Помогнете, колата не върви, майсторите не намират проблема
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: Помогнете, колата не върви, майсторите не намират пробле
irina_azm_ написа:Веселин|Василев написа:Пуши ли?
Така като чета никъде не сте споменали да сте сменяли горивен филтър! Другото което мисля е, че се е насъбрало боклуци по горивните пътища и след чистенето на резервоара (ако не е бил качествено изчистен) са се до запушили още толкова и не върви още повече!
Ами казаха че е сменен този филтър, който се намирал в резервоара(това беше още при първото закъсване). Друг скоро не сме сменяли. Значи трябва според вас да се изчистят горивните пътища.
Утре имало трети сервиз, който щял да ни приеме, че да видим, ще ги помоля да ми разпечатат данните от диагностиката, да отворят резервоара да проверят дали има боклуци, да почистят горивните пътища и от там на сетне не знам.
Един познат каза, че би могло да е от педала на газта. Имало акселератор или нещо подобно, и ако той бил заминал пак можело да предръпва. Ще кажа и това да проверят.
Друг познат ме посъветва да ги накарам да ми проверят дюзите и клапите, защото можело там да е проблема, а да не се отчита от компютъра. И тази опция ще бъде проверена. Както и цилиндрите.
Някой ако има други идеи, че вече направо
Не виждам смисъл да се проверява пак резервоара. Ясно е, че след като 2 пъти са правили това с чистенето и нищо не се е променило причината не би следвало да идва от там.
Не виждам каква връзка би имал педала на газта с конкретния случай - това е придърпване и то предимно в ниските и средните обороти. Ако имаше проблем с педала на газта би следвало колата изобщо да не поема нито в ниските, нито във високите.
Данните от диагностиката можеш да си ги качиш на флашка, за да ги имаш в дигитален вид, а най-добрият начин да се диагностицира всичко това е да се закачи колата и да се кара в режима, в който създава най-много главоболия.
Ср
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
както казаха и колегите трябва диагностика на живи данни което би трябвало да са направили и при предните диагностики, в режим на каране - нормално и с настъпване, да се види как работи турбината дебитомера, дюзите да се натоварят с цел проверка за отклонения, да се види налягането на помпата, работят ли всичко в рейла както трябва.
Ако запушване е причината и са попаднали боклуци по системата, няма начин да не се усети запушване на дюза поне.
Трябва да се замислиш какво е предшествало появата на проблема с колата, зареждане на лошо гориво или каквото и да било събите което може да повреди автомобила.
Ако запушване е причината и са попаднали боклуци по системата, няма начин да не се усети запушване на дюза поне.
Трябва да се замислиш какво е предшествало появата на проблема с колата, зареждане на лошо гориво или каквото и да било събите което може да повреди автомобила.
- irina_azm_
- Потребител
-
Реално при закъсванията, с почистването на резервоара, цедките и т.н колата си палеше и си вървеше отново. Но винаги от тогава сме усещтали че не върви точно както трябва (както преди). Така или иначе повторихме едно и също упражнение 3 пъти.
Точно за това сега исках профилактично да я огледат, защото ни предстоеше дълъг път и да не вземем да закъсаме пак. Пък тя няколко дни преди да влезе в сервиза за профилактика почна така гадно да прелашква, мени обороти и гасне.
А за причина конкретно първия път когато ни остави на пътя беше на връщане от София. Спряхме да заредим дизел на Петрол, и като потеглихме от там започнахме да усещаме че прекъсва, светна DDE, загуби мощност, не ускоряваше, угасна и до там. Предположихме че е от лошо гориво. Дори се бяхме притеснили да не са ни сипали бензин вместо дизел. Но в сервиза казаха че щяло да мирише на бензин като се отвори капачката. И така...
Точно за това сега исках профилактично да я огледат, защото ни предстоеше дълъг път и да не вземем да закъсаме пак. Пък тя няколко дни преди да влезе в сервиза за профилактика почна така гадно да прелашква, мени обороти и гасне.
А за причина конкретно първия път когато ни остави на пътя беше на връщане от София. Спряхме да заредим дизел на Петрол, и като потеглихме от там започнахме да усещаме че прекъсва, светна DDE, загуби мощност, не ускоряваше, угасна и до там. Предположихме че е от лошо гориво. Дори се бяхме притеснили да не са ни сипали бензин вместо дизел. Но в сервиза казаха че щяло да мирише на бензин като се отвори капачката. И така...

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
irina_azm_ написа:.
Някой ако има други идеи, че вече направо
Сваляне и почисване на резервоара и смяна на всички горивни филтри явно си заредила кофти нафта и там идва проблема Не я карай повече така че ще направиш по голяма поразия !
Мда , звучи като че ли наистина са ви налели бензин.И този бензин добре е измил всичката мръсотия по горивната система .
Имам и съмнения за поражения и задръствания по изходящите тръби до ауспуха.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
irina_azm_ написа:А за причина конкретно първия път когато ни остави на пътя беше на връщане от София. Спряхме да заредим дизел на Петрол, и като потеглихме от там започнахме да усещаме че прекъсва, светна DDE, загуби мощност, не ускоряваше, угасна и до там.
Петрол

memorex написа:Мда , звучи като че ли наистина са ви налели бензин.И този бензин добре е измил всичката мръсотия по горивната система .
Колега не са налели бензин то техният дизел е такъв малко мазут малко бензин вода и т.н

- irina_azm_
- Потребител
-
ilia1984 написа:Петролсега вече е ясно пълно промиване на системата и резервоара не мога да си предствя че нормален човек ще зареди в петрол и то дизел освен ако не си мрази колата ама много да си я мрази
D
Нямаше от къде да знаем, че са некачествени горивата там, е, вече знаем де

Още нямаме отговор от сервиза дали ще ни приемат днес, но много се надявам, защото днес колата си измисли нова магария:
Като тръгнах от вкъщи освен всичко друго (лашкане и прекъсване) на 5-тата секунда светна една лампа(оранжева), която не знам какво означава. Намира се точно под тази, която светва когато няма течност в казанчето на чистачките и представлява:
нещо като аквариум(правоъгълен съд), пълен на 1/3-та с течност, и отгоре в единия край има отвор наподобяващ гърло като на бутилка
Отбих веднага, изгасих и почаках малко. Като тръгнах пак светна след няколко секунди. Свети в продължение на 3 - 5 минути и угасна.
Това не го беше правила досега затова реших да споделя.

- iv4o9999
- ентусиаст
-
тази лампа показва че е намаляла охладителната течност в радиатора
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
това е лампата за намалял антифриз ... проверете нивото и внимавайте много с карането
защото това вече прилича на проблем с главата ако няма теч ...
намерете компетентен сервиз докато положението не е загрубяло съвсем
защото това вече прилича на проблем с главата ако няма теч ...
намерете компетентен сервиз докато положението не е загрубяло съвсем

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ще е първия дизел с проблем в главата (за който аз знам!).
Диагностиците ви са за бой!
Няма как да светне ДДЕ-то и да няма грешка в лога на ЕКУ-то !!!
Питай ги тези в сервиза с какъв софтуер ще четат колата - името му!
Ако ти кажат Карсофт...врътваш се и си тръгваш директно!
Ако кажат Инпа или КТС - горе-долу става...
Къде сте видели в сервиз различен от специализиран (не дилърски!!) на марката да гледат живи данни ?!?
Четат колите статично и това е...
Проблема е един, но виновниците може да са повече от един - иска си гледане по-сериозно!
Проблеми с палене на топъл/студен мотор?
Черни/бели пушеци ?
Помолете ги колегите в сервиза да направят тест на дюзите - освен да ги гледат софтуерно да им сложат и колбички, за да се види работата им, а не само корекциите им !
Успех с намирането на проблема
Диагностиците ви са за бой!
Няма как да светне ДДЕ-то и да няма грешка в лога на ЕКУ-то !!!
Питай ги тези в сервиза с какъв софтуер ще четат колата - името му!
Ако ти кажат Карсофт...врътваш се и си тръгваш директно!
Ако кажат Инпа или КТС - горе-долу става...
Къде сте видели в сервиз различен от специализиран (не дилърски!!) на марката да гледат живи данни ?!?
Четат колите статично и това е...
Проблема е един, но виновниците може да са повече от един - иска си гледане по-сериозно!
Проблеми с палене на топъл/студен мотор?
Черни/бели пушеци ?
Помолете ги колегите в сервиза да направят тест на дюзите - освен да ги гледат софтуерно да им сложат и колбички, за да се види работата им, а не само корекциите им !
Успех с намирането на проблема

- irina_azm_
- Потребител
-
Dimitroff написа:Проблеми с палене на топъл/студен мотор?
Черни/бели пушеци ?
Ами нямаме проблем с паленето, попринцип много бързо си пали.
Но някой път се случва обаче като се опитам да запаля и някой път въобще не ме отразява. В смисъл завъртам го нали до край, но дори не започва да върти стартера. Когато това стане вадим ключа, пак и така. Някой път пали след като се повтори процедурата с ваденето на ключа няколко пъти.
Но това се случва само понякога, а попринцип като си завърти нормално и си пали нормално.
Всъщност той отскоро започна да прави проблеми този ключ, нали от него колата се отключва, заключва, обаче в един момент спря да ги изпълнява тези функции. Отидохме да видят какъв е проблема, но не можаха да го отворят понеже предния собственик по незнайни причини го беше отварял по мое мнение с отверка (ужасно хамалски) и след това го е залепил с каноколит.

(Не знам дали би могло да има някаква връзка с ключа но реших да го спомена)
Утре сутринта колата влиза в сервиз (днес не можаха да ни приемат). И то по точно в този сервиз, където я бяха правили след 3-те големи закъсвания (почистванията на резервоара, цедката и т.н.) и съм си приготвила списък със всички предположения, който изказахте дотук и отивам с намерението всяка една възможност да бъде прогонена.
Ама ще видим. Дано да имаме късмет.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
Проблема с ключа може да е в така наречения клеморед или предишния собственик го е съсипал и колата не си го разпознава като неин.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
irina_azm_ написа:Dimitroff написа:Проблеми с палене на топъл/студен мотор?
Черни/бели пушеци ?
Ами нямаме проблем с паленето, попринцип много бързо си пали.
Но някой път се случва обаче като се опитам да запаля и някой път въобще не ме отразява. В смисъл завъртам го нали до край, но дори не започва да върти стартера. Когато това стане вадим ключа, пак и така. Някой път пали след като се повтори процедурата с ваденето на ключа няколко пъти.
Но това се случва само понякога, а попринцип като си завърти нормално и си пали нормално.
Всъщност той отскоро започна да прави проблеми този ключ, нали от него колата се отключва, заключва, обаче в един момент спря да ги изпълнява тези функции. Отидохме да видят какъв е проблема, но не можаха да го отворят понеже предния собственик по незнайни причини го беше отварял по мое мнение с отверка (ужасно хамалски) и след това го е залепил с каноколит.и сега просто няма отваряне. И то е ясно че трябва да правим нов ама нали има по сериозни проблеми в момента за решаване и това остана малко по на заден план, и си ползваме ключалката на вратата
![]()
(Не знам дали би могло да има някаква връзка с ключа но реших да го спомена)
Утре сутринта колата влиза в сервиз (днес не можаха да ни приемат). И то по точно в този сервиз, където я бяха правили след 3-те големи закъсвания (почистванията на резервоара, цедката и т.н.) и съм си приготвила списък със всички предположения, който изказахте дотук и отивам с намерението всяка една възможност да бъде прогонена.
Ама ще видим. Дано да имаме късмет.
Чисто информативно за теб. Не съм срещнал майстор, на който да му кажеш, че "така казаха във форума" и да те отрази. Любимият ми лаф беше "Ако всички разбираха, нямаше да има сервизи", но ти гарантирам, че всеки, който е изразил мнение в тази тема е срещал подобен проблем и говори от опит, а не наизуст. Да не говорим за Димитров, който с това си вади хляба.
За мен най-важното е да ти погледнат живите данни, да ти ги запишат и да ти проверят дюзите със съответния уред (т.нар. колбички).
- irina_azm_
- Потребител
-
Здравейте,
днес закарах колата в сервиза. Бях подготвила на един лист всичките ви предложения, и отидох с молба освен всичко което те преценят, да прогонят и нещата от списъка, като казах, че това са предположенията на няколко мои познати с BMW-та. Не мисля че се разсърдиха, дори откликнаха с готовност.
Тази вечер отидох за инфо и в момента положението е следното:
Днес са отворили резервоара - имало е минимално зацапвания, но все пак са го почистили целия, цедката, както и горивните пътища - не е имало мръсотия (което е добре). Сменили са горивния филтър.
Като са я закачили на компютъра им е показало че две или три дюзи не работят като хората. Меняли си стойностите и т.н.(интересно ми е как на предните диагностики не отчетоха нищо, а тук отчитат - непонятно?!?). Казаха че трябва да свалят всички дюзи, да ги пратят някъде, където да ремонтират тези които имат нужда, да ги регулират и след това ще ги върнат и монтират на колата. Надявам се това да реши сериозния проблем на колата, за да можем да се съсредоточим в/у изчистването на дребните забележки
но не смеем да се обнадеждаваме, не е имало момент от както сме взели колата, в който всичко да и е наред.
Ами това е за сега. Другата седмица като са ремонтирани дюзите ще я покарам и ще видим дали с това ще се е изчерпал проблема
днес закарах колата в сервиза. Бях подготвила на един лист всичките ви предложения, и отидох с молба освен всичко което те преценят, да прогонят и нещата от списъка, като казах, че това са предположенията на няколко мои познати с BMW-та. Не мисля че се разсърдиха, дори откликнаха с готовност.
Тази вечер отидох за инфо и в момента положението е следното:
Днес са отворили резервоара - имало е минимално зацапвания, но все пак са го почистили целия, цедката, както и горивните пътища - не е имало мръсотия (което е добре). Сменили са горивния филтър.
Като са я закачили на компютъра им е показало че две или три дюзи не работят като хората. Меняли си стойностите и т.н.(интересно ми е как на предните диагностики не отчетоха нищо, а тук отчитат - непонятно?!?). Казаха че трябва да свалят всички дюзи, да ги пратят някъде, където да ремонтират тези които имат нужда, да ги регулират и след това ще ги върнат и монтират на колата. Надявам се това да реши сериозния проблем на колата, за да можем да се съсредоточим в/у изчистването на дребните забележки

Ами това е за сега. Другата седмица като са ремонтирани дюзите ще я покарам и ще видим дали с това ще се е изчерпал проблема

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Колата трябва да се закачи на живи данни за да се види какво показва... Ако предварителната помпа прави нормално налягане в натоварен режим значи проблемът не е в никакъв резервоар. Трябва да се види какви грешки записва. Силно ме съмнява да е регулатора на налягането на помпата. Това е слабото място на М57 моторите. Но с гадаене нищо няма да стане трябва диагностика
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3