Реални километри
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Реални километри
iv4o9999 написа:за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.
А как изглежда кола на 700 000км или на 1 200 000км? Вчера закачах колата на един колега (530d Е60 2005г) от Германия с 183 000км на таблото. Сменили и салона, волана, педалите, скоростния лост и даже лайсните на праговете. На вид и ги даваш километрите, но реално е на 700 000км. И това не е единствената близо милионка, а има и по над милион.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
stilko написа:iv4o9999 написа:за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.
А как изглежда кола на 700 000км или на 1 200 000км? Вчера закачах колата на един колега (530d Е60 2005г) от Германия с 183 000км на таблото. Сменили и салона, волана, педалите, скоростния лост и даже лайсните на праговете. На вид и ги даваш километрите, но реално е на 700 000км. И това не е единствената близо милионка, а има и по над милион.
Точно за това говоря, километрите не са фактор при качествена поддръжка говоря разбира се за техническа изправност, относно волана, моята е на 200 и единствено долу където е ръба и се снаждат кожите на волана е леко протрито, скоростния лост е в същото състояние, по принцип волана е направен добре и съм виждал сравнително изхабен и меко казано съсипан на почти "нови" горублянски 3ки на по 120-150 , и тук идва въпроса бе как на горубляне и в дупница масово са на по 145 хил .

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
iv4o9999 написа:stilko написа:iv4o9999 написа:за мен километрите не са никаква база за заключение, мн е важно как е карана и как е поддържана, една кола е скапва стоенето на едно място, лошата поддръжка с некачествени консумативи и гарнитурата между волана и седалката. Проблема е че не знаеш на какво ще се натъкнеш и какво от изброените ще е било фактор точно при тази кола. За волани педали и скоростни лостове веднага давам пример - човек който кара колата нормално качва се не пуши вътре, пази я най-общо - 200 000 волана е като нов, скоростите също, пепелника нее ползван, обратното немърлив с мръсни ръце, пушещ кара с кални крака, най-общо кара я като служебна- колата на 100 000 е за нов салон, волан, топка на скороастите, пепелника е пробит от цигари.
Точно за това говоря, километрите не са фактор при качествена поддръжка говоря разбира се за техническа изправност, относно волана, моята е на 200 и единствено долу където е ръба и се снаждат кожите на волана е леко протрито, скоростния лост е в същото състояние, по принцип волана е направен добре и съм виждал сравнително изхабен и меко казано съсипан на почти "нови" горублянски 3ки на по 120-150 , и тук идва въпроса бе как на горубляне и в дупница масово са на по 145 хил .![]()
Твоята е на 200 000км с какъв волан е?И няма грам протрито?И не е сменян волана?Защото и моята е на 200к но волана си е като кола на 200к - пак казвам ,извън градско е едно ,градско е друго

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Gqbriel написа:Твоята е на 200 000км с какъв волан е?И няма грам протрито?И не е сменян волана?Защото и моята е на 200к но волана си е като кола на 200к - пак казвам ,извън градско е едно ,градско е друговолан,седалки,таван не са особен фактор - всичко се сменя
Това за някои хора е единствения и сигурен начин да се разбере дали е на реални км колата.
Моя тъст като гледа коли в mobile.bg и като каже "глей го тоя волан колко е грапав, тая кола е перфектна, чистак нова е", а тя е на 15 години....и аз си мълча, щото колкото и да му обеснявам, той не приема нищо друго.
Има хора, които си купуват кола само гледайки външния и вид и като е лъскачка, значи е перфектна.
Постоянно моя тъст ме кара да му намирам някакви аудита 80 от Германия и аз все му казвам, че като намера някоя, няма как да я докарам, щото ще и хвръкнат гумите за тия 2000км път, а той ми отговаря "абе няма бе, гледай я тая, тя е лъскач от всякъде".....

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
То волана и протриването зависи и от климата. Примерно кола от Италия на 200 000км е задължително с протрит волан и скоростен лост. А ми е идвала и кола от Англия на 240 000 мили и вътре беше като от магазина. С оригинален волан, грапав, нетапициран. Кожения салон и той без забележка. Скоростния лост и той лъскач. А километрите са двапати повече от на италиянката. Та това как се протрива кожата за мен не е показател. Всичко цпоред мен зависи от поддръжката.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
На моята кола съм сменял лайт модула, което оправи проблемите със стоповете, които имах, но се появи друго нещо - малка червена точица на дисплея на таблото, който показва километрите на колата. Тази точка се показва, когато има разминаване в записаните километри в различните модули на колата. Това и най-лесният начин да разбереш, ако има нещо нередно, но предполагам, че по-умелите "авто-хакери" могат това да го скрият.
Предполагам, че някой ден, ако реша да продавам колата това ще ми създаде леко неудобство пред евентуалните купувачи
Предполагам, че някой ден, ако реша да продавам колата това ще ми създаде леко неудобство пред евентуалните купувачи

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
prel написа:На моята кола съм сменял лайт модула, което оправи проблемите със стоповете, които имах, но се появи друго нещо - малка червена точица на дисплея на таблото, който показва километрите на колата. Тази точка се показва, когато има разминаване в записаните километри в различните модули на колата. Това и най-лесният начин да разбереш, ако има нещо нередно, но предполагам, че по-умелите "авто-хакери" могат това да го скрият.
Туй е поправимо -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
разбира се няма как да като чисто нов, работата е че почти няма забележки освен това което изброих, интересното е че кожата е мн запазена, но пластмасата(влана е със сцепен лъч) от долу е позадрана, моята логика е следната колата е карана от жена според мен, драскотините са от нокти а както се сещате женските ръце постоянно се мажат с кремове и т.н. от кадето може и волана да сее запазил, освен това колата е карана в германия. Абе най общо казано трябва една снимка да му хакна и да ти покажа или пък да се видим да ти го покажа колега.
Разбира се колата е минала през сервиз на бмв в германия поне от там я взех и може да са я пудри ли но волана съм почти обеден че не е сменян

Разбира се колата е минала през сервиз на бмв в германия поне от там я взех и може да са я пудри ли но волана съм почти обеден че не е сменян
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Напълно е възможно колега .Виждал съм кола на 4 години и 210 000 км вътре беше кукла и с перфектно вървене без забележки въпреки че я докараха от Италия.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Напълно е възможно колега .Виждал съм кола на 4 години и 210 000 км вътре беше кукла и с перфектно вървене без забележки въпреки че я докараха от Италия.
200-300 000км не са нищо за поддържан автомобил!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Моята кола си я докарах от Германия преди няколко месеца. Беше на 180 000км, сега вече е на 200 000км. Който не вярва, че няма дори и захабено по кожата на волана или където и да било, мога да покажа. Няма дори леко захабено по копчетата на волана
Сигурен съм, че нищо не е сменяно 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Ма май никой не видя аз какво ви написах - говоря за Е60ка в перфектно състояние на 650 000+ км, вие тука ми говорите за някви си 200-300к км, че тя тамън е разработена бе
, такива си минават за "УНИКАТ" на Горубляне от раз 

BiTurbo написа:Ма май никой не видя аз какво ви написах - говоря за Е60ка в перфектно състояние на 650 000+ км, вие тука ми говорите за някви си 200-300к км, че тя тамън е разработена бе, такива си минават за "УНИКАТ" на Горубляне от раз
Така е

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Баси той двигателя и не е изстивал откак е излязла от магазина.И после новите БМВта били калпави и ги правили от ефтини материали

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2