за дадените съвети в темата и още веднъж, специални благодарности на DiGital!
Колеги, само да попитам - картерните газове мога ли да ги изолирам /по скоро да ги изведа, като на жигули-то/ и по този начин двигателя да "диша" по-добре или това си е изчислено от БМВ и ще се наруши работата на двигателя?
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4