проблем с маслото - е46 325i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: проблем с маслото - е46 325i
Rifata написа:....И аз знам че масло се мери на студен мотор и равно място,но както и да е. Искам да попитам проблем ли е да смеся две масла от една марка но с различен имтензитет,говоря за двигателя
мани иМтензитетите
ми внимавай с вискозитетите
зависи колко са близки като характеристики маслата
не бих го препоръчал по никакъв начин
не виждам и голям смисъл да го правиш освен ако не си с някакво неоткриваемо масло
и пак ще е по-добре да го смениш
сега ако става въпрос за икономия от десетки левове ... немога да преценя как оценяваш риска от проблем по мотора
slav4o974 написа:Нашия климат предполага вискозитета на студено да е 5W ,а дори и 10W.
така е ама микролимата в мотора много не го е*е какъв е външния щото всеки мотор е конструиран
с определени допуски и за съответното масло
така, че е хубаво да се ползват предписаните от производителя масла
и да се сменят по-често от предписаните от производителя интервали

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
При минимални температури от -30 гр. и нагоре производителя препоръчва следното http://automn.ru/bmw-3-e46/bmw-1804-10.m_id-158.html .Гледал съм и други графики с препоръчителния вискозитет за нашия климат и мога да кажа че всяко качествено масло с индекс 0W, 5W и 10W е подходящо за територията на България. "Вискозитета на топло" го избирам според състоянието на конкретния мотор и препоръката на производителя/на второ място/.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
slav4o974 написа:Докато карах със стария мотор съм доливал всякакви масла, от минерални до пълна синтетика и никога не е имало какъвто и де е проблем освен основния
Пробвали да измериш компресията ?

slav4o974 написа:.Гледал съм и други графики с препоръчителния вискозитет за нашия климат и мога да кажа че всяко качествено масло с индекс 0W, 5W и 10W е подходящо за територията на България.
Вместо да гледаш графики си отвори сервизната книжка (ако имаш такава) и гледай там какво пише

Rifata написа:....И аз знам че масло се мери на студен мотор и равно място,но както и да е. Искам да попитам проблем ли е да смеся две масла от една марка но с различен имтензитет,говоря за двигателя
Няма да има проблем.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ако под "проблем" имаш предвид "да не се счупи двигателя" да - сигурно няма да имаш проблеми. Ама това не значи, че е добре да сипваш квото имаш в гаража.
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
ilia1984 написа:slav4o974 написа:Докато карах със стария мотор съм доливал всякакви масла, от минерални до пълна синтетика и никога не е имало какъвто и де е проблем освен основния
Пробвали да измериш компресията ?slav4o974 написа:.Гледал съм и други графики с препоръчителния вискозитет за нашия климат и мога да кажа че всяко качествено масло с индекс 0W, 5W и 10W е подходящо за територията на България.
Вместо да гледаш графики си отвори сервизната книжка (ако имаш такава) и гледай там какво пише
Ти как мислиш колега? Дали преди да се набутам с 1500 лв. съм се сетил да проверя компресията? Ще ти кажа, че всичките майстори от които потърсих съвет и съдействие преди интервенцията казаха че резултатите от теста въобще не са показателни за причината за повишения разход на масло. Компресията беше в порядъка на 11-11,5 на всички цилиндри, колата вървеше чудесно и разхода беше в границите на нормалното.
Сега и малко по темата: Сервизната книжка /както на всички италиански кошници/, беше водена изрядно само първите 4 години. След това жабаря се е сещал за масло само когато лампата на таблото светне и той по случайност се е намирал в близост до супермаркет където продават "масълце" за не повече от 3 Евро литъра. Вискозитета е последното нещо което е интересувало предишния собственик на колата ми, но благодарение на топлия климат не точно това е "убило" мотора. Владелеца е успял да прецака предните карета, съединителя и даже да прегрее двигателя. Тук някъде са се предали маслените сегменти, гумичките на клапаните и гарнитурата на главата, при което сегашната ми каляска най-вероятно е отпътувала за скрап. Там се е запознала с родния автоджамбазин, който дори не се е сетил да скрие сервизната книжка. Появявам се аз и се сдобивам бързичко с това чудо на техниката, подмамен от примамливо ниска цена, добрия външен вид и мерака най- после да карам Баварец. Гарнитурата е сменена, мотора работи чудесно за момента, но прегряването тепърва ще стовари своите последствия върху главата на новия си собственик. Такъв е моя случай и причините за прекомерен разход на масло обикновено са същите при тези мотори с особено чувствителни сегменти. Срещат се и редки случаи на счупени бутала, прекомерно износени водачи на клапаните и цилиндрови блокове. Ако ще ви успокои ,ще ви кажа че подобни "нежни сегменти" монтират и конкурентите от Мерцедес, върху което също имам преки наблюдения и горчив опит.
- Dimitri_BMW
- Потребител
-
- Кара: BMW- 318i
Тогава, последно да слагаме ли 10w40 на тези двигатели или не?? И аз имам проблем с това. 318i- 2002, купих колата преди два месеца карах 1000км без да пипна нищо, смених маслото с 5w30 и свещите и се започна разход на масло, доливане, омасляване на ауспуха, а със старото нямаше проблем. Колата ми е на 200 000км. Препоръчайте най подходящия вискозитед?!?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Най-подходящ вискозитет е този, който ти го препоръчва производителя. Ако го гори значи или маслото е кофти, или двигателя е за ревизия.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Dirty M5 driveR написа:Най-подходящ вискозитет е този, който ти го препоръчва производителя. Ако го гори значи или маслото е кофти, или двигателя е за ревизия.

Dimitri_BMW написа:Тогава, последно да слагаме ли 10w40 на тези двигатели или не?? И аз имам проблем с това. 318i- 2002, купих колата преди два месеца карах 1000км без да пипна нищо, смених маслото с 5w30 и свещите и се започна разход на масло, доливане, омасляване на ауспуха, а със старото нямаше проблем. Колата ми е на 200 000км. Препоръчайте най подходящия вискозитед?!?
Колега пак не си уцелил точното масло за твоя двигател не е 10w40 нито 5w30

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2