Вибрация във волана на свободна e46 330D
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Вибрация във волана на свободна e46 330D
ntuschiev написа:Благодаря за мнението. Изпратих л.с. на колегата и очаквам с нетърпение обратна връзка.
Ако някой се интересува да види какъв точно е проблема може да си пусне това видео(със звук):
http://youtu.be/1ccubUGI9H8
този шум се чува от волана. Малко след началото умишлено опирам камерата във волана, за да се усети вибрацията и дистанционно![]()
поздрави на всички !
Колега, нещо ниско ти стоят оборотите.
Кажи от скритото меню колко оборота ти държи.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Така натоварваш генератора!........(за да се оправят оборотите и станат нормални).....може и с него нещо да не е в наред!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Колега наистина виж си оборотите от скритото меню и дали неиграят през 20-30 ....Ванката е прав тея 30-ки са големи гадове на тая тема 

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз отдавна съм говорил с Ванката за оборотите, първо бяха ниски при мен, но после открих и друго. Играят при повече пуснати консуматори и особено парното. Когато колата загрее напълно, проблемите изчезват.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
- ntuschiev
- Потребител
-
- Детайли за колата: 330d
След запалване държи 850 оборота. Като загрее ги сваля на 750 и реално тогава започват да се усещат вибрациите (предполагам, че така трябва да е..). Забелязвам и нещо друго, което също нямам идея дали може да има общо, но понякога парното не духа постоянно а на пресекулки и ми се струва, че вибрациите някак си се усещат заедно с това прекъсване на парното... не знам точно как да го обясня 
Ходих в сервиза на варна карс и там казаха, че проблема ми е, че като са ми сменяли мека връзка са сложили по-къса и товаправело напрежение, също така тампоните на мотора са омекнали и скоро ще са за смяна. След това отидох отново в сервиз и смених мека връзка от 100мм на 150мм, като според мен вибрациите намаляха осезаемо, но все още мисля, че не е както трябва да е.. ще сменя и двата тампона на мотора .. но пак се започва по метода "проба - грешка" ми се струва
Ако има някой желаещ от Варна с е46 330д ще се радвам ако мога да погледна как се държи неговата кола. така де и да погледнем и моята, че нещо не ме кефи напоследък и искам да чуя и чуждо мнение ...
поздрави!

Ходих в сервиза на варна карс и там казаха, че проблема ми е, че като са ми сменяли мека връзка са сложили по-къса и товаправело напрежение, също така тампоните на мотора са омекнали и скоро ще са за смяна. След това отидох отново в сервиз и смених мека връзка от 100мм на 150мм, като според мен вибрациите намаляха осезаемо, но все още мисля, че не е както трябва да е.. ще сменя и двата тампона на мотора .. но пак се започва по метода "проба - грешка" ми се струва

Ако има някой желаещ от Варна с е46 330д ще се радвам ако мога да погледна как се държи неговата кола. така де и да погледнем и моята, че нещо не ме кефи напоследък и искам да чуя и чуждо мнение ...
поздрави!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ntuschiev написа:След запалване държи 850 оборота. Като загрее ги сваля на 750 и реално тогава започват да се усещат вибрациите (предполагам, че така трябва да е..). Забелязвам и нещо друго, което също нямам идея дали може да има общо, но понякога парното не духа постоянно а на пресекулки и ми се струва, че вибрациите някак си се усещат заедно с това прекъсване на парното... не знам точно как да го обясня
Ходих в сервиза на варна карс и там казаха, че проблема ми е, че като са ми сменяли мека връзка са сложили по-къса и товаправело напрежение, също така тампоните на мотора са омекнали и скоро ще са за смяна. След това отидох отново в сервиз и смених мека връзка от 100мм на 150мм, като според мен вибрациите намаляха осезаемо, но все още мисля, че не е както трябва да е.. ще сменя и двата тампона на мотора .. но пак се започва по метода "проба - грешка" ми се струва![]()
поздрави!
Значи 2 неща и заспива - незнам как са разбрали Варна карс,че са на заминаване тампоните ама айде..като на 330 са под вакуум...

Първо вдигни оборотите - > ако има разлика - сам ще разбереш но 750 според мен са ниско пробвайте 800 - и ще има значителна разлика - друго,провери вакумните маркучи към тампоните и след нови тампони ще има WoooW

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Aко тампоните не са под вакуум - оборотите ще се вдигнат сами автоматично...та...здрави са -без значение дали са омекнали.
Обърни се към колегата, който ти препоръчах - не сменяй за лудо тампони и да се окаже, че не е от тях!
Обърни се към колегата, който ти препоръчах - не сменяй за лудо тампони и да се окаже, че не е от тях!
Dimitroff написа:Aко тампоните не са под вакуум - оборотите ще се вдигнат сами автоматично...та...здрави са -без значение дали са омекнали.
Би ли обяснил защо когато не са под вакуум оборотите ще се вдигнат?
Демек от какво ще се получи това. Или каква е обратната връзка на ЕКУ-то, за да "познае", че има проблем с тампоните - примерно скъсан или изваден от тампона маркуч.
Хубаво, ама хубаво разгледай схемата, която е дал Gqbriel

После на загрял мотор си виж оборотите.
Извади някой от вакумите на тампоните и пак си виж оборотите.
Ако са еднакви преди и след - имаш проблеми или с тампоните или с вакумите или с клапана (номер 12 на схемата) :
Номенклатурен номер : 11747810831
Описание : ЕЛЕКТРОВЕНТИЛ
Ед.цена (с ДДС) : 65.98 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
JTD написа:Dimitroff написа:Aко тампоните не са под вакуум - оборотите ще се вдигнат сами автоматично...та...здрави са -без значение дали са омекнали.
Би ли обяснил защо когато не са под вакуум оборотите ще се вдигнат?
Демек от какво ще се получи това. Или каква е обратната връзка на ЕКУ-то, за да "познае", че има проблем с тампоните - примерно скъсан или изваден от тампона маркуч.
Хубаво, ама хубаво разгледай схемата, която е дал Gqbriel![]()
После на загрял мотор си виж оборотите.
Извади някой от вакумите на тампоните и пак си виж оборотите.
Ако са еднакви преди и след - имаш проблеми или с тампоните или с вакумите или с клапана (номер 12 на схемата) :
Номенклатурен номер : 11747810831
Описание : ЕЛЕКТРОВЕНТИЛ
Ед.цена (с ДДС) : 65.98 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Предполагам, че цитата е отговорът към въпроса, но си променил без да искаш мнението ми

Аз ще направя теста, щом казваш, но би ли обяснил защо ЕКУ-то ще вдигне оборотите на двигателя, когато издърпам маркуча на някой от тампоните.
Самото ЕКУ по какво разбира, че тампона не работи, изваден му е маркуча да речем, за да коригира оборотите?
Аз ще направя теста, щом казваш, ама се съмнявам да вдигне оборотите, защото не виждам обратната връзка към ЕКУ-то, за да нанесе някакви корекции от тази интервенция. За това те питам и конкретно за това...
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Днеска пробвах на моята,извадих маркуча на вакума на левия тампон и от скритото меню гледах оборотите,но не видях да има резултат,седяха си все едни и същи.Това значи ли автоматично,че не ми работят вакумите на тампоните
.
П.с до вакум клапана би трябвало да идва налягане,как мога да го проверя дали работи?

П.с до вакум клапана би трябвало да идва налягане,как мога да го проверя дали работи?
Mitiracing написа:Днеска пробвах на моята,извадих маркуча на вакума на левия тампон и от скритото меню гледах оборотите,но не видях да има резултат,седяха си все едни и същи.Това значи ли автоматично,че не ми работят вакумите на тампоните.
А, бях забравил за тази тема.
Естествено скептично и аз пробвах с вакуума на тампона и оборотите се държат стабилно без никаква промяна.
Аз си казах мнението по-горе, че ЕКУ-то няма по какво да разбере, че някой тампон не работи, за да увеличи оборотите.
Ванката казва, че ги увеличава.
Аз ще помоля само на отговор по какво е обратната връзка към ЕКУ-то, за да се твърди, че ЕКУ-то ще нанесе корекция в оборотите.
В това твърдение за мен няма никаква логика. Въпреки това и аз пробвах да издърпам вакуума, за да не говоря само теоретично за нещата.
- Mitiracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR
Незнам и аз пробвах да го махна преди клапана,никаква промяна в оборотите.Имам един въпрос обаче,защо не усещам вакум като махна маркучето от тампона,предполагам ,че благодарение на клапана вакума се подава в определени моменти.Въпросът е кога и как може да се разбере дали върви вакум до тампоните.Айде сега да видим,слушам мненията ви???
П.С Днеска си взех нов ел.клапан за вакума на тампоните и малко маркучета,да хвана да подменя,че ми се виждат понапукани!
П.С Днеска си взех нов ел.клапан за вакума на тампоните и малко маркучета,да хвана да подменя,че ми се виждат понапукани!
- Atanasov91
-
-
Здравейте колеги имам подобен проблем само че моите вибраций са на скоросния лост карам бмв 330д е46 ръчка
Сменил съм тампони на мотора с оригинални на бмв
Смвнил съм мека връзка
Съединител комплект , маховик
Проблема е пак налице много се изнервям дадох доста парички и пак същия проблем моляви ако можете помогнете.
Смвнил съм мека връзка
Проблема е пак налице много се изнервям дадох доста парички и пак същия проблем моляви ако можете помогнете.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Atanasov91 написа:Здравейте колеги имам подобен проблем само че моите вибраций са на скоросния лост карам бмв 330д е46 ръчка
Смвнил съм мека връзка
И аз минах през тампони на мотора и приключих с тампона на скоростите за да премахна вибрациите.
По-голям ефект при мен се усети след смяма тампона на скороститите, но аз съм с автоматик все пак.

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
sovata написа:колега малко повече информация за да се дадат точни одговори тази вибрация може да е от много неща.според мен са тампони на реиката. Като набиеш спирачка от 160 до 80 вулана трябва да тресе яко.
Какви са тези тампони на рейката ???
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3