330D проблеми... моля за Помощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: 330D проблеми... моля за Помощ!

Мнение от sambeto » 20 Сеп 2012, 22:25

Я да запитам нещо аз,имам Е38 730d пак 184 к.с.
Нямам проблеми с тресене и т.н.....има ли нужда чисто профилактично да сложа тая добавка Про-Тек ? В смисъл би ли помогнало за в бъдеще на тия дюзи и двигател,или да чакам да стане проблема и тогава да я сипвам ? :mrgreen:
И понеже до сега не съм слагал такива добавки,колко от нея да сипя и на какво количество гориво ?
Мерси предварително !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 20 Сеп 2012, 22:54

Винаги има полза от една профилактика на дюзите и на горивната система като цяло. Поглези моторя с една такава добавка и сподели после какъв е резултата :)
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 21 Сеп 2012, 10:50

sambeto написа:Я да запитам нещо аз,имам Е38 730d пак 184 к.с.
Нямам проблеми с тресене и т.н.....има ли нужда чисто профилактично да сложа тая добавка Про-Тек ? В смисъл би ли помогнало за в бъдеще на тия дюзи и двигател,или да чакам да стане проблема и тогава да я сипвам ? :mrgreen:
И понеже до сега не съм слагал такива добавки,колко от нея да сипя и на какво количество гориво ?
Мерси предварително !

Аз пък бих те посъветвал да си погледнеш стойностите дюзите и ако са ОК да не слагаш от Про-Тек-а. Тия добавки понякога могат да бъдат доста агресивни и вместо да помогнат.. да стане по-зле.

Ако е е така за да им направиш готино на дюзите :mhihi: по-добре сложи добавката Кастрол-ТДА ;)
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 21 Сеп 2012, 13:32

xerial написа:
Аз пък бих те посъветвал да си погледнеш стойностите дюзите и ако са ОК да не слагаш от Про-Тек-а. Тия добавки понякога могат да бъдат доста агресивни и вместо да помогнат.. да стане по-зле.

Точно така се получи при мен. Четох четох, че трябва да сипвам добавки и накрая като сипах :censored: Вярно че колата стана доста по-безшумна, но само това беше +а. Спря да върви. Изразходих резервоара и сипах нов. И с него същата работа. Наложи се да я карам на сервиз. Оправиха я, но така и не разбрах какво и беше. Или боклуци бяха запушили нещо, или някой маркуч се беше скъсал не разбрах. От тогава ме е страх да сложа пак :roll:

Потребител
Аватар
Кара: E46 330d Touring
Мечтае да кара: i8

Мнение от wishbone » 21 Сеп 2012, 13:50

Double_D написа:Благодаря ви колеги за мигновеното Ви отзоваване..... :yes:
Искам да добавя, че още като закупих колата я закарах в ДаруКар.... там смених маслото на двигателя, маслен, горивен и въздушен филтър. А също така и диагностика на двигателя. От там ми заявиха, че двигателя, дюзите и турбото са наред и всичко е ок.
Искам да споделя, че сам крайно недоволен от ДаруКар и повече няма да ги посетя, не ги препоръчван на никой(лично мнение)
Dimitroff написа:
krasi2bmw написа:замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва.

Колега, не забравяй филтър картерни газове и проверка на всмукателен колектор за "пеперудки".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318i ; E46 330d

Мнение от Double_D » 23 Сеп 2012, 15:11

Има ли някакъв начин да се разбере дали има "пеперудки" без да се свалят колекторите... въпреки, че си мисля няма да е никак зле да се свалят колекторите за профилактика...

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 26 Сеп 2012, 18:00

за пеперутките - май се вижда вилката която ги мести , но и аз нямам и не знам дали се вижда лесно.

да те помоля за инжекторите да кажеш .. нещо подобно ли е при теб , и слага ли добавка - каква , ефект ? При мен на студено леко клати стрелката .
mitrax написа:дойде време и аз да потърся жокери. По 2 направления . Колата е 2000/9месец 330д 184кона
Първо - пазния ход стана нестабилен . Дюза ли ми се запушва на 1ви цилиндър ? :evil: И чистят ли ги някаде ?
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Сеп 2012, 21:23

1-ви цилиндър е извън нормите според мен... тези стойности на студен мотор ли са?

Може да опиташ с добавка за почистване на дюзите.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 27 Сеп 2012, 11:41

ами то 1ви си е направо фалит.... а и оборотите щом играят...
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 27 Сеп 2012, 14:02

Оборотите на студено си играят , на топло е почти неуловимо , но пак се усеща че не е стабилен празния ход. Имам още 20 литра в резервуара (не съм сигорен в качеството на тая нафта ) и искам да ги изгоря за да заредя от :roll: КАДЕ :roll: и ще сложа и добавка .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 27 Сеп 2012, 14:04

Zagy написа:1-ви цилиндър е извън нормите според мен... тези стойности на студен мотор ли са?

Може да опиташ с добавка за почистване на дюзите.

тези стойности са на загрял мотор .. и оборотомера леко клатеше . На студено сигорно ще са фрапантни показахията като знам как клати
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Сеп 2012, 15:02

Първи е трагедия...
Разкачи маркучите за обратна нафта и накарай някой да върти, а ти гледай от коя хвърля обратно гориво все пак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Double_D » 01 Окт 2012, 9:50

mitrax написа:за пеперутките - май се вижда вилката която ги мести , но и аз нямам и не знам дали се вижда лесно.

да те помоля за инжекторите да кажеш .. нещо подобно ли е при теб , и слага ли добавка - каква , ефект ? При мен на студено леко клати стрелката .
mitrax написа:дойде време и аз да потърся жокери. По 2 направления . Колата е 2000/9месец 330д 184кона
Първо - пазния ход стана нестабилен . Дюза ли ми се запушва на 1ви цилиндър ? :evil: И чистят ли ги някаде ?
Изображение

Изображение
Изображение

Резервоара съм го напълнил до горе и чакам малко да падне нивото, поне на половина и тогава ще сипя добавката, и ще видим дали ще помогне. На топъл мотор не усещам никакви претрепвания или прекъсвания обаче ми се струва, че сутрин претрисанията станаха по - чувствителни. Нещо взе да ме плаши тоя мотор и ще видим какво ще излезе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Double_D » 01 Окт 2012, 9:52

Изображение

Изображение
Изображение
[/quote]

Аз такива отклонения нямам, единствено на шестия цилиндър, но не бяха толкова големи, и колата беше замерена на топъл двигател предполагам, че на студен ще са по-големи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 01 Окт 2012, 20:37

аз сложих Bardahl добавка , тука нямам голям избор - команрейл пишеше че е. 500гр. за 50литра гориво. Изненадва ме малко .. не съм минал много километри , стрелкатата беше "заспала" , днес на един завой изключих АСЦто и и дадох малко повечко газ на 2ра до около 4К об. след това намалих почти до спряло и натиснах съединителя и се започна едно тресене за около 3-4 секунди , ама бая :confused: и успокои. Закачах я на топло пак и корекцията на 1ви ми е около +2 , като повечето от останалите са със "-". Не съм изгорял и 10литра нафта .. ще пиша като я поизгоря тая нафта .

намерих добавката ..
Изображение
П.С. не се плаши от тоя двигател .. май е последния истински дизел :yes: аз като зазчетох колегите с м57N в е60 форума :paranoid:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46