Разпечатка след реглаж на ходова част
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Re: Разпечатка след реглаж на ходова част
В събота ще мина да взема моята разпечатка и ще погледна как е
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
сори колега че използвам твоята тема но и мен ме мъчи този стенд
колата имам чуството че завива много направо си имитира мерцедеса
и някак си осещам колата че нее много стабилна,
даже зимата ми направи впечатление че когато се движа на заден ход с завит волан до край ,усещам как предницата се тътри (сори за израза ) а на сухо при завит волан до край с малко повечко газ пак се татри благодаря предварително
колата е е46 330 хд комби
даже зимата ми направи впечатление че когато се движа на заден ход с завит волан до край ,усещам как предницата се тътри (сори за израза ) а на сухо при завит волан до край с малко повечко газ пак се татри благодаря предварително
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Transporter 1 написа:сори колега че използвам твоята тема но и мен ме мъчи този стенд
Последно завива или не завива

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, първо на колежката реглажа не е направен както трябва особенно задницата и второ много важно е колата да е с оргиналните размери гуми и джанти, резервуара трябва да е пълен до горе и в колата се слагат 65 кг. на местата на шофьора, пасажера, отзад посредата и 25кг. в багажника и естествено гумите напомпани в нормите. Ако тези неща не се направят всичко друго е компромис. Пробвал съм най-различни варянти и мога да кажа, че има разлика как ще се направи подготовката на колата преди центровка, просто с това си изкарвам хляба, но не в България.
Успех на всички.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Това като по учебник направо...
Тука в БГ изискването на "добрите" майстори, е еднакви атмосфери на гумите или поне две по две. Повечето, даже и това не гледат.
Не че нямат хубави машини... 

Тука в БГ изискването на "добрите" майстори, е еднакви атмосфери на гумите или поне две по две. Повечето, даже и това не гледат.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
ангелски написа:Здравейте колеги, първо на колежката реглажа не е направен както трябва особенно задницата и второ много важно е колата да е с оргиналните размери гуми и джанти, резервуара трябва да е пълен до горе и в колата се слагат 65 кг. на местата на шофьора, пасажера, отзад посредата и 25кг. в багажника и естествено гумите напомпани в нормите. Ако тези неща не се направят всичко друго е компромис. Пробвал съм най-различни варянти и мога да кажа, че има разлика как ще се направи подготовката на колата преди центровка, просто с това си изкарвам хляба, но не в България.
Успех на всички.
Значи, държа да отбележа, че правих реглаж само на предния мост, защото сменях носачи. Не мислех, че има нужда и на задния. Там човека установи, че има лек проблем и отзад и щеше да го опраи на добра воля, сигурно заради зелените ми очи

А тези неща отзад ще ги оправя някой ден, но не усещам колата да е нестабилна и пр...В общи линии останах с впечатление, че човека там знае какво прави, техниката ми се стори доста модерна и такам

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Да доста е модерна аз минавах на същия стенд само дето е малко висок и се налагаше да подлагаме талпи,които майстора си беше преспособил за такива по ниски коли,защото като качиш предницата и опират праговете
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, за колежката Apassionata със зелените очи сега се загледах не в тях
, а в разпечатката отзад е била добре горе долу и след реглажа малко ще дърпа на ляво или волана ще е наклонен леко в дясно има вероятност задна дясна гума да се износва отвътрешната страна но много леко и това ще се забележи след 7-8 хил. км. За стенда не е нов на 7-8 години е, имамего същия, много неща могат да се видят с него наистина е добър, но немога да твърдя същото за майстора, защото липсват няколко допълнителни измервания, които не са направени може би е бързал или не познава достатачно възможностите на стенда. И последно като се пипне задницата, предницата се променя автоматически и колата ако има DSC задължително се калиброва датчика на курмилото още когато е на стенда колата. Опитах се да обясня съвсем просто без технически термени за да ме разберете.
Успех на всички.

Успех на всички.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги! Ето ви една разпечатка от лятото но 2009г когато всичко по колата си беше ок и една още топла от днес.При тази от 2009 беше ок а от днес си стои проблема нека някой който знае за какво иде реч да каже своето мнение
[attachment=[/attachment]Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
2009 година:
-предна сходимост - при толеранс от -0.06 до +0.06 градуса на колело измерената е -1.30 (ляво) и -0.16 (дясно). Окончателните стойности са -1.26 и -1.18. Демек сходимостта изобщо не е пипана.
-страничен наклон предни - толеранс от -0.33 до +0.33 градуса. Измерени -0.50 и -0.94. Тука не може да се регулира.
-задна сходимост - толеранса е същия като предната, измерени са +0.15 и +0.23, окончателно са същите, демек пак нищо не е бутано.
-страничен наклон задни - толеранс от -0.25 до +0.25, измерени -0.83 и -0.45, окончателни същите...
Както е влязла колата, така е излязла.
2012 година:
-предна сходимост вече е ок, наклоните са ок.
-задна сходимост и наклони НЕ са добре, те затова и светят в червено.
Междудругото има разлика и между толерансите на отделните стойности на двете разпечатки. Въпреки това сега през 2012 предницата е ок, отзад наклоните са ок, но сходимостта е малко отворено и е желателно да се коригира. Според мен обаче тая изключително лека корекция няма да внесе промяна в поведението на колата.
-предна сходимост - при толеранс от -0.06 до +0.06 градуса на колело измерената е -1.30 (ляво) и -0.16 (дясно). Окончателните стойности са -1.26 и -1.18. Демек сходимостта изобщо не е пипана.
-страничен наклон предни - толеранс от -0.33 до +0.33 градуса. Измерени -0.50 и -0.94. Тука не може да се регулира.
-задна сходимост - толеранса е същия като предната, измерени са +0.15 и +0.23, окончателно са същите, демек пак нищо не е бутано.
-страничен наклон задни - толеранс от -0.25 до +0.25, измерени -0.83 и -0.45, окончателни същите...
Както е влязла колата, така е излязла.
2012 година:
-предна сходимост вече е ок, наклоните са ок.
-задна сходимост и наклони НЕ са добре, те затова и светят в червено.
Междудругото има разлика и между толерансите на отделните стойности на двете разпечатки. Въпреки това сега през 2012 предницата е ок, отзад наклоните са ок, но сходимостта е малко отворено и е желателно да се коригира. Според мен обаче тая изключително лека корекция няма да внесе промяна в поведението на колата.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Какво предлагаш да направя колега да не би тези от първия стенд да са ми претегнали рейката и затова волана да презавива и да му помагам като тръгвам де си застане на средата 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Човек, аз след няколко дни все още не съм наясно какъв точно е проблема
Че след толкова пъти ходене по сервизи ходовата част не ти е напълно регулирана - това е повече от ясно. Всеки параметър, който подлежи на реглаж трябва да си е в нормите. Презавиване означава задницата на колата да поднася. При теб прави ли го? Ако проблема е в това, че след завой волана не се връща в средата, то причината е или в рейката или в тампоните на макферсъните. Рейката може да е натягана и в крайните положения да е тегава, точно както каза ти. На тампоните им се преебават лагерчетата и започват да задържат, което пак води до това невръщане на волана. Вдигни цялата предница и някой да върти волана, а ти гледай дали пружините се въртят заедно с всичко. Ако се усукват лагерчетата са за смяна (те вървят с целия тампон мисля).

- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, колега kuna проблема не е в геометрията на колата. В последната разпечатка всичко си е нормално може да се направят малки корекций за да бъде перфектна, но те няма да донесат осезаеми промени, ако всичко е превено както го описах по горе / резервоар, гуми, тежести в колата /. Колегата Dirty M5 driveR е обяснил проблема с волана, на какво да се обърне внимание
и една корекция към него, всички наклони при Е46 се регулират.
Успех на всички.

Успех на всички.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
ангелски написа:и една корекция към него, всички наклони при Е46 се регулират.
Сподели от къде става това, защото винаги съм знаел, че предния страничен не може да се регулира. Ако наистина може ми е интересно как, защото окачването е идентично с това на е36, а там не може. То вариантите не са много де - или от макферсъна горе, или долу където се свързва с шенкела

- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, Dirty M5 driveR сам намери отговора горе от трите болта става реглажа. Има спецялен ключ, но аз го правя като повдигна предницата и с лекота местя целия амортисьор, а може да има един чоп между гайките трябва да се махне.
Успех на всички.
Успех на всички.
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3