Замяна на консумативи по фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Замяна на консумативи по фаровете
Здравейте, въпроса ми е къде се намират тези въпросни отдушници на фаровете, да ги проверя дали са запушени, защото след като свалях пластмасовите "стъкла" на фаровете и наблъсках силикон между корпуса на фара и самото стъкло продължават да се потят след всяко измиване на колата ?
Аз нямам проблеми с фаровете, но ме интересува къде са тези отдушници. Ей така, профилактично (:
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Не мисля, че изобщо съществуват отдушници.Фаровете са затворени възможно наѝ-плътно.Простичката причина е да не се пълнят с прах и мизерии
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
отзад на фара са,има ги и на мигачите ,едни дупки на които има едни маркучета на тях

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Това с маркучетата обяснява всичко.Явно съм зяпал подир някое зле облечено създание кога съм ги свалял
Тея дни за поререн път ше свалям и аз фарове, че отново изгоря баласт на ангелите.Сега просто ше ги заменя с диодни, че ми писна.По темата-аз самия шкурих моите стъкла на фаровете почваѝки от едра шкурка та стигнах до 2000.Изчезнаха и дълбоките и малките деруги.Сега обаче са си все пак матови.Предстои предполагам просто да вляза в някоѝ магазин за бои и да питам какво е продължението.Дано съм помогнал на някоѝ ентусиаст.

Тея дни за поререн път ше свалям и аз фарове, че отново изгоря баласт на ангелите.Сега просто ше ги заменя с диодни, че ми писна.По темата-аз самия шкурих моите стъкла на фаровете почваѝки от едра шкурка та стигнах до 2000.Изчезнаха и дълбоките и малките деруги.Сега обаче са си все пак матови.Предстои предполагам просто да вляза в някоѝ магазин за бои и да питам какво е продължението.Дано съм помогнал на някоѝ ентусиаст.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ivoaudi написа:Това с маркучетата обяснява всичко.Явно съм зяпал подир някое зле облечено създание кога съм ги свалял![]()
продължението е при някои които се занимава с пастиране на автомобили,след това 1-2-3 та паста и стават нови

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Колега намери ли защитно фолио? Че и на мен ми трябва.
Добре ти ги е полирал човека.
Поздрави!
Добре ти ги е полирал човека.
Поздрави!

- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
Не, отказах се да слагам фолио, открих едно момче, което за скромна сума ми ги полира и ми обеща да ги поддържа с паста без да ми взима пари и така вече за половин година 2 пъти са ми пастирани, изглеждат като нови и наред с тях колата изглежда нова, чек:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- azarovlado
- кандидат ентусиаст
-
За мен лично след като се полира фара остават драскотини чрез докосване с пръст и естествено е дразнещо,защото разваля перфектността след полирането.Аз залепих затъмняващо гланцирано фолио, което пропуска на 95 % светлината и самият фар изглежда много добре като е леко затъмнен.Освен това самото фолио е устойчиво на надраскване и придава по-агресивен вид на колата.Правил съм опити с лепене на трансперентно фолио, но се губи от светлината на ангелските очи.Фолиото от което съм доволен го закупих от http://www.avto.bim.bg/Folio-za-farove- ... 42682.html и мога да кажа че съм супер доволен от качеството.Единствено трябва да се внимава при лепенето му върху фара-напръсквате фара и фолиото с вода и с малка шпатула от центъра започвате да избутвате водата при лепенето като се стараете да не останат мехури.Дори и да останат мехурчета можете да ги пробите с игла след което фолиото от самосебеси сляга върху основата.
След време дори и да се надраска срещу 10 лв си залепяте ново и
Само да вметна че ако закупите даденото фолио при правилно разкрояване може да изрежете 4 шаблона за фара

След време дори и да се надраска срещу 10 лв си залепяте ново и

Само да вметна че ако закупите даденото фолио при правилно разкрояване може да изрежете 4 шаблона за фара

колеги полираите но не слагаите никакъв лак от горе заштото след това като изгори лака няма оправяне а и лака ги прави малко по желти
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
Като взех моята печка имаше удар отпред вдясно. Съответно и фара (стъклото) беше сменено и двата фара се различаваха. Левия беше поостарял, позахабен. Полирах ги и точно след половин година станаха по- зле. Просто като се полира се отнема част от и без това тънката пластмаса и после се опича два пъти по- бързо, защото пластмасата е по- тънка и по- уязвима. Нови се продаваха на доста приемливи цени. За мен не си заслужава това полиране, защото е временно решение.
П.П. на снимката в подписа ми се разбира за какво говоря. След полирането и двата станаха като левия (на снимката)... но сега пак същата работа
П.П.2 изгоря ми крушка на единя халоген и ги свалих и двата да ги изчистя профилактично. Те станаха като нови, след като ги разглобих част по част и ги изчистих. *без спирт!
П.П. на снимката в подписа ми се разбира за какво говоря. След полирането и двата станаха като левия (на снимката)... но сега пак същата работа
П.П.2 изгоря ми крушка на единя халоген и ги свалих и двата да ги изчистя профилактично. Те станаха като нови, след като ги разглобих част по част и ги изчистих. *без спирт!

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Просто след полиране се пръскат с някакъв устоѝчив лак, иначе не държи дълго.Аз самия не го знам точно какъв трябва да е въпросния лак-бояджиите предполагам си знаят.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
При мен след първото полиране бяха свежи около 14 месеца, което е супер приемливо, идеята е, че трябва да се поддържат с хубава паста през 4/5 месеца(без да се шкурят), за да си стоят свежарки.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2