Много дразнещ звук от е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Много дразнещ звук от е46
И при мен го има това, но на Е-36-цата - чува се точно от клапите на климатика и е като металически резонанс - на свободна не се чува, само при подаване и отпускане на газта, когато колата не е в обороти. Който го диагностицира и изчисти първи - да пише 

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Открих тая гадина
мъчеща ме месеци наред,но снощи вече се нетраеше и след сменени(тампони мотор,мека връзка)нещата все тия
,но на обороти и в движение от 2-2500,от вчера бяха на място и от 1500-1800.Миналата есен сменях,компресора на климата къто майстора ми,е свалил стария и сложил новия,но къкво е правил къкво е струвал,единия болт на съмата стойка го е скъсъл,ок нп,така до началото на лятото от когато е и проблема,от там от самите вибрации от работата на компресора и мотора се къса и другия,нз как но факт защото лично аз си свалах компресора който се държеше на стойката но самата тя на един болт към мотора,УЖАС.Сега съм с разкачени тръби и махнат компресор с стойката.Следва да разпробия двата скъсани болта и всичко по реда,стойка,компресор,нов фреон.Важното е че гадното грррр и ррррр изчезна.Колата е 320д 136коня,след къто се махне перката с желузите,и кората на мотора може да се работи спокойно.Дано съм обяснил за къкво иде реч.

,но на обороти и в движение от 2-2500,от вчера бяха на място и от 1500-1800.Миналата есен сменях,компресора на климата къто майстора ми,е свалил стария и сложил новия,но къкво е правил къкво е струвал,единия болт на съмата стойка го е скъсъл,ок нп,така до началото на лятото от когато е и проблема,от там от самите вибрации от работата на компресора и мотора се къса и другия,нз как но факт защото лично аз си свалах компресора който се държеше на стойката но самата тя на един болт към мотора,УЖАС.Сега съм с разкачени тръби и махнат компресор с стойката.Следва да разпробия двата скъсани болта и всичко по реда,стойка,компресор,нов фреон.Важното е че гадното грррр и ррррр изчезна.Колата е 320д 136коня,след къто се махне перката с желузите,и кората на мотора може да се работи спокойно.Дано съм обяснил за къкво иде реч.
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

- nigery
- Потребител
-
- Кара: X3 F25 2.8i
- Мечтае да кара: Слон
Точно моя проблем има колегата, Аз при слагането на стойката за климатика сложих фиксатор за резби и за сега проблеми нямам.
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
nigery написа:Точно моя проблем има колегата, Аз при слагането на стойката за климатика сложих фиксатор за резби и за сега проблеми нямам.
Колега,светни ме на ЛС за тея фиксатори за резбите и къде да ги търся?
!!! ВНИМАНИЕ !!! 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
e 46 maniq написа:nigery написа:Точно моя проблем има колегата, Аз при слагането на стойката за климатика сложих фиксатор за резби и за сега проблеми нямам.
Колега,светни ме на ЛС за тея фиксатори за резбите и къде да ги търся?
Фиксатор за резби = лепилце за резби.

- e 46 maniq
- royal jester
-
С нови болтове след използването на шпилковадач,гадния звук гррр и рррр от стойката на компресора е мит
Пп-Към автора на темата,колега сподели,ако си се справил с твоя проблем
!!! ВНИМАНИЕ !!! 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
e 46 maniq написа:С нови болтове след използването на шпилковадач,гадния звук гррр и рррр от стойката на компресора е мит
В петък съм в DSC сервиза и ще ги насоча към проблема, да видим дали ще се оправи...иначе нямам време да се занимавам

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Ако мога да ползвам темата, имам един шум, идващ някъде зад таблото на километража. Колкото и смешно да звучи - звука се чува еднократно като карам на първа през някоко секунди и наподобява едно "Фъсс" - абсолютно същия като звука от тези стайни ароматизатори
Все ми се струва, и че идва след въртене на волана, хидравлика? 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
gtdriver написа:Ако мога да ползвам темата, имам един шум, идващ някъде зад таблото на километража. Колкото и смешно да звучи - звука се чува еднократно като карам на първа през някоко секунди и наподобява едно "Фъсс" - абсолютно същия като звука от тези стайни ароматизаториВсе ми се струва, и че идва след въртене на волана, хидравлика?
Съскане при отпускане на газта...и това го имах, реши се със смяна на клапана на картерните газове.
Само дето съм с бензинов мотор...при теб е филтър за картерни газове и ако не си го сменял никога го смени възможно най-скоро.

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Да, при отпускане на газта, но и при подаване, но само на първа, мисля че е сменян скоро този филтър.
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2