колеги, Имам следния проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Re: колеги, Имам следния проблем

Мнение от aqa_boy » 03 Апр 2012, 20:41

Днес като ги сложих летните 18ки стигнах до същото заключение.
На равен път, с добър асфалт си цепи направо без да дърпа наникъде и държи права линия.
Но дори и малки цепки или дефекти по асфалта и волана започва да се мърда наляво и надясно като побеснял :mhihi:
От гъзария се умира!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 03 Апр 2012, 23:41

Момчета не е от гумите. Предишната ми кола беше с 235, 18ки и нямаше никакъв проблем, сега съм с 225 17ки и по коловозите на цариградско няма каране.. много интересно защо. Имам чувството, че е от рейката, реално не виждам какво друго може да предава усливието от пътя на волана, това с тампоните няма нищо общо. На предишната кола, рейката беше рециклирана и нямаше никакъв проблем.

На някой с бензин да му прави такива проблеми?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Апр 2012, 23:53

Giorceto написа:Момчета не е от гумите. Предишната ми кола беше с 235, 18ки и нямаше никакъв проблем, сега съм с 225 17ки и по коловозите на цариградско няма каране.. много интересно защо. Имам чувството, че е от рейката, реално не виждам какво друго може да предава усливието от пътя на волана, това с тампоните няма нищо общо. На предишната кола, рейката беше рециклирана и нямаше никакъв проблем.

Май си въобразявате :dunno: аз пък с гума 205 не мога да си усетя колата както трябва...ако някой иска бартер дот 10 205/55/16 за 225-ци от воле ги сменяме :)...или с 235 при теб да са били по-широки от коловоза :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 04 Апр 2012, 1:13

Аз досега бях с 16ки 205/55/16, каква е логиката като сложа 18ките и тогава да се проявява тоя проблем?
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328ci e46
Мечтае да кара: X5

Мнение от relogin » 04 Апр 2012, 1:16

Колега,не са ти толкова широки гумите за да търсиш проблема в тях аз съм с 225 и нямам проблеми даже доста добре си се държи някаде другъде е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Апр 2012, 10:18

Аз минах от предни гуми с размер 185/65/15 на 205/55/16.Преди нямах усещане за такова "носене" или следене на наклона на пътя или коловозите,но сега вече се появи съвсем леко такова.Когато пътя е съвсем равен и гладък,няма и помен от това.Затова и реших да са 16',а не 17' новите джанти (за 17' трябваха поне 225/45 гуми).Според мен 100% си е от по-широките гуми!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 04 Апр 2012, 20:44

Аз също със зимните 195/65 нямам никакви проблеми със дърпането на волана, но сега с летните 225/45 си дърпа.

П.С нали имаше някакъв датчик за твърдоста на волана, когато караме с по-висока скорост да се втвърдява, при мен се втвърдява само като леко го мръдна наляво и надясно ( не си правете шега с определени думи от поста :mrgreen: :mrgreen: ) При някой от другите колеги с проблем с дърпането да са забелязали подобно нещо ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 04 Апр 2012, 21:01

P.Markovski написа:Аз също със зимните 195/65 нямам никакви проблеми със дърпането на волана, но сега с летните 225/45 си дърпа.

П.С нали имаше някакъв датчик за твърдоста на волана, когато караме с по-висока скорост да се втвърдява, при мен се втвърдява само като леко го мръдна наляво и надясно ( не си правете шега с определени думи от поста :mrgreen: :mrgreen: ) При някой от другите колеги с проблем с дърпането да са забелязали подобно нещо ?

Колега, не приемай определени думи от отговора ми на шега, ама на мене винаги си ми е супер тежък и твърд :mhihi:
Днеска като я карах по-бързичко по разбития път направо си помислих, че ту ми блокира левия, ту десния апарат и затова се мърда.
Много е странно - това се проявява когато си поиска (но само по лоши пътища).
Giorceto написа:Момчета не е от гумите. Предишната ми кола беше с 235, 18ки и нямаше никакъв проблем, сега съм с 225 17ки и по коловозите на цариградско няма каране.. много интересно защо. Имам чувството, че е от рейката, реално не виждам какво друго може да предава усливието от пътя на волана, това с тампоните няма нищо общо. На предишната кола, рейката беше рециклирана и нямаше никакъв проблем.

Колега, чудно ми е, да не би твоите джанти да са примерно по-изнесени и от това да идва повече стабилност?
От гъзария се умира!

Потребител
Аватар

Мнение от kastelo » 04 Апр 2012, 22:31

днес ми провериха предница заден мост казаха че нее имало големи отклонения регулираха ми всичко и четвъртия маистор каза че носачи накраиници каквото има де се гледа е наред .излизам пробвам и пак същото взех 2 почти чисто нови гуми 225/45/17 данлоп предишните задни бяха пирели нямаха граифер сега и предни и задни са данлоп с дот 2010г слагам ги с надеждата че нещо 6те се подобри но пак съм като в началото .тръгвам да изпреварвам и ми направи впечетление че колата се носи на ляво като чукнах волана се оправи и с моита проста глава си мисля че може да има някакъв проблем в кормилната кутия на волана не се усеща да има луфт .ако някои може да каже кокво се усеща когато има проблем кормилната кутия или реиката мерси

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 05 Апр 2012, 17:28

Тия носения с широка гума... а аз се каня да се скътвам с 19" май май ще е автогол :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Апр 2012, 17:58

kastelo написа:днес ми провериха предница заден мост казаха че нее имало големи отклонения регулираха ми всичко и четвъртия маистор каза че носачи накраиници каквото има де се гледа е наред .излизам пробвам и пак същото взех 2 почти чисто нови гуми 225/45/17 данлоп предишните задни бяха пирели нямаха граифер сега и предни и задни са данлоп с дот 2010г слагам ги с надеждата че нещо 6те се подобри но пак съм като в началото .тръгвам да изпреварвам и ми направи впечетление че колата се носи на ляво като чукнах волана се оправи и с моита проста глава си мисля че може да има някакъв проблем в кормилната кутия на волана не се усеща да има луфт .ако някои може да каже кокво се усеща когато има проблем кормилната кутия или реиката мерси

Пробвай сложи задните отпред,няма логика да е от размера на гумите,ако и с задните прави същия проблем значи проблема ти или в предницата или в кормилната уредба :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Апр 2012, 18:32

Това носене си е 100% от по-широките гуми.
Аз като слязох от 225 на 205 колата стана непознаваема. Описания ефект не се забелязва почти.
С 225 напомпана на 2.5 бара и като влезна в коловозите направо ще иска да ти откъсне ръцете :lol:
Един пример - ако знаете на бул. България има от рейсовете едни коловози в асфалта. Та там с широките гуми тръгвам от място, пускам волана, колата набира скорост да речем 2км/ч и волана започва да се върти много яко. Като го остава нарочно без да го държа подминава 180 градуса завъртане :kuku:
С 205 отклонението е съвсем малко. Демек брутална разлика.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 05 Апр 2012, 19:18

E добре де и мойте са на 225 ама не шава колата на никъде :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aqa_boy » 05 Апр 2012, 21:53

S7 написа:E добре де и мойте са на 225 ама не шава колата на никъде :shock:

Колега, според мен има разлика от джанта до джанта.
Аз съм със стил 72
От гъзария се умира!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 05 Апр 2012, 23:36

Колеги проблема който описва автора си е точно проблем с рейката явно е станала за рециклиране вече за поднасянето сте прави че е от гумите но не и за вибрациите които той усеща когато мине през неравност във волана.Ако рейката е изправна волана ще е бетон
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46