Климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Климатроник
Разбира се, има и логическо софтуерно обяснение- когато намалее фреонът, компютърът охлажда предимно мястото на шофьора.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Само цитирам Е46 фанатиците-,,The driver side evaporator is favored so when the system is low on refrigerant, the passenger side evaporator will not get cold, and instead the drivers side will... ''
Това е линка- http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=577559
И още- ,,
The Refrigerant level is low. I am a tech for BMW and this is the first sign that the level is low, I see it all the time now. Just take your car to a reputable shop to have them recharge the AC system. And you are done.
To put it simple... The evaporator is the box that the fan blows through to bring you cold air. What happens is the refrigerant enters the evaporator on the drivers side and leaves on the passenger side. When it is low, the driver side takes all the coldness out, and there is no more cold refrigerant once it passes through the passenger side of the evaporator. Plain and simple.''
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1384709
Това е линка- http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=577559
И още- ,,
The Refrigerant level is low. I am a tech for BMW and this is the first sign that the level is low, I see it all the time now. Just take your car to a reputable shop to have them recharge the AC system. And you are done.
To put it simple... The evaporator is the box that the fan blows through to bring you cold air. What happens is the refrigerant enters the evaporator on the drivers side and leaves on the passenger side. When it is low, the driver side takes all the coldness out, and there is no more cold refrigerant once it passes through the passenger side of the evaporator. Plain and simple.''
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1384709
- marto853.
- ентусиаст
-

пп.Абе умни коли бе.

новият ми номер: 0877787835
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
marto853. написа::clap: Вече знам ,че има два изпарителя един за страната на водача и един за страната на пътника.Когато намалее фреона системата охлажда само изпарителя на водача(защото няма достатъчно фреон за двата)и за това се получава духане само от едните духалки.
пп.Абе умни коли бе.

не не Марто изпаретеля е един повярвай ми това лято съм сменил на 10-тина е46-ци изпарителите явно остаряха и почнаха да пропускат, просто така е разпределението на фреона в него иначе тава с двата изпарителя е за двузоновите климатроници, НО е46 е с еднозонов.
- marto853.
- ентусиаст
-
И аз така знам ,но при фанатиците се споменава за два от ляво и от дясно. 
http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=577559
пп.Сега прочетох до края този дето казва,че има два изпарителя е бил заблуден като мене.При Е46 е един изпарител със един разширителен клапан.

http://www.e46fanatics.com/forum/showth ... p?t=577559
пп.Сега прочетох до края този дето казва,че има два изпарителя е бил заблуден като мене.При Е46 е един изпарител със един разширителен клапан.
новият ми номер: 0877787835
- Vaiaco
- Потребител
-
- Кара: BMW e 46
- Мечтае да кара: BMW M3 CLS
Оххх тези климатици. И аз да си изплача мъката. Вън е 40 градуса, а на мен ми духа яко топло от шофьорската средна и тази ди стъклото на шофьора когато наван е топло, но в колата става още по топло и от вън. Навигаторските духалки духат схто годе хладно, ама не може да охлади дори и малко. Сутрин като е хладно навигарорските духат студено а шофьорската хладно но по обед става сахара. Преди месец я взех и не работеше климатроника. Смених радиатора + плоеновия филтър (че беше дроп) и всичко си беше супер. Не след далго започна да духа вентилатора на загасен двигател :О после вентилатора съвзем спря да духа. Оказа се така известния таралеж, сменихме го с нов, но пък сега това духане на топло направо ми вади душата. Плс хелп, клапани ли ще са, какво ли. Ако са клапани могат ли да се поправят за не много $$$ или 300 лева на парче не ми мърдат
Това с различното духане отнася ли се и в обратния случай?
Т.е. сега като е студено и трябва да се затопляме ако насоча потока нагоре към прозореца духа топло. Надолу към краката пак духа топло. Обаче в средата, директно към мен духа студено (все едно 22...25...28 или максимума от 32 градуса съм му задал)
В режим "Auto" основно студеното от средата усещам.
За тест на количеството фреон ли съм или за друг майстор?
п.п. Описаното горе го прави от време на време. Понякога пък духа нормално - топло и от средните духалки (тези към мен)
А лятото пък ми се случваше обратното - да реши да ме сгрее още повече и духне топло, след като преди това е духало студено, а навън е над 35 градуса
Своеволията си ги прави от време на време и затова не съм му обръщал особено внимание, но ми се ще да го "възпитам", т.е. оправя
Т.е. сега като е студено и трябва да се затопляме ако насоча потока нагоре към прозореца духа топло. Надолу към краката пак духа топло. Обаче в средата, директно към мен духа студено (все едно 22...25...28 или максимума от 32 градуса съм му задал)

п.п. Описаното горе го прави от време на време. Понякога пък духа нормално - топло и от средните духалки (тези към мен)

А лятото пък ми се случваше обратното - да реши да ме сгрее още повече и духне топло, след като преди това е духало студено, а навън е над 35 градуса

Своеволията си ги прави от време на време и затова не съм му обръщал особено внимание, но ми се ще да го "възпитам", т.е. оправя

- oci
- старши ентусиаст
-
Baca®di написа:Това с различното духане отнася ли се и в обратния случай?
Т.е. сега като е студено и трябва да се затопляме ако насоча потока нагоре към прозореца духа топло. Надолу към краката пак духа топло. Обаче в средата, директно към мен духа студено (все едно 22...25...28 или максимума от 32 градуса съм му задал)В режим "Auto" основно студеното от средата усещам.
п.п. Описаното горе го прави от време на време. Понякога пък духа нормално - топло и от средните духалки (тези към мен)![]()
А лятото пък ми се случваше обратното - да реши да ме сгрее още повече и духне топло, след като преди това е духало студено, а навън е над 35 градуса![]()
имаш проблеми с ел. клапана бъзика се от време на време или пък модула не го управлява коректно, но със сигурност проблема не е от това, че имаш липса на фреон.
Благодаря ти Oci
Тук видях къде се намира този клапан, за да го махна и почистя
Надявам се да не шурне много антифриз от маркучите като ги разкача, че после ще се самонаказвам

Тук видях къде се намира този клапан, за да го махна и почистя

Надявам се да не шурне много антифриз от маркучите като ги разкача, че после ще се самонаказвам

- oci
- старши ентусиаст
-
Baca®di написа:Благодаря ти Oci![]()
Тук видях къде се намира този клапан, за да го махна и почистя![]()
Надявам се да не шурне много антифриз от маркучите като ги разкача, че после ще се самонаказвам![]()
направи го на студен мотор ще изтече не повече от 200 гр. антифриз не му се шашкай
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Давай смело както ти е казал колегата Оци 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Момчета, тази процедура ще я правя някой друг път и надявам се да не е много скоро, а ако може изобщо да не ми се налага да оправям каквото и да било освен смяна на консумативи
Срам, не срам, ама да си кажа, че съм голяма шматка понякога и няма кой да те направи на по-голям идиот от теб самия
Добре, че ме викнаха за едно кафе преди да почна с разглобяването та по пътя си играх с копчетата и ВРЪТКИТЕ! Нямам идея кой кога ми е пипал врътката в средата между духалките със сините и червените точки, но беше на положение три СИНИ и аз чакам от там да духне топло. Да ама не и в този живот
А усещането, че понякога ми е духало топло може да е било измамно, щото примерно съм влизал премръзнал.
Извинете, че ви ангажирах и благодаря пак за отговорите. А за разсеяните като мен, гледайте си първо какво сте нагласили да духа в купето преди да се захванете с каквото и да било ненужно разглобяване

Срам, не срам, ама да си кажа, че съм голяма шматка понякога и няма кой да те направи на по-голям идиот от теб самия

Добре, че ме викнаха за едно кафе преди да почна с разглобяването та по пътя си играх с копчетата и ВРЪТКИТЕ! Нямам идея кой кога ми е пипал врътката в средата между духалките със сините и червените точки, но беше на положение три СИНИ и аз чакам от там да духне топло. Да ама не и в този живот

Извинете, че ви ангажирах и благодаря пак за отговорите. А за разсеяните като мен, гледайте си първо какво сте нагласили да духа в купето преди да се захванете с каквото и да било ненужно разглобяване

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз с това си бях започнал поста, но го изтрих, да не се обидиш 

Never mistake motion for action...
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2