Съединител боксува след 7000км
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Съединител боксува след 7000км
Gqbriel написа:bai_ILIA написа:Педала на съединителя как е? Къде зацепва - ниско, високо?
Не е критерий къде зацепва особено при нашите коли...
е как да не е критерий колега. като се износва феродото, притискателя се наглася сам за оптимален педал. точно на нов съединител трябва да е сравнително мек педала и да отделя някъде по средата или по-ниско.
моя след смяната е една идея по-мек и със сигурност отделя по-ниско от колкото стария. принципно автоматичния реглаж е точно за това през целия живот на съединителя, педала да не е твърд и да не се променя къде отделя. обаче при мен има разлика в положителна посока. ако ми отделяше високо като стария бих се притеснил.
притискателя си идва заключен от завода със звездата и просто така го монтирахме без да пипаме нищо. педала е супер и си отделя преди средата. те хората затова го заключват - за оптимален монтаж. вече ако се сваля по някаква причина, трябва да се натегне притискателя, за да заеме положение спрямо износването на феродото.
никой не може да ме убеди, че е нормално нов съединител да отделя високо. не че е проблем, просто свикваш и не ти прави впечатление. аз сега 2-3 дена се адаптирам точно с това къде отделя - преди със стария съединител като отделяшe високо просто щипвах педала и ок. сега трябва да се натисне по-надолу понеже зацепва по-ниско с новия съединител.
@100imenov - чисто новите съединители не са трудни за монтаж и твоя със сигурност е ок. въпреки всичко има майстори, които ги осират...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Alex-parts
- Потребител
-
Отговора е в майстор който знае какво да прави , и го е правил преди на същата кола , има една скоба за регулиране . Съединителя задължително от вносител за BG 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bai_ILIA написа: притискателя се наглася сам за оптимален педал. точно на нов съединител трябва да е сравнително мек педала и да отделя някъде по средата или по-ниско.
моя след смяната е една идея по-мек и със сигурност отделя по-ниско от колкото стария. принципно автоматичния реглаж е точно за това през целия живот на съединителя, педала да не е твърд и да не се променя къде отделя. обаче при мен има разлика в положителна посока. ако ми отделяше високо като стария бих се притеснил.
Единствената разлика е наистина,по-мекия педал ,но не и къде отделя(само го казваш),предполагам е въпрос на монтаж,и най-вече натягането не пружините при монтажа,предполагам при мен не са били натегнати докрай,но не отделя ниско а около средата,а е сменен миналата година..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Здравейте колеги нямаше ме няколко дена и затова не съм писъл.Значи съединителя ми отделя посредата 6000км съм карал без никакъв проблем и след това почна да боксува на 4-та после и на 3-та.Закуписл съм го от колегата laviatan от който съм супер доволен и съм купувала мн работи от него.Майсторите който ми го слагаха са мой познати и са много в час с нещата и отделно са сменяли и друг път сайдинители като на моя модел......така че нз.. И неразбрах може ли да се притегне по някъкъв начин или нещо от помпата да е щото нали е с хидравлика...?!?!
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
чиповете са брутални
при мен и 3000км не издържат

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
jojko написа:чиповете са брутални![]()
![]()
при мен и 3000км не издържат

- jojko
- кандидат ентусиаст
-
да попитам,притискателя ли изпуска или феродото,и ако се наковат керамични плочки на феродото дали ще издържи повече,весело посрещане на новата година и повече безавариини километри 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Притискателя е слаб. Можеш да наковеш керамика, но според по-запознати тогава колата ставала неприятна за каране.
Si non confectus, non reficiat.
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
не може да не се измисли нещо,да се блокират пружините на средата да не се отпускат докраи или нещо друго
аз дори си направих приспособление да си стягам пружинките ама пак разглабяне и цял ден отива,а пък без чип нещо няма фън
някои ако измисли нещо да пише

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2