Смяна на скоростна кутия- от 5 на 6 скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Смяна на скоростна кутия- от 5 на 6 скорости
за 5 ст. ск. кутия мога да говоря от личен опит, обаче за 6 няма как
според тези числа и калкулатора който ползвах на 6-та при 150км/'ч трябва да си на 2517об
според тези числа и калкулатора който ползвах на 6-та при 150км/'ч трябва да си на 2517об

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
За това писах около -но с 5ст кутия определено не е след 3000об 150км/ч
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
при мен на 3000 скоростта е около 150-155, разлика от близо 500 оборота межди 5 и 6 ми се струва прекалено, но и аз не съм карал с 6ца така че не мога да твърдя
като приемем че километража лъже със 7-8км нещата ще си дойдат горе долу както калкулатора ги е изчислил
Ето една произволна снимка от интернет

Ето една произволна снимка от интернет

На 170 км/ч съм точно на 3 000 оборота на 6-та скорост. Многократно тествано на темпомат по магистралата. Борда мисля, че показва 162 км/ч.
Колега, 6-та скорост ти върши работа само на магистрала да поддържаш скорост на темпомат. На друг тип извън градски път, ако я мъчиш на 6-та ще ти дава дори по-висок разход от колкото на 5-та. С други думи, трябва да изминеш доста километри на темпомат по магистрала, за да си избиеш инвестицията - въпрос на сметка 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Другия + на 6-степенната скоростна кутия е по-високата максимална скорост ако моторетката има сила де...
Иначе инвестицията май не си струва спрямо разходите..
Иначе инвестицията май не си струва спрямо разходите..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Drum написа:Колега, 6-та скорост ти върши работа само на магистрала да поддържаш скорост на темпомат.
Така е, аз лично под 90-100 км/ч не я включвам, щото не ми харесва как върви колата, глъхне една такава. Което автоматично прави 6-тата почти

- pekicha
- Потребител
-
- Кара: Е46 320D 2003
Мисля и аз да се вкюча... Груби сметки: Ако караш извън града и спестяваш 0.5л на 100км, заради 6-тата предавка и си се набил с едни 1350лв (за да е по-лесно за смятане) и нека нафтата ти е 2.7лв на литър, то спестяваш едно 1.35лв на 100км или 135лв на 10000. Та излиза че трябва да я караш още 100 000 км за да си избиеш парите. И това при условие, че си я направил за тези пари и че караш само извън града. Общо взето има много неизвестни, но като цяло ВЪОБЩЕ не си заслужава. Да не говорим за разправиите и проблемите които можеш да си докараш покрай самата смяна. Да, вярно е че можеш да продадеш старата кутия и всички части който смениш, но пак не е много смислено според мен.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
pekicha написа:Мисля и аз да се вкюча... Груби сметки: Ако караш извън града и спестяваш 0.5л на 100км, заради 6-тата предавка и си се набил с едни 1350лв (за да е по-лесно за смятане) и нека нафтата ти е 2.7лв на литър, то спестяваш едно 1.35лв на 100км или 135лв на 10000. Та излиза че трябва да я караш още 100 000 км за да си избиеш парите. И това при условие, че си я направил за тези пари и че караш само извън града. Общо взето има много неизвестни, но като цяло ВЪОБЩЕ не си заслужава. Да не говорим за разправиите и проблемите които можеш да си докараш покрай самата смяна. Да, вярно е че можеш да продадеш старата кутия и всички части който смениш, но пак не е много смислено според мен.
Много добре казано. Има смисъл да правиш гимнастиката в случай, че:
1. Заминали са ти скоростите и не можеш да намериш като твоята и си решил да вкараш 6ск.
2. Имаш едни излишни 2к+ и се чудиш какво да направиш с колата ти
Не вярвам да е нито едно от двете отгоре

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Добре а аз искам да попитам,какъв е филма с автоматите.Някой правил ли е ръчка -автомат защото честно се замислям 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- nava6i
- Потребител
-
- Кара: E46 320d
Радвам се,че някой друг е направил тази инвестиция преди мен! 

- samkarti
- Потребител
-
- Кара: Renault Megane Coach
- Мечтае да кара: BMW 328i xDrive (F30)
Gqbriel написа:Нали дадох предавателните числа,съществена е само 6та предавка другите са почти идентични..разликатансамо на дълъг път и по ниските обороти при еднакви скорости
Като се има предвид и финалното предавателно число, за 6 степенната се получава 2,18 като крайно, а на 5 - 2,35, така че разликата е около 9%
Ако пренебрегнете страха, вие изпускате психологическата спирачка - Аертон Сена

BMW Автомобилен каталог
Автомобилна библиотека

BMW Автомобилен каталог
Автомобилна библиотека
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Gqbriel написа:Добре а аз искам да попитам,какъв е филма с автоматите.Някой правил ли е ръчка -автомат защото честно се замислям
От ръчка, автомат или от автомат- ръчка,те и двете са по голям филм от тва да направиш от 5 степенна 6

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3