Нямам парно, а колата е загряла

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Нямам парно, а колата е загряла

Мнение от cHaunepucTa » 02 Ное 2012, 11:50

Благодаря ви колеги, утре се мятам да се пробвам да го почистя.

Видях му цената нов в дару и...хич не ми хареса.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 04 Ное 2012, 22:35

Ами, отворих го, не видях много за чистене, но все пак го напръсках с WD40 и май се оправи
Запалих колата и започна да духа топло още в края на синия сектор на стелката на температурата.
Надявам се, да не се налага пак да го чистя.

Благодаря на колегите за мненията и съветите. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Мнение от MuTaJlaKo » 05 Ное 2012, 3:31

Аз днес чистих моето радиаторче със сода каустик напълних го 2 пъти до горе и подържах за около 5-6 мин защото много почна да ври. После едно хубаво изплакване с вода и всичко беше наред :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 05 Ное 2012, 18:48

MuTaJlaKo написа:Аз днес чистих моето радиаторче със сода каустик напълних го 2 пъти до горе и подържах за около 5-6 мин защото много почна да ври. После едно хубаво изплакване с вода и всичко беше наред :)

Преди това какви проблеми имаше ???

Аз пък сега постоянно чувам някакво балбукане зад климатроника.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Ное 2012, 21:01

cHaunepucTa написа:
MuTaJlaKo написа:Аз днес чистих моето радиаторче със сода каустик напълних го 2 пъти до горе и подържах за около 5-6 мин защото много почна да ври. После едно хубаво изплакване с вода и всичко беше наред :)

Дали си я обезвъздушил добре?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 05 Ное 2012, 22:19

oci написа:
cHaunepucTa написа:

Ами не...след като свалях клапана не съм... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 05 Ное 2012, 23:51

значи моя проблем беше следният ... карам извън гръда и колата си духа топло след това почва да духа студено и като натисна да върти въздуха вътре пак почва топло. бях писал във форума и един колега ме посъветва да си почистя радиаторчето и така направих, сега вече 2 дена нямам оплакване :) а за бълбукането нз при мен се чуваше като е студено тропане на перката и пръснах оста със спрей и се оправи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 06 Ное 2012, 11:33

cHaunepucTa написа:
oci написа:
cHaunepucTa написа:

На 32гр., на червено врътката и на най-ниска степен на вентилатора на купето! Без да се отварят никакви клапи, капачки и т.н. След като е загряла, се спира ДВГ-то, изчаква се да изстине и се долива охладителна течност, ако е нужно. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 06 Ное 2012, 14:57

vavilon написа:
cHaunepucTa написа:
oci написа:
cHaunepucTa написа:

На 32гр., на червено врътката и на най-ниска степен на вентилатора на купето! Без да се отварят никакви клапи, капачки и т.н. След като е загряла, се спира ДВГ-то, изчаква се да изстине и се долива охладителна течност, ако е нужно. :yes:

Абе аз се чудя защо от време на време, като проверя антифриза на студена кола е на минимума, на следващия ден пак на студена кола, на същото място, е на максимума. То явно някъде има въздушен джоб...ама иди го хвани. :kuku: Нито ми е прегрявала колата, вече 7-8 месеца никакъв проблем с температурата съм нямал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 06 Ное 2012, 15:06

cHaunepucTa написа:
vavilon написа:
cHaunepucTa написа:
oci написа:
cHaunepucTa написа:

Абе аз се чудя защо от време на време, като проверя антифриза на студена кола е на минимума, на следващия ден пак на студена кола, на същото място, е на максимума. То явно някъде има въздушен джоб...ама иди го хвани. :kuku: Нито ми е прегрявала колата, вече 7-8 месеца никакъв проблем с температурата съм нямал.

Точно това се получава, след като не си вкарал течноста да мине през радиаторчето на парното.
Скоро се борех с течове и за по сигурно, 2 дена си карах на 32гр. и минимум сила на вентилатора. Доста топлина видях (почуствах) на тези градуси... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 08 Ное 2012, 18:07

vavilon написа:На 32гр., на червено врътката и на най-ниска степен на вентилатора на купето! Без да се отварят никакви клапи, капачки и т.н. След като е загряла, се спира ДВГ-то, изчаква се да изстине...

Вече 3ти ден го правя това. На другия ден като отворя капачката, антифриза е до горе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 26 Ное 2012, 22:51

При мен проблемът пак се появи, пак от време на време започва да духа студено докато не пусна да върти вътре въздуха и това е само на дълъг път примерно повече от 30-40 км. Тези дни ще пробвам да видя този клапан дали не е запушен нещо, до колкото разбрах се намира в десния край на колата нали ? (320Д) Някой може ли да покаже в реалоем-а кое точно е защото виждам 3 диаграми на които 2 от клапанчетата май са различни :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 27 Ное 2012, 10:49

cHaunepucTa написа:...Аз пък сега постоянно чувам някакво балбукане зад климатроника.

Абе и аз от време на време чувам някакво бълбукане, в повечето случаи на студена кола като подам газ. Това ми направи впечатление след смяна на антифриза. Помислих си, че не съм я обезвъздушил добре и затова повторих процедурата по обезвъздушаване. Първия път като обезвъздушавах врътката между централните въздуховоди беше докрай на червено, температурата беше на 32 градуса, вентилатора обаче не беше на най-ниската степен, даже беше над средата. Втория път всичко беше както първия, с изключение на градусите на климатроника - 22 бяха. Сега явно и трети път ще има. :mhihi: Ще карам така, както е написал @vavilon докато загрее добре двигателя, след което ще кача предницата на един бордюр и ще отвия леко пробката за обезвъздушаване. Ще форсирам малко двигателя да видя какво ще излезе от там и след като изстине ще долея антифриз. Дано тва бълбукане да изчезне вече. :paranoid:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 27 Ное 2012, 15:39

MuTaJlaKo написа:При мен проблемът пак се появи, пак от време на време започва да духа студено докато не пусна да върти вътре въздуха и това е само на дълъг път примерно повече от 30-40 км. Тези дни ще пробвам да видя този клапан дали не е запушен нещо, до колкото разбрах се намира в десния край на колата нали ? (320Д) Някой може ли да покаже в реалоем-а кое точно е защото виждам 3 диаграми на които 2 от клапанчетата май са различни :roll:

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=617301
Ето го клапана къде се намира, моя беше малко по-различен, с две такива цилиндърчета.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 27 Ное 2012, 15:52

Мерси колега, тези дни ще го сваля и ще го отворя да видя дали не иска нещо почистване и ако продължава така ще се сменя ... :|

ПредишнаСледваща

Назад към E46