Проблем с ксенон на рефлектор.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Проблем с ксенон на рефлектор.

Мнение от b00st » 31 Яну 2012, 17:44

ИзображениеИзображение
hid на лупи
Изображение

добре къв човек трябва да си за да си сложиш ксенон на рефлектори, чак да пуснеш тема що не светило добре :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 31 Яну 2012, 18:01

zBoost написа:ИзображениеИзображение
hid на лупи
Изображение

добре къв човек трябва да си за да си сложиш ксенон на рефлектори, чак да пуснеш тема що не светило добре :banghead: :banghead:

Само аз ли карам с ксенон на рефлектора? Аз почти не съм видял Е46 без ксенон на рефлектора!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 31 Яну 2012, 18:09

Така или иначе, ще се търпим със заслепяването, :| поне покажи как е станало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Яну 2012, 18:17

zBoost написа:добре къв човек трябва да си за да си сложиш ксенон на рефлектори, чак да пуснеш тема що не светило добре :banghead: :banghead:

нагъл?! :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 31 Яну 2012, 18:41

vavilon написа:Така или иначе, ще се търпим със заслепяването, :| поне покажи как е станало.

Тази вечер ще направя една снимка на оригиналните фасунги и на фалшивите да видите как светят по различен начин
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 31 Яну 2012, 22:20

Малко :OT:

Вчера ми прегаснаха десните къси, оригинален ксенон с лупи. Размених крушките и дефектът се прехвърли от ляво. Взех нова крушка (Osram D2S 35W) и гледам сферичката в средата й бистра като сълза. А моите яко побелели и особено дефектиралата от дясно половината сфера покафеняла. Лявата не чак толкова. Сменям и двете се е видяло, а все още работещата лява отива за резерва. Интересното беше, че и новата и старата крушка светят в абсолютно еднакъв цвят, разликата беше единствено в интензитета на светлината. Новата направо не може да се гледа директно от по близо, докато старата свети много по-слабо. Търсих доста из форума вчера и четох само как неоригинални крушки си променяли цвета като тръгнат да сдават багажа, но нищо конкретно за оригиналния ксенон не открих, та за това искам да споделя наблюдения по какво да се познава, че оригинална крушка си заминава - почнете ли да имате проблеми с осветяването от оригинален ксенон - не бавете крушките.

Беше си направо мъка извън града на мокър път без маркировка - нищо не се виждаше. Сега е ден пред колата :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 01 Фев 2012, 18:58

Ето обещах да ви покажа как свети вече с оригиналните фасунги а не с тези приспособления белите специалните за ксенона има огромна разлика.

Тук от дясно още с фалшивите фасунги виждате как фокусират светлината в кръг..

Изображение

Тек вече е по добре вижда се от дясно е по силен снопа, но не е така.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 02 Фев 2012, 2:12

"Само аз ли карам с ксенон на рефлектора? Аз почти не съм видял Е46 без ксенон на рефлектора!"
Колега точно там е проблема, че не караш само ти . Крайно време е на Г.Т.П да почнат да следят за безотговорни изпълнения. Ксенон в рефлектор няма, няма и да има ... Технически и физически е невъзможно обикновен рефлекторен фар, да не пръска светлина навсякъде и да не заслепява ако има допълнително ксенон. Затова и такова нещо не се произвежда и съответно се забранява. Интензитета и дължината на ксеноновата светлина може да бъде използвана само при наличието на съответната оптична система - леща (лупа), а и при болшинството от автопроизводители - миеща с-ма и само-регулираща с-ма . :arrow: Оттук следва и техническото решение на проблема - ако колата е нямала ксенон с-ма , намираш си оригинални ксенонови фарове; афтърмаркет такива или т.н лупи предназначени за вграждане в рефлектора . Това разбира се , няма да струва колкото китайските крушки и баласти, (който не отговарят на никакъв стандарт) но е адекватния и коректен начин за ъпгрейт на конвенционалната осветителна уредба. До ден днешен, ксенона остава екстра при повечето производители - и немеца да отиде да си купи ново пасатче за 30тина бона, трябва да се бръкне още няколко-стотин за ксенон.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Фев 2012, 2:33

Next написа:...

и ква толкова разлика има? не виждаш ли че тва е просто 1 точка в която ти се концентрира светлината от тъпия рефлектор с ксенон и ни отдолу има светлина ни къде трябва ами някъде посредата тъкмо за заслепяване. тоя ефект се казва hot spot и е типичен като сложиш ксенон на рефлектор
Изображение
а горе съм ти показал как свети на лупи.

земи си сложи нормалните крушки или както аз като карах 4 години на рефлекторни фарове мойто бмв най много им сложих едни малко по-светли general electric, които след 10 месеца изгоряха и си върнах старите, после махнах фаровете взех си такива с лупи и с ксенон и разликата е от небето до земята, вместо да правиш цигания :dummy:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 02 Фев 2012, 13:14

zBoost написа:

Нямам пари за лупи а само за ксенон които има някой лев да ми изпрати на банковата сметка да си сложа лупи :mhihi:
Още в откриването на темата споменах, че упреци не искам просто се принудих и аз да си сложа ксенон така като всяка втора кола има не виждам какво толкова има като е настроен добре. Вярно е, че преди да сложа оригиналните ми фасунги ми пресветваха нищо, че ми е настроен максимално надолу фара, но вече сега са си вдигнати най горе както бях с халогенната крушки и нито един колега не ми е присветнал и по това съдя, че не преча на насрещо движещите се коли.
Аз съм за забраната му на ксенона без лупа!
Темата вече може да се заключи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 03 Фев 2012, 18:36

Колега важното е, че си доволен. Свети си ксенона добре. Винаги ще има за и против, идеята да си правим колите така, както на нас си ни харесват най-много, стига това разбира се да не пречи на другите участници в движението. Според мен съдейки по снимките, си ги настроил прилично и няма от какво да се притесняваш. Карай смело и се радвай на бели светлинки :yes:
Изображение Elegance is the key to success ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 04 Фев 2012, 3:05

Next написа:
zBoost написа:ИзображениеИзображение
hid на лупи
Изображение

Само аз ли карам с ксенон на рефлектора? Аз почти не съм видял Е46 без ксенон на рефлектора!

Колега сигурен ли си че винаги става въпрос за ксенон на рефлектора, защото масова практика е да се слагат мощни халогенни крушки със синьо стъкло които като светнат имитират ксенон на пръв поглед. На моята е39ка е точно така, едното е лупа с фабричен ксенон, а на рефлектора въпросната синя крушка.

Предишна

Назад към E46