Идиотска ситуация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Идиотска ситуация

Мнение от vavilon » 03 Яну 2013, 15:48

Ако нямаш кора под двигателя, пробвай да намериш плюсовият кбел на алтернатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 03 Яну 2013, 16:56

vavilon написа:Ако нямаш кора под двигателя, пробвай да намериш плюсовият кбел на алтернатора.

...или на стартера и там да подадеш ток с кабел :) вдигни на крик автомобила.
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 03 Яну 2013, 19:01

DEADBORN написа:... От там следва, че не мога да си отворя и предния капак, за да подам ток на акумулатора ... Някой знае ли авариен начин да си отворя капака отвън ...

Преди известно време след посещение в една автомивка се оказа че жилото на предния капак е скъсано, и то някъде по средата, а не при ръчката в купето ... Според човека, който ми поддържа колата номерът с ровенето през бъбреците не става при Е46. Питах един майстор, който се занимава с брони, лайсни и разни други пластмсови декорации и той ми предложи да я отвори както правели джамбазите - като счупи левия мигач, край него минава жилото. Това не ми се стори приемливо и я закарах в Дарукар - там срещу 300-400 лева ми я отвориха и смениха жилото. Сега като се замисля с един мигач щеше да излезе по-евтино, но мивката ми покри щетите.
Сигурно не ти помагам много с този пост, но ако не намериш по-лесен вариант това са две възможни решения.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46

Мнение от drag0ev » 03 Яну 2013, 19:32

Понеже имах подобен случаи преди точно един месец ще ти кажа аз какво направих.Не знам колко ще ти помогне,но искам да отбележа,че аз търсих най-евтиното решение.Точно в това време на месеца не можех да си позволя ключар и там тем други подобни.Та поразгледах малко в интернет обадих се на 2 3 телефона и си намерих прозорец (десен заден) втора опотреба на 25лв 5лв монтаж и си запалих колата като пич.Но не знам ти решаваш,някои като чуят за чупене на прозорец и ги обзема някакъв ужас.
Успех! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 03 Яну 2013, 22:08

Колега аз преди 2 седмици сменях акумолатор обаче имах съмнение че нещо дърпа тока и тествах както е описано в интернет .Заключих колата с централното и откачих акумолатора после се сетих че може да стане нещо като при теб и пробвах да я отворя механично с ключ и се отвори .Според мен има нещо друго в целия филм не е само акумолатор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 03 Яну 2013, 22:15

Ко ви стана бе колеги :Д няма такова животно дет да няма ключалка на шофиорската врата... да не говорим че 99% от е46 си имат и на пасажерската имат си и на багажника.. просто вкарваш ключа и с лек напън завърташ с 1 идея повечко и ще се отключи която и да е от 3те ключалки,но на багажника не миля че ще ти е от помощ защото незнам как ще бутнеш седалките отзад.. или както колегите са казали сваляш бъбреците хващаш жилото и ти си човека с желязните нерви или дигаш колата на криг и даваш ток на стартера от там ще мине и ток към компа и акомулатора и ще си е отключиш

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Яну 2013, 22:25

Много хора намират, че ръчното отваряне не работи защото не се ползва и с течение на времето в механизмите влизат боклуци, акуатора запича и в тоя момент когато потрябва не става. Затова се пробва на пасажерската врата най-добре, там има по-голям шанс да сработи като ключа се завърта по часовниковата стрелка крайно надясно да стане под хоризонтално положението му. Предварително може да се напръска добре с WD40 вътре.
Ако не стане вдигаш предна дясна гума, намираш плюса от стартера и закачаш за него и маса акумулатор.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 04 Яну 2013, 0:15

b00st написа:Много хора намират, че ръчното отваряне не работи защото не се ползва и с течение на времето в механизмите влизат боклуци, акуатора запича и в тоя момент когато потрябва не става. Затова се пробва на пасажерската врата най-добре, там има по-голям шанс да сработи като ключа се завърта по часовниковата стрелка крайно надясно да стане под хоризонтално положението му. Предварително може да се напръска добре с WD40 вътре.
Ако не стане вдигаш предна дясна гума, намираш плюса от стартера и закачаш за него и маса акумулатор.

:OT: Никога ама никога не пръскайте автомобилна ключалка с ВД40 ако планирате да я ползвате в бъдеще!

По темата - защо не викнеш ключар...? Обесни по телефона какво е състоянието и предварително ги предупреди че ако не я отворят няма да видят пари. Успех!

Потребител
Аватар
Кара: е46 320D
Мечтае да кара: миг29

Мнение от 2she » 04 Яну 2013, 0:21

Взимаш един апарат за мерене на кръвно,пъхаш напомващата се част (балона) в горния ъгъл на вратата.Напомпваш докато врата леко потдаде колкото да мушнеш един тел направен на ласо с който да хванеш вътрешната дръжка на вратата и да си отвориш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 04 Яну 2013, 0:31

drag0ev написа:...Та поразгледах малко в интернет обадих се на 2 3 телефона и си намерих прозорец (десен заден) втора опотреба на 25лв 5лв монтаж и си запалих колата като пич.Но не знам ти решаваш,някои като чуят за чупене на прозорец и ги обзема някакъв ужас.
Успех! :bchug:

:yes:
...в продава има по 5 обяви за по около 30 кинта стъклото.

Дори и да имаш кора, като я вдигнеш на крик и легнеш, се вижда стартера, + е дебел червен кабел. Правиш една леко заголена отпред кука и внимаваш да не я замасиш, "-" си го "хвани" от кадето искаш и с помоща на друг акумулатор си готов.

Но пак казвам втора употреба страничен джам е 30 кинта - чупи и си ти.
Пък ако си и с каско си заведи и щета.

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Яну 2013, 0:55

ociata написа:
b00st написа:Много хора намират, че ръчното отваряне не работи защото не се ползва и с течение на времето в механизмите влизат боклуци, акуатора запича и в тоя момент когато потрябва не става. Затова се пробва на пасажерската врата най-добре, там има по-голям шанс да сработи като ключа се завърта по часовниковата стрелка крайно надясно да стане под хоризонтално положението му. Предварително може да се напръска добре с WD40 вътре.

:OT: Никога ама никога не пръскайте автомобилна ключалка с ВД40 ако планирате да я ползвате в бъдеще!

И къв е проблема ако не е тайна? Аз пръскам мойте от 2 години и я ползвам винаги, ефекта е, че замръзват по-малко зимата :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 04 Яну 2013, 1:09

b00st написа:
ociata написа:

И къв е проблема ако не е тайна? Аз пръскам мойте от 2 години и я ползвам винаги, ефекта е, че замръзват по-малко зимата :roll:

Проблема е че WD40 е смивка и малкото останало грес по забчатките на ключа в патрона ще се размие и се почва запичане и ръждясване.. а стартера до колкото си спомням се намира от лявата страна

User
Аватар

Мнение от b00st » 04 Яну 2013, 2:15

:OT:
В голяма заблуда си, няма какво да отмие от автоключалката WD-то. WD40 се изпозлва по цял свят за ключалки и е много подходящ за зимата, защото разкарва влагата и предпазва от корозия.
При употреба WD-40 също така ще покрие отделните части с тънък
защитен филм, който ще ги защитава при тяхната експлоатация.
WD-40 може да се използва и за ключалките на автомобила. Така те
ще бъдат почистени и смазани, а през зимата ще бъдат предпазени и от
замръзване.

http://www.rudibg.com/pdf/WD40-techinfo.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 04 Яну 2013, 2:32

b00st написа::OT:
В голяма заблуда си, няма какво да отмие от автоключалката WD-то. WD40 се изпозлва по цял свят за ключалки и е много подходящ за зимата, защото разкарва влагата и предпазва от корозия.
При употреба WD-40 също така ще покрие отделните части с тънък
защитен филм, който ще ги защитава при тяхната експлоатация.
WD-40 може да се използва и за ключалките на автомобила. Така те
ще бъдат почистени и смазани, а през зимата ще бъдат предпазени и от
замръзване.

http://www.rudibg.com/pdf/WD40-techinfo.pdf

няма да споря колега ;) аз с вд40 си мия ръцете от греста като разглобявам полуоски и ти казвам мие трепач нема равен направо :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Яну 2013, 10:53

нали сте чели темата за премахването на ключалките от вратите, така че не се учудвайте ако много хора нямат ключалки :mhihi:
Варианта с апарата за кръвно налягане също не работи. Това с мигача може би е удачно, също и със стъклото

ПредишнаСледваща

Назад към E46