разход и лошо гориво
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: разход и лошо гориво
до колегите с 330D , кои помпи ви умряха ? тея в резервуара или нагнетателната помпа преди рейла ?
Аз си мислех че помпата на команрейла не мре

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
mitrax написа:до колегите с 330D , кои помпи ви умряха ? тея в резервуара или нагнетателната помпа преди рейла ?Аз си мислех че помпата на команрейла не мре
Помпата за високо налягане, умря си като пич. Счупено буталце имаше при мен.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
mitrax написа:до колегите с 330D , кои помпи ви умряха ? тея в резервуара или нагнетателната помпа преди рейла ?Аз си мислех че помпата на команрейла не мре
При мен беше тази под шофьорската седалка!

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Bexim написа:На мен също ми се вдигна разхода с около 1,5 - 2 литра, но си го обяснявам с ефекта 15 Септември...
До сега съм зареждал само ЕКО - Економи 95, но сега ми се ще да пробвам нещо друго, още се ослушвам![]()
Пък и не виждам да ми е висок разхода - 2,8 - 12 лятно градско ми се струва срамно ниско.. Ако падне още, не знам, ще ме е срам да споделям... Иначе пролет-есен ми е около 13... За зимата не казвам, че става страшно
до края на седмицата сигурно ще зареждам отново и този път ще пробвам друга бензиностанция. дано да излезе по добро горивото. Искам и да попитам нещо. днес пуснах скритото меню на борда и ми направи впечатление, че показанията за количеството на горивото са само в "единия" датчик. в смисъл има около 30 литра и ми показва че всичките са на единия датчик. фазата е 1 а и сравнено с показанията на стрелката на таблото съвпадат. Възможно ли е единия датчик да е високо в резервоара и да показва количеството от средата нагоре а другият това от средата до долу?

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
taba4ko написа: Възможно ли е единия датчик да е високо в резервоара и да показва количеството от средата нагоре а другият това от средата до долу?
Не и двата датчика са на едно ниво. Помпата пренася горивото само в единия отсек на резервоара. Когато заредиш с гориво виж пак показанията на датчиците. Ако единият отново показва 0 значи е заминал. Обикновено с времето датчиците в резервоара започват да показват малко повече от реалното количество.
- taba4ko
- ентусиаст
-
emo_ch написа:Не и двата датчика са на едно ниво. Помпата пренася горивото само в единия отсек на резервоара. Когато заредиш с гориво виж пак показанията на датчиците. Ако единият отново показва 0 значи е заминал. Обикновено с времето датчиците в резервоара започват да показват малко повече от реалното количество.
Тоест сегашното им състояние и показание може да се приеме за нормално. Ако остане така и при пълен резервоар тогава да го мисля?....

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
Да. Виж какво ще показва като заредиш.
- taba4ko
- ентусиаст
-
След като заредих догоре и двата датчика показват равномерно количеството гориво. Вчера имах пробег от около 400 километра и отново изхабеното гориво е се отчита от единия датчик, тоест единия показва нула а другия останалото количество. Не знам дали това е нормално.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Не е нормално - двата датчика трябва да показват сравнително еднакво количество гориво. Тоест - ако имаш 50 литра гориво - и двата трябва да показват по около 25 литра; ако са 20 литра - всеки датчик трябва да показва по около 10 литра.
Si non confectus, non reficiat.
- taba4ko
- ентусиаст
-
В момента имам около 35 литра и показанията на датчиците с 000350 - тоест единия показва (само десния) горивото. когато беше пълен резервоара си показваха приблизително еднакво. Прави ми и впечатление, че до средата на горивомера на таблото спада доста бързо и от там до 0 си спада нормално бавно според начина ми на каране и изминатите километри. Може ли това да е заради датчика на резервоара?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Сигурно на единия поплавък нещо му ограничава движението - някакви боклуци в резервоара примерно.
Si non confectus, non reficiat.
- taba4ko
- ентусиаст
-
В скритото меню на позиция 6.2 има и фаза, която е 1 и всичко е ОК според нея. Възможно ли е проблема да е прекъснат кабел на датчика и това би ли се отчело някъде като проблем? Къде се намират и тези датчици? Лесно ли се достигат като се махне задната седалка?

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Разговарях със специалист по ГСМ и той ми обясни, че различните вериги бензиностанций имат различни добавки към горивата и е желателно да се зарежда от една "верига", защото добавкитв се "пресичат" и в резервоара става лоша смес."Еко" правят голяма реклама,цената също е добра но колата не върви.Зареждам по възможност само от Лукойл и съм доволен.Наблюденията са ми за дизел.Пробвал съм на Ромпетрол добро е но ги няма по моето трасе.
От три години зареждам единствено в Лукойл, и да момента не съм имал проблеми с помпата и дюзите. При тази бензиностанция има два вида дизел - обикновен и екодизел, който е по-скъп. Аз си карам с обикновения, като през зимния период задължително слагам добавката на Кастрол.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
taba4ko написа:В скритото меню на позиция 6.2 има и фаза, която е 1 и всичко е ОК според нея. Възможно ли е проблема да е прекъснат кабел на датчика и това би ли се отчело някъде като проблем? Къде се намират и тези датчици? Лесно ли се достигат като се махне задната седалка?
Не. Не може да е от кабел. Датчиците се намират под задната седалка. Ето тука може да видиш как да достигнеш до тях http://www.youtube.com/watch?v=aqVGpkan0rE
Левият датчик постоянно ли показва нула или се колебае около нулата. По принцип помпата в резервоара изпомпва горивото само в единия отсег и когато горивото е наполовина, единият датчик показва много малко количество (между 0 и 2 литра), а другият показва пълен отсег (поне про мен е така).
Zagy написа:Сигурно на единия поплавък нещо му ограничава движението - някакви боклуци в резервоара примерно.

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3