Счупена част от маханизъм предно стъкло купе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Счупена част от маханизъм предно стъкло купе

Мнение от vavilon » 30 Авг 2013, 17:05

Нещо не съм доволен от тях. Два пъти съм ходил за едно и също нещо и сега пак ще ходя. Сменят ролки, сменят жилата, но държачите нещо не ги подмениха и сега при леко свалено стъкло, яка вибрация... :mhihi:
Не, че немога да си подменя всичко сам :banghead: Но си викам, давай профи да го направи все пак и това е резултата. Може да е лош късмет. Поне дават гаранция 1г. Но това ще ми е последното ходене там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 02 Сеп 2013, 12:04

Wierdo написа:А аз си мислех, че на е36цата са сложили тъп механизъм :conf: Остава да дойдат ремонтните комплекти на laviatan и да се хвърлям в джаза. Радвам се, че споделихте снимки и опит колеги.

Колега, до къде я докара с механизма, оправи ли го вече и как/къде?

vavilon написа:Нещо не съм доволен от тях. Два пъти съм ходил за едно и също нещо и сега пак ще ходя. Сменят ролки, сменят жилата, но държачите нещо не ги подмениха и сега при леко свалено стъкло, яка вибрация... :mhihi:
Не, че немога да си подменя всичко сам :banghead: Но си викам, давай профи да го направи все пак и това е резултата. Може да е лош късмет. Поне дават гаранция 1г. Но това ще ми е последното ходене там.

В крайна сметка и аз отидох при тях да ми оправят моя механизъм, защото ми предстоеше пътуване, бързах всичко да свърша и нямах време тепърва да търся "нови" втора ръка. Свалих механизма и им го занесох и за една единствена счупена ролчица ми взеха 75 лева, като искаха 85 да ми вземат, но аз се разправях и накрая се разбрахме за 75! С монтаж и демонтаж от тях цената е 95 лева. А по телефона като се обадих ми казаха, че ако им го занеса свален и щом е само едната ролка щели да ми вземат 15! Супер некоректно от тяхна страна, те ако ми го бяха казали това по телефона, щях да си пътувам с прецакан механизъм и като се върна да си тъся втора ръка и да го сменям.
Отгоре на всичко не съм доволен и от работата им - понеже колата ми е купе и нали стъклото се сваля/вдига по малко само при отваряне/затваряне на вратата, та това сваляне само понякога е колкото на другата врата, в повечето случаи е много малко, а преди не беше така. Другия проблем е, както @vavilon казва, че не оправят държачите. А мойте не само, че не са ги сменили, а даже сега и стъклото ми има някаква малка вибрация, която също преди я нямаше. Като ми остане време ще отида да се опитам да се възползвам от гаранцията, която уж дават, но като цяло не съм доволен от тях.

Иначе имам идея как мога сам да ремонтирам такъв механизъм, но нямам механизъм, с който да експериментирам. Затова, ако някой колега има излишен такъв счупен механизъм, ако има желание нека ми го даде да се опитам да си реализирам идеята, след което ще му го върна. Ако експеримента е успешен, ще си получи механизма здрав и годен за употреба, иначе отново ще си има прецакан механизъм. :mhihi: Разбира се, ако стане по тоя начин, ще пусна и тема със снимки и обяснения. :yes:
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 02 Сеп 2013, 12:14

Аз тази процедура съм я правил 2 пъти вече и се имам за опитен.

Ако искате можем да измислим някакво събиране с цел повече опит на едно място и да направим едно DIY за проблема.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 02 Сеп 2013, 13:01

Айде за масово мислене, че сега трябва да си гоня гаранцията за левият прозорец (трети път ще ходя на майната си :evil: ), натова отгоре и десният джам тръгна преди две седмици... :banghead:
Та за държача/те.Повърхноста с която контактуват по релсата е пластмасова! Не виждам с какво ще се наслоят... Другият вариянт е да отида до тоя магазин за авточасти, който се намира зад парка Заимов и да се разберем за масова покупка с отстъпка % на тея държачи, втулки, жила и т.н. Вратите и механизмите ги разглабям за секунди... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 02 Сеп 2013, 13:26

Runnaway написа:Аз тази процедура съм я правил 2 пъти вече и се имам за опитен.

Ако искате можем да измислим някакво събиране с цел повече опит на едно място и да направим едно DIY за проблема.

Ако успея да дойда на сбирката на Железница ще споделя мойта идея, но ще е добре и някой да носи развален механизъм за да го мислим нагледно. :) Ти не си ли си запазил някой от счупените механизми?

vavilon написа:Айде за масово мислене, че сега трябва да си гоня гаранцията за левият прозорец (трети път ще ходя на майната си :evil: ), натова отгоре и десният джам тръгна преди две седмици... :banghead:
Та за държача/те.Повърхноста с която контактуват по релсата е пластмасова! Не виждам с какво ще се наслоят... Другият вариянт е да отида до тоя магазин за авточасти, който се намира зад парка Заимов и да се разберем за масова покупка с отстъпка % на тея държачи, втулки, жила и т.н. Вратите и механизмите ги разглабям за секунди... :mhihi:

Ми то няма за какво да ги наслояват, просто могат да я подменят тая пластмасова част с друга. А тоя магазин зад парка Заимов можеш ли да ми го обясниш точно къде е и как се казва, може и на ЛС. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 02 Сеп 2013, 13:59

https://www.google.bg/maps/preview?hl=b ... !2e0&fid=5
Този магазин беше споменат в една друга тема за механизмите. Също така, че човека, който продава там може да ти сложи новото жило при свален маханизъм. Държачите и ролките са били турски и незнам колко са качествени. Цени някъде към 30-35лв за всичко, по спомен. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 02 Сеп 2013, 15:15

Мерси за магазина. :yes:
Ролките може да се поръчат при някой стругар да ги направи от метал, проблема е захващането на новата ролка на стария нит. А жилото някой беше писал в друга тема, че е използвал жило от велосипед. :) Държачите обаче не виждам как могат да се направят, май само с нови става и да се молиш да изкарат повече. :|
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 316i Е46 седан
Мечтае да кара: магарешка каручка

Мнение от dzhibarov » 02 Сеп 2013, 16:22

Триплекс във Варна е факир. От ремкомплекта на левиатан ползва само пластмасовото колелце, което и при мен беше скапано. Потърси сериозна фирма за ремонт на стъкла на автомобили - ще го оправят. Може да попиташ и поровиш из автофорумите и ще изскочат и при теб кое къде е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 02 Сеп 2013, 17:32

CTORH написа:Мерси за магазина. :yes:
Ролките може да се поръчат при някой стругар да ги направи от метал, проблема е захващането на новата ролка на стария нит. А жилото някой беше писал в друга тема, че е използвал жило от велосипед. :) Държачите обаче не виждам как могат да се направят, май само с нови става и да се молиш да изкарат повече. :|

Абе, колега стига с тоя нит, да не е совалка? :mhihi: Като ще прави стругаря колело, ще врътне и един нит. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 03 Сеп 2013, 8:50

Още не съм имал време да се разправям с механизма а нямах и пари. Сега обаче като гледам отзивите, май ще взема да си купя механизъм втора ръка. Нямам нищо против да дам стария на някого след това да експериментира. Ще се радвам и ако някой ми помогне при смяната, че ми е първи път на е46цата.

Предишна

Назад към E46