330D проблеми... моля за Помощ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: 330D проблеми... моля за Помощ!
Я да запитам нещо аз,имам Е38 730d пак 184 к.с.
Нямам проблеми с тресене и т.н.....има ли нужда чисто профилактично да сложа тая добавка Про-Тек ? В смисъл би ли помогнало за в бъдеще на тия дюзи и двигател,или да чакам да стане проблема и тогава да я сипвам ?
И понеже до сега не съм слагал такива добавки,колко от нея да сипя и на какво количество гориво ?
Мерси предварително !
Нямам проблеми с тресене и т.н.....има ли нужда чисто профилактично да сложа тая добавка Про-Тек ? В смисъл би ли помогнало за в бъдеще на тия дюзи и двигател,или да чакам да стане проблема и тогава да я сипвам ?

И понеже до сега не съм слагал такива добавки,колко от нея да сипя и на какво количество гориво ?
Мерси предварително !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Винаги има полза от една профилактика на дюзите и на горивната система като цяло. Поглези моторя с една такава добавка и сподели после какъв е резултата 

Si non confectus, non reficiat.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
sambeto написа:Я да запитам нещо аз,имам Е38 730d пак 184 к.с.
Нямам проблеми с тресене и т.н.....има ли нужда чисто профилактично да сложа тая добавка Про-Тек ? В смисъл би ли помогнало за в бъдеще на тия дюзи и двигател,или да чакам да стане проблема и тогава да я сипвам ?![]()
Мерси предварително !
Аз пък бих те посъветвал да си погледнеш стойностите дюзите и ако са ОК да не слагаш от Про-Тек-а. Тия добавки понякога могат да бъдат доста агресивни и вместо да помогнат.. да стане по-зле.
Ако е е така за да им направиш готино на дюзите

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
xerial написа:
Аз пък бих те посъветвал да си погледнеш стойностите дюзите и ако са ОК да не слагаш от Про-Тек-а. Тия добавки понякога могат да бъдат доста агресивни и вместо да помогнат.. да стане по-зле.
Точно така се получи при мен. Четох четох, че трябва да сипвам добавки и накрая като сипах

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
Double_D написа:Благодаря ви колеги за мигновеното Ви отзоваване.....![]()
Искам да добавя, че още като закупих колата я закарах в ДаруКар.... там смених маслото на двигателя, маслен, горивен и въздушен филтър. А също така и диагностика на двигателя. От там ми заявиха, че двигателя, дюзите и турбото са наред и всичко е ок.
Искам да споделя, че сам крайно недоволен от ДаруКар и повече няма да ги посетя, не ги препоръчван на никой(лично мнение)Dimitroff написа:krasi2bmw написа:замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва.
Колега, не забравяй филтър картерни газове и проверка на всмукателен колектор за "пеперудки".
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
Има ли някакъв начин да се разбере дали има "пеперудки" без да се свалят колекторите... въпреки, че си мисля няма да е никак зле да се свалят колекторите за профилактика...
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
за пеперутките - май се вижда вилката която ги мести , но и аз нямам и не знам дали се вижда лесно.
да те помоля за инжекторите да кажеш .. нещо подобно ли е при теб , и слага ли добавка - каква , ефект ? При мен на студено леко клати стрелката .
да те помоля за инжекторите да кажеш .. нещо подобно ли е при теб , и слага ли добавка - каква , ефект ? При мен на студено леко клати стрелката .

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
1-ви цилиндър е извън нормите според мен... тези стойности на студен мотор ли са?
Може да опиташ с добавка за почистване на дюзите.
Si non confectus, non reficiat.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- mitrax
- ентусиаст
-
Оборотите на студено си играят , на топло е почти неуловимо , но пак се усеща че не е стабилен празния ход. Имам още 20 литра в резервуара (не съм сигорен в качеството на тая нафта ) и искам да ги изгоря за да заредя от
КАДЕ
и ще сложа и добавка .

- mitrax
- ентусиаст
-
Zagy написа:1-ви цилиндър е извън нормите според мен... тези стойности на студен мотор ли са?
тези стойности са на загрял мотор .. и оборотомера леко клатеше . На студено сигорно ще са фрапантни показахията като знам как клати

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Първи е трагедия...
Разкачи маркучите за обратна нафта и накарай някой да върти, а ти гледай от коя хвърля обратно гориво все пак.
Разкачи маркучите за обратна нафта и накарай някой да върти, а ти гледай от коя хвърля обратно гориво все пак.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
mitrax написа:за пеперутките - май се вижда вилката която ги мести , но и аз нямам и не знам дали се вижда лесно.
Резервоара съм го напълнил до горе и чакам малко да падне нивото, поне на половина и тогава ще сипя добавката, и ще видим дали ще помогне. На топъл мотор не усещам никакви претрепвания или прекъсвания обаче ми се струва, че сутрин претрисанията станаха по - чувствителни. Нещо взе да ме плаши тоя мотор и ще видим какво ще излезе.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Аз такива отклонения нямам, единствено на шестия цилиндър, но не бяха толкова големи, и колата беше замерена на топъл двигател предполагам, че на студен ще са по-големи.
[/quote]
Аз такива отклонения нямам, единствено на шестия цилиндър, но не бяха толкова големи, и колата беше замерена на топъл двигател предполагам, че на студен ще са по-големи.
- mitrax
- ентусиаст
-
аз сложих Bardahl добавка , тука нямам голям избор - команрейл пишеше че е. 500гр. за 50литра гориво. Изненадва ме малко .. не съм минал много километри , стрелкатата беше "заспала" , днес на един завой изключих АСЦто и и дадох малко повечко газ на 2ра до около 4К об. след това намалих почти до спряло и натиснах съединителя и се започна едно тресене за около 3-4 секунди , ама бая
и успокои. Закачах я на топло пак и корекцията на 1ви ми е около +2 , като повечето от останалите са със "-". Не съм изгорял и 10литра нафта .. ще пиша като я поизгоря тая нафта .
намерих добавката ..

П.С. не се плаши от тоя двигател .. май е последния истински дизел
аз като зазчетох колегите с м57N в е60 форума 

намерих добавката ..

П.С. не се плаши от тоя двигател .. май е последния истински дизел

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3