Черен пушек отначало, в последствие нищо
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Черен пушек отначало, в последствие нищо
Flipz написа:Още не съм я карал..в момента е в бокса за боядисване на задна броня, че имахме лек инцидент миналата седмица, та диагностиката и другото ще почака за по-нататък..не е фатален проблем този пушек...
Всъщност никак не е добре да се настройваш, че не е фатален пушека

Дебитомер, дюзи, турбо...в мноооого редки случай нещо незначително (примерно температурен датчик на главата или кофти ЕГР) са причина за пушека.
Първото...обърква цялата горивна смес...
Второто... има вариант дюза/дюзи да "пикаят" и докато се самозалъгваш, че няма проблем да пуши - да ти рони буталото, което в един даден момент се предава и ... смятам сещаш се сам!
Третото - при спукан турбо път...турбината пренадува - ако пушека верно е толкова много, колкото го описваш - съкращаваш и живота с всеки следващ кикдаун.
В този ред на мисли...аз на твое място бих се заел със сериозните проблеми по колата, а после бих мислил за бояджия

- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
ооо да, и трите не звучат много обнадеждаващо, даже хич, особенно номер 2...та ще я прегледам възможно най-скоро колата, но сега наистина е за пребоядисване и няма как...
В този ред на мисли, един въпрос към Dimitroff - да разбирам ли, че номер 2 нито номер 3 могат да се открият с диагностика по показатели на живи данни с инпа или дис или е въпрос на преглед на око на различните компоненти под капака?
В този ред на мисли, един въпрос към Dimitroff - да разбирам ли, че номер 2 нито номер 3 могат да се открият с диагностика по показатели на живи данни с инпа или дис или е въпрос на преглед на око на различните компоненти под капака?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Дюзаите се гледат на диагностика - всяка по отделно, на място и под товар.
Тубро път - ако е сериозен пробив - хваща се в движение, ако е по-мъничък - трудна работа, но пък за сметка на това - ако човека, който я гледа има "ухо" - ще я чуе - тя си съска много специфично колицата в такъв момент...питай Choio
Една диагностика си е направо задължителна - без значение дали при мен или някъде другаде - карай диагностика да го возиш, а той да гледа живите данни, че иначе...са малко пари на вятъра да ти кажа
Тубро път - ако е сериозен пробив - хваща се в движение, ако е по-мъничък - трудна работа, но пък за сметка на това - ако човека, който я гледа има "ухо" - ще я чуе - тя си съска много специфично колицата в такъв момент...питай Choio

Една диагностика си е направо задължителна - без значение дали при мен или някъде другаде - карай диагностика да го возиш, а той да гледа живите данни, че иначе...са малко пари на вятъра да ти кажа

- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Един въпрос към колегата Dimitroff,при какви стойности на дюзата може да се каже,че "пикае".Имам 2 на 4-ти и 6-ти цилиндър които са съответно на 0.9 и на 1.3-1.4 мисля .Това са живи данни с човека до мен и лаптопа в краката му.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Mitiracing написа:Един въпрос към колегата Dimitroff,при какви стойности на дюзата може да се каже,че "пикае".Имам 2 на 4-ти и 6-ти цилиндър които са съответно на 0.9 и на 1.3-1.4 мисля .Това са живи данни с човека до мен и лаптопа в краката му.
Я пробвай да видиш дюзите на студен мотор - палиш колата за първи път през деня и гледаш.
И виж при потегляне до към 2000 оборота на първа и втора какви стойности ще даде...
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2