Ужасно скърцане

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D + ремап
Мечтае да кара: нещо М.....

Re: Ужасно скърцане

Мнение от IVЕ » 05 Юли 2012, 22:16

провери си пружината по-обстойно....случва се да е сцепена на място,което не се вижда добре!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Мнение от olegvn » 05 Юли 2012, 22:51

IVЕ написа:провери си пружината по-обстойно....случва се да е сцепена на място,което не се вижда добре!

Днеска гледах и видях , че пружините и на двата амортисьора не са влезли добре в леглата си ... на единия гуменото легло е направо усукано.. , а другия също е зле и май пружината опира в амортисьора(левия ) и някъде 3 см има растояние от края на леглото и началото на пружината :censored: Амортисьорите ги смених в началото като закупих колата и тогава за съжаление бях много назад с колите и първия майстор като е поставял новите амортисьори не съм разбрал , че е сгрешил. Може ли от там да скърца ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 05 Юли 2012, 22:54

Абе като сме почнали с гресирания и тампони и пружини.. да попитам... имам едно изпукване, когато колата минава с ниска скорост на завой по неравност, няма значения на къде е завоя, но май на дясно го прави повече, но по принцип и на 2 те страни... някой ще ми каже ли от какво е това че много ме дразни, а освен че са малко омекнали тампоните на стабилизирашата, нищо друго няма... от тампони на двигател може ли да е?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 05 Юли 2012, 23:23

MonsteR написа:Абе като сме почнали с гресирания и тампони и пружини.. да попитам... имам едно изпукване, когато колата минава с ниска скорост на завой по неравност, няма значения на къде е завоя, но май на дясно го прави повече, но по принцип и на 2 те страни... някой ще ми каже ли от какво е това че много ме дразни, а освен че са малко омекнали тампоните на стабилизирашата, нищо друго няма... от тампони на двигател може ли да е?

От тампоните на двигателя трябва да ти тресе като гасиш и палиш.. поне така мисля . На канал най-добре ще видиш къде е проблема.Биели също тропат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 19 Авг 2012, 18:34

Значи проблема си остана .. ходих пак на сервиз и майстора мисли този път , че проблема е от заден тампона на носача който е нов майле купен от колега . Пръскаше го със спрей но скърцането не се оправи и после пръска всички шарнирни болтове и скърцането си продължи . Майстора каза , че може и носача който е оригинален да е дал фира , но съм го олял в масло, грес и пак скърца.. Шума се получава като ритам лявата част на лявата джанта или натискам спирачка, дупки и т.н Шума изчезва като има дъжд.А забравих да спомена , че като съм долу под колата звука идва от областта на заден тампон носач и долния шарнирен болт.

Искам да питам възможно ли е носач да скърца дори като е вкарано масло през моншончетата на шарнирните болтове ? и с щангата като се опъва да не скърца ? Ако е възможно да скърца ще си поръчам носач . Искам просто да се уверя , че проблема е от там за да не купувам части ей така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 19 Авг 2012, 19:33

Имах абсолютно същия проблем пак от предна лява страна. Единия шарнир на носача беше с нацепена гума. Инжектирахме малко масло ,но файда нямаше. Решихме ей така на сляпо да инжектираме във здравия шарнир. Колата млъкна на секундата. Скърцането се чуваше от 50 метра... беше ужас. Скърцане при неравности.. въртене на волана на ляво и тнт. След масалцето млъкна. Засега ... :)

Много е вероятно да е сух шарнир както каза Димитров.

Провери и ламарината която е зад спирачния диск.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 19 Авг 2012, 19:43

Ще проверя тая ламарина зад диска

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 19 Авг 2012, 22:59

Dimitroff написа:"Сух" шарнир ? :lol:

привет колега. и аз имам същият проблем. оказа се наистина че шарнира ми е "изсъхнал", но не си е заминал и е здрав. напръскването със ВД-40 помага, но е само временно. сега ще пробвам със силиконов спрей, дано да задържи повече време с него без да се обажда. проблема се решава окончателно само със смяната с нов.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 19 Авг 2012, 23:59

taba4ko написа:

привет колега. и аз имам същият проблем. оказа се наистина че шарнира ми е "изсъхнал", но не си е заминал и е здрав. напръскването със ВД-40 помага, но е само временно. сега ще пробвам със силиконов спрей, дано да задържи повече време с него без да се обажда. проблема се решава окончателно само със смяната с нов.

Проблема при мен е , че колкото и да пръскам и гресирам си скърца носача , а като чета всички решават проблема временно с гресиране :) поне разбират , че е там проблема , а при мен не е сигурно дали е заминал

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 20 Авг 2012, 0:25

Пробийте гумата на шарнира с иглата на спринцовката и инжектирайте малко масло. И при мен уж здравия шарнир се оказа ,че скърца. Поне да знаеш ,че си опитал всичко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 20 Авг 2012, 0:44

Kalinski написа:Пробийте гумата на шарнира с иглата на спринцовката и инжектирайте малко масло. И при мен уж здравия шарнир се оказа ,че скърца. Поне да знаеш ,че си опитал всичко.

това съм направил 2 пъти и скърцането продължава :banghead: и затова се съм сигурен да го сменям или не

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 20 Авг 2012, 8:45

olegvn написа:това съм направил 2 пъти и скърцането продължава :banghead: и затова се съм сигурен да го сменям или не

Колега тампоните на стаб. щанга и биалетките прегледайте . Ако трябва свалете щангата и покарай за проба без нея.
На една от предишните ми коли имах скърцане от тампоните на щангата.
Иначе по принцип най често скърца от сух шарнир.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 20 Авг 2012, 15:16

Колеги с каква смазка ги пълните маншончетата? При мен освен един поразклатен шарнир на дясната кормилна щанга всичко друго изглежда бетон... сега си мисля с 1 спринцовка да ги напълня всички ей така за проба.. а дали може д апука от лагерчето горе в бомбето?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 20 Авг 2012, 16:16

MonsteR написа:Колеги с каква смазка ги пълните маншончетата? При мен освен един поразклатен шарнир на дясната кормилна щанга всичко друго изглежда бетон... сега си мисля с 1 спринцовка да ги напълня всички ей така за проба.. а дали може д апука от лагерчето горе в бомбето?

Стопяваш грес и докато е топла е слагаш чрез спринцовка с игла в моншоните на носача който те съмнява и т.н . При мен скърца около левия носач и съм го гресирал , но скърцането продължава и може би проблема не е от него . Напръскал съм и мазал какво ли не по веригата :D да не говоря , че почти няма стари части по окачването ,а си скърца доволно ..Майсторите ги мързи да се занимават с мен , не ми е проблем да я проверявам дълго време , но мине ли половин час се отказват и ми говорят да сменям това онова без да са сигурни .От лагери може да пука и се проверява май като някой седи в колата и върти волана , а ти слушаш дали идват разни звуци от лагерите на макферсона.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 21 Авг 2012, 7:48

taba4ko написа:

:yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46