Съединител боксува след 7000км

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Съединител боксува след 7000км

Мнение от bai_ILIA » 06 Ное 2012, 0:38

Gqbriel написа:
bai_ILIA написа:Педала на съединителя как е? Къде зацепва - ниско, високо?

Не е критерий къде зацепва особено при нашите коли...

е как да не е критерий колега. като се износва феродото, притискателя се наглася сам за оптимален педал. точно на нов съединител трябва да е сравнително мек педала и да отделя някъде по средата или по-ниско.

моя след смяната е една идея по-мек и със сигурност отделя по-ниско от колкото стария. принципно автоматичния реглаж е точно за това през целия живот на съединителя, педала да не е твърд и да не се променя къде отделя. обаче при мен има разлика в положителна посока. ако ми отделяше високо като стария бих се притеснил.

притискателя си идва заключен от завода със звездата и просто така го монтирахме без да пипаме нищо. педала е супер и си отделя преди средата. те хората затова го заключват - за оптимален монтаж. вече ако се сваля по някаква причина, трябва да се натегне притискателя, за да заеме положение спрямо износването на феродото.

никой не може да ме убеди, че е нормално нов съединител да отделя високо. не че е проблем, просто свикваш и не ти прави впечатление. аз сега 2-3 дена се адаптирам точно с това къде отделя - преди със стария съединител като отделяшe високо просто щипвах педала и ок. сега трябва да се натисне по-надолу понеже зацепва по-ниско с новия съединител.

@100imenov - чисто новите съединители не са трудни за монтаж и твоя със сигурност е ок. въпреки всичко има майстори, които ги осират...
"Чемодан, вокзал, Москва"

Потребител
Аватар

Мнение от Alex-parts » 06 Ное 2012, 9:59

Отговора е в майстор който знае какво да прави , и го е правил преди на същата кола , има една скоба за регулиране . Съединителя задължително от вносител за BG :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Ное 2012, 10:21

bai_ILIA написа: притискателя се наглася сам за оптимален педал. точно на нов съединител трябва да е сравнително мек педала и да отделя някъде по средата или по-ниско.

моя след смяната е една идея по-мек и със сигурност отделя по-ниско от колкото стария. принципно автоматичния реглаж е точно за това през целия живот на съединителя, педала да не е твърд и да не се променя къде отделя. обаче при мен има разлика в положителна посока. ако ми отделяше високо като стария бих се притеснил.

Единствената разлика е наистина,по-мекия педал ,но не и къде отделя(само го казваш),предполагам е въпрос на монтаж,и най-вече натягането не пружините при монтажа,предполагам при мен не са били натегнати докрай,но не отделя ниско а около средата,а е сменен миналата година..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Мнение от f3lleR » 07 Ное 2012, 20:55

Здравейте колеги нямаше ме няколко дена и затова не съм писъл.Значи съединителя ми отделя посредата 6000км съм карал без никакъв проблем и след това почна да боксува на 4-та после и на 3-та.Закуписл съм го от колегата laviatan от който съм супер доволен и съм купувала мн работи от него.Майсторите който ми го слагаха са мой познати и са много в час с нещата и отделно са сменяли и друг път сайдинители като на моя модел......така че нз.. И неразбрах може ли да се притегне по някъкъв начин или нещо от помпата да е щото нали е с хидравлика...?!?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 сажда
Мечтае да кара: CB1000R

Мнение от jojko » 12 Ное 2012, 2:26

чиповете са брутални :D :D :D при мен и 3000км не издържат

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: WSBK

Мнение от Kalin Kulev » 13 Ное 2012, 22:02

jojko написа:чиповете са брутални :D :D :D при мен и 3000км не издържат

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jojko » 30 Дек 2012, 0:17

да попитам,притискателя ли изпуска или феродото,и ако се наковат керамични плочки на феродото дали ще издържи повече,весело посрещане на новата година и повече безавариини километри :D

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Дек 2012, 0:40

Притискателя е слаб. Можеш да наковеш керамика, но според по-запознати тогава колата ставала неприятна за каране.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jojko » 31 Дек 2012, 0:02

не може да не се измисли нещо,да се блокират пружините на средата да не се отпускат докраи или нещо друго :dunno: аз дори си направих приспособление да си стягам пружинките ама пак разглабяне и цял ден отива,а пък без чип нещо няма фън :lol: някои ако измисли нещо да пише

Предишна

Назад към E46