помощ лампата на маслото не гасне

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: помощ лампата на маслото не гасне

Мнение от NikVanov » 02 Фев 2012, 21:58

DIS хваща и механични проблеми, цяла година ми плачеше, че датчикът за нивото на маслото не работи, така че диагностиката никога не е излишна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 02 Фев 2012, 22:43

NikVanov написа:DIS хваща и механични проблеми, цяла година ми плачеше, че датчикът за нивото на маслото не работи, така че диагностиката никога не е излишна.

Колегата е прав щом свети лампичката значи до компа отива сигнал който предупреждава за нещо :mhihi: в случая маслото, ако и се направи диагностика може и нещо повече да се научи :smoke: съвет не си играй да я палиш щото ако нямаш налягане в момента болта който ти опъва веригата сега работи само на прожина :winky:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 318

Мнение от koce_dji » 04 Фев 2012, 12:54

Ето ги и грешките:
Грешките за катализатора и сондата са ясни ,обаче другите.....
То май показва всички възможни грешки :) Е баси и колата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 04 Фев 2012, 14:10

Пусни ги и в тая тема:

viewtopic.php?f=34&t=219540

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 04 Фев 2012, 14:43

Какво да ги пуска се едно не можем да ги прочетем 5 грешки :mhihi: явно нямаш проблем с налягането щото никъде не пише за него ;) имаш проблем с 1 и 3 цилиндър (прекъсване на запалването Установяване на на цилиндри 1 3) и на мен ми излизаше тази грешка но компа ми се прецака и не можах да продължа с диагностиката и остановяването на гешките по мотора :yes:
Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koce_dji » 04 Фев 2012, 17:09

Колега как разбра че ти е прецакан компа,има ли вероятност и моя да си е отишъл?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 04 Фев 2012, 18:47

koce_dji написа:Колега как разбра че ти е прецакан компа,има ли вероятност и моя да си е отишъл?

Разбрал си ме погрешно изгоря ми компа с който правя диагностика (кодо четеца) не компа на колата,сега всети ли ти лампата защото на тези грешки който ги показа нищо не пише за нея :conf: ти ли и правиш тази диагностика?изтри ги тези грешки и направи на ново запали я да работи да видиш какво ще излезе :yes: ще чакам да видя
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Фев 2012, 18:59

Абе пичове, лампите за маслото са прерогатив на таблото, а не на ДМЕ. Тества се всичко, щото модулите комуникират по между си. В крайна сметка таблото свети и те сигнализира, вероятно грешката е там за маслото. Като намалее маслото и светне жълтата лампа на таблото се записва грешка там, а не в двигателя. Като се преебе скапания датчик за нивото, пак се записва грешка там, не в ДМЕ/ДДЕ. Аз никога не съм виждал грешка за налягане на маслото записана, нямам представа дали се записва изобщо в таблото, защото има вероятност просто да върви като сигнал до него, както ръчната. И да ти се преебе ръчната, не ти записва грешка!!! Та да обобщим, ако изобщо има записана грешка, то тя ще е записана в модула на таблото, той трябва да се изтества!!! Вземи провери датчика с мултицет на съпротивление - ако има съпротивление, начи бачка, след тва щом бачка измерваш налягането с манометър и ако няма налягане, отъваряш, за да сменяш/ремонтираш маслената помпа. За толкова дни до сега да съм си оправил колата 100 пъти, кво се чудите толкова, 100 мнения, които немат нищо общо с действителността се изписаха!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от besnia_ » 04 Фев 2012, 19:24

Е сега аз не съм запознат много с дме и другите системи :mhihi: и дали са се записали грешките в таблото или някъде другаде ама нали трябва да се дискотира за да се разбере какъв е точно проблема сега ако е до механичната част няма кой да ми свали рацете :mhihi: обаче така като гледам колегата сигурно няма сам да я ремонтира,може да търси съвет или насока някаква,сега ако я запали тази грешка няма ли пак да се появи :?: то и може да няма нужните инструменти да направи процедурите който са нужни за да се останови каквото и да е :smoke: сега единствено той може да отговори на въпросите който висят и дали сам ще смени маслената помпа защото не е толкова праоста работа колкото звучи на думи :yes:
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 04 Фев 2012, 20:16

Да опитам да изясня нещо. С червена лампа за масло колата по принцип не бива да се кара?
Значи теглене или евакуатор и намиране на добър майстор?

Потребител
Аватар

Мнение от koce_dji » 04 Фев 2012, 20:21

Ами колеги такива ми са възможностите в момента,нямам гараж а навън са минусови температури и има сняг,все още в Пловдив не съм намерил откъде да си купя уред да си измеря има ли или няма налягане на това масло.Пък и нали за това е тоя форум :за съвети и дискусии.Все пак не съм автомонтьор а любител.
А за грешките за запалването на цилиндрите смятам да пробвам да разменя бобините на свещите.

Потребител
Аватар

Мнение от koce_dji » 04 Фев 2012, 20:30

Пък и на работа ходя :driving:
:bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от koce_dji » 05 Фев 2012, 19:20

ЧУДО....колата ми работи нормално днес ,при +2 градуса няма лампи няма грешки.
До кога ще разберем.
Благодаря все пак на колегите за съпорта.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 05 Фев 2012, 20:23

koce_dji написа:ЧУДО....колата ми работи нормално днес ,при +2 градуса няма лампи няма грешки.
До кога ще разберем.
Благодаря все пак на колегите за съпорта.
:yes:

:OT:
НЕ искам да съм лош пророк - но до утре сутрин пак на -13 :mhihi: ..дано да греша разбира се
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 05 Фев 2012, 21:11

Изчетох темата, но никъде не спомена с какъв вискозитет масло е? Това че при затопляне не светят лампата има вероятност от студа да се сгъстява много и да не може да качи.... В четвъртък го дават пак застудяване ще кажеш как е ;) Успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ПредишнаСледваща

Назад към E46