320д Леко придърпване при 1800-2000 оборота
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Re: 320д Леко придърпване при 1800-2000 оборота
Снощи изключих буксата на дебитомера и това спъване на колата изчезна, дори звука на мотора се промени, ама може и да си внушавам за звука. Та явно причината е в дебитомера, макар че и един маркуч на вакуум пътищата леко му е прецакана оплетката но не мисля че му е проблем. Та се чудя изобщо да търся ли спрей за дебитомери или направо да взимам нов дебитомер. Понеже никъде не го намирам този спрей. На 2 места ми казаха че са имали преди време но не са зареждали от тогава (може и да ме лъжат).
Като имам някакво друго развитие ще пиша пак. Иначе е много неприятно не го пожелавам на никой, д ане можеш да си разчиташ на колата тръгваш да изпреварваш тя тръгва и след 2 сек се чуди да тръгва ли да спира ли. Ама кола е все пак не е здраве
. Чукайте на дърво да сме здрави, пък колите ще ги правим 
Като имам някакво друго развитие ще пиша пак. Иначе е много неприятно не го пожелавам на никой, д ане можеш да си разчиташ на колата тръгваш да изпреварваш тя тръгва и след 2 сек се чуди да тръгва ли да спира ли. Ама кола е все пак не е здраве

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Re: 320д Леко придърпване при 1800-2000 оборота
Смених дебитомера и се оправиха нещата. На моя му беше сменян само сензора (или както се казва това пълнителче за което има тема за почистване) Като го извадих беше все едно е чисто нов нямаше нито нагар нито нещо мръсно. Корпуса ми си е оригиналния на BOSC, a пълнителя беше Pierburg (сменян началото на 2009год и е на 50 000км). Ta въпреки че беше супер чист го почистих както е описано в темата за почистване на дебитомер, но разлика нямаше. Взех си нов пак същия Pierburg и го смених. Първите 40км колата беше страшно тромава, придърпването почти изчезна но колата беше все едно я карам на ръчна и разхода ми беше 14л/100км извънградско (София- Долна Диканя). След това я спрях за около 1ч. и при следващите 40км на връщане към София беше значително по- пъргава, но нищо общо с това което беше преди, но разхода вече стана 7,8л/100км. Спрях я за около 4ч. След тези 4ч и около 100км изминати след смяна на дебитомера, вече колата си тръгна почти както преди и разхода си стана както преди 5.8 извънградско. 340км вече и врътнах освен тези 100 в които не знам какво се случваше и да чукна на дърво няма го придърпването и мисля че всичко си е както преди или разликата е незначителна.
Та явно при мен в това е бил проблема, но с подобни симптоми има още няколко неща които могат да се окажат причина до колкото разбрах от изчетените теми във форума и допитване до колеги от форума които за дооста навътре в нещата и много им благодаря за помощта и времето и най-вече на колегата Dimitroff
Та явно при мен в това е бил проблема, но с подобни симптоми има още няколко неща които могат да се окажат причина до колкото разбрах от изчетените теми във форума и допитване до колеги от форума които за дооста навътре в нещата и много им благодаря за помощта и времето и най-вече на колегата Dimitroff

17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2