Червяк на Рейка на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Re: Червяк на Рейка на Е46

Мнение от el lobo » 17 Апр 2012, 10:33

и аз си мислих за дискове или накладки , но проблема не е само при натискане на спирачка , дори когато се движа с 20 км се чува пукане от кормилния вал и вибриране на волана , затова си мисля че може да не са дискове
погледнах дисковете нямат голям ръб , а накладките които сложих са меки и са на около 20 000 км

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Мнение от sttekata » 17 Апр 2012, 13:00

Провери ли шарнирите и накрайниците...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sttekata » 17 Апр 2012, 13:02

Имай в предвид, че ако ти тресе само при натискане на спирачки проблема е в спирачната система, ако ли тресе дори без спирачки - проблема е друг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 17 Апр 2012, 13:54

проверена е цялата предница - няма никъде тропане , носачи шарнири биалети всичко е ок , намериха ми лек луфт в рейката и нищо друго , а тресенето не е само при натискане на спирачка , а си има едно леко вибриране постоянно във волана

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от el lobo » 18 Апр 2012, 22:11

днес оставих колата на преглед и ми казаха дискове и накладки , нямало проблем в рейката макар че и без натискане на спирачката си потреперва малко , ще видя дали ще се оправи проблема след смяната им

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Апр 2012, 12:43

sttekata написа:Днес след толкова мъки, ходения по сервизи седнах и си отворих реглажа на рейката (BMW e46 318d - 02' - 116hp). То представлява един цилиндър в горната част на самата рейка (точно над червяка). След като се отвие със звездогаечен ключ 30мм има една дебела пружина (малка) маха се и с едни човки се вади едно малко бутало (само да поясня, че на това място няма хидравлична течност , а контакта е "сух") , което притиска гребена към червяка.
Отидох до магазина и купих хубава червена литиева грес. С помощта на буталото натъпках 1/3 от греста (тубата с грес е като силиконовите за пистолет), след което затегнах и направих опит дали се движи леко волана и връща ли се при завой сам!
Разбира се теста беше положителен - нямаше го хлопането, волана се движи с лекота и се връща.
Много трябва да се внимава с натягането, защото има голям риск на някой завой да блокира и да не се върне волана!!!! :dummy:
Гарантирано има ефект от това!!!
Тази процедура я направих след като прочетох една тема на колега от форума, който я описал, но на по-стар модел BMW. Принципно разлика в процедурата няма.

Ако предницата на колата ви прихлопва, когато карате бавно по неравен път, а сте сменили всичко по нея и всеки ви казва "няма и нищо на колата" (та дори и в Камор Ауто ви казват - Наред е!) отворете рейката и я напълнете с грес ;) със сигурност ако шума е от там ще изчезне :) ако ли не е там проблема - нищо не губите просто ще смажете гребена :driving:

Успех!

Живот и здраве утре ще го правим това на печката на брат ми (плюс смяна на маслата на скоростите и дифа) и ще наснимам малко процедурата - може да се получи едно нелошо DIY :D
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 20 Дек 2012, 15:24

Колеги дне какво ми се слуЧи не е истина. Вкарвам колата в сервиза за смяна на един маркуЧ на хидравликата,че беше омаслил и викам така и така е на подемника дай да видим окачването (имах леко потропване, мислех ,че е шарнир). Клати гумата - луфт има и се чува почукване. Странно и майстора по едно време ми вика, ще се убиеш някъде бе. Като ми показа рейката, точно дето влиза кормилния прът, кожуха разцепен целия отгоре до долу и се крепи на табелката на рейката. Потресен съм колеги, колата още ми е в сервиза и трябва да ми сменят рейката в момента, ако колата ми стане до двчера ще снимам рейката и ще постна снима, направо бях адски потресен от гледката и забравих да снимам ужаса!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sttekata » 20 Дек 2012, 18:07

Колега,

супер късмет си изкарал !
Добре, че не се случило на пътя.
Кога за последно я беше преглеждал колата?

Ако можеш качи някакви снимки да видим проблема....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Х1 2021 г.

Мнение от kruz » 20 Дек 2012, 23:31

vinchenzo написа:Колеги дне какво ми се слуЧи не е истина. Вкарвам колата в сервиза за смяна на един маркуЧ на хидравликата,че беше омаслил и викам така и така е на подемника дай да видим окачването (имах леко потропване, мислех ,че е шарнир). Клати гумата - луфт има и се чува почукване. Странно и майстора по едно време ми вика, ще се убиеш някъде бе. Като ми показа рейката, точно дето влиза кормилния прът, кожуха разцепен целия отгоре до долу и се крепи на табелката на рейката. Потресен съм колеги, колата още ми е в сервиза и трябва да ми сменят рейката в момента, ако колата ми стане до двчера ще снимам рейката и ще постна снима, направо бях адски потресен от гледката и забравих да снимам ужаса!

Нали я купи съвсем скоро не я ли гледахте.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2003 330dA TOURING

Мнение от Vinchenzo » 21 Дек 2012, 1:38

Гледахме я диагностика на двг, ходова и ск. кутия, но то едвам и днес го забелязахме, важното е ,че го видяхме майната им на парите, но такъв случай няма! Мислехме, че тропането е от шарнири, скоро ще пусна снимки. Все пак колата ми вече е с друга рейка и сменено хидравлично масло. Вече съм по спокоен :P
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 01 Мар 2013, 0:01

Наскоро и аз май съм в отбора на развалените рейки... минах през 1 дупка и предна и задна гума срязани, джаните криви... и започна това гадно хлоп-троп... много лекичко, май ми се чува от ляво, но го има и от дясно... всичко по окачването изглежда здраво... нищо не мърда и не се клати... как да разбера дали е рейката... А възможно ли е тампона на макферсона да е? Наскоро го сменях но точно таз гума пое дупката и да е блокирало лагерчето и от там да се чува това пук или хлоп или не знам как да го определя... мерси за помоща. МНОГО ме дразни този шум и искам да го изликува максимално бързо. Как да проверя рейката дали е..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2013, 11:01

MonsteR написа:Наскоро и аз май съм в отбора на развалените рейки... минах през 1 дупка и предна и задна гума срязани, джаните криви... и започна това гадно хлоп-троп... много лекичко, май ми се чува от ляво, но го има и от дясно... всичко по окачването изглежда здраво... нищо не мърда и не се клати... как да разбера дали е рейката... А възможно ли е тампона на макферсона да е? Наскоро го сменях но точно таз гума пое дупката и да е блокирало лагерчето и от там да се чува това пук или хлоп или не знам как да го определя... мерси за помоща. МНОГО ме дразни този шум и искам да го изликува максимално бързо. Как да проверя рейката дали е..

На канал първо на място пробваш да дъпраш накрайниците да ги провериш за луфтове и след това на запалена кола ти си в канала под колата, а някой от горе рязко на малък ход с волана ляв, десен просто все едно обира луфта и ти ще чуеш ако е от рейката тропане, след това на загасен двигател провери за луфтове като се опитваш да клатиш накрайниците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 01 Мар 2013, 11:24

Мерси Оци, на спряла кола няма хрупане-потропване като въртя, но ще видя на канал какво ще излезе... всичко изглежда здравооо :paranoid: ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2013, 11:59

MonsteR написа:Мерси Оци, на спряла кола няма хрупане-потропване като въртя, но ще видя на канал какво ще излезе... всичко изглежда здравооо :paranoid: ...

на канала и рязко в ляво и дясно с волана, на работеща кола за да може рейката да работи нали е хидравлична трябва да работи мотора.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 01 Мар 2013, 20:26

Нищо и няма на рейката... даже и на окачването нищо му няма... няма капка масло от никъде.. всичко е бетон... остава да са каретата на полуоските ама и те изглеждат като нови освен това изобщо никакво паразитно движение нямат както и да ги клатиш... не знам кое е признавам си... прави ми впечатление, че на завой припуква по някога.. тва си мирише на каре..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46