Tрудно палене сутрин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Tрудно палене сутрин
marto853. написа:Провери си релето.
Защо да проверявам релето?
- marto853.
- ентусиаст
-
Защото колкото по студено е толкова по-дълго греят свещите.
новият ми номер: 0877787835
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
marto853. написа:Защото колкото по студено е толкова по-дълго греят свещите.
Ако след смяната на новите свещи,не му излязат 4/6 не работещи при диагностика - релето работи...При мен също гасне бързо и не съм видял грешка с неработещи свещи
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- marto853.
- ентусиаст
-
Не е едно и също при 5гр и при -10гр тя и самата лампа гасне по бавно.
новият ми номер: 0877787835
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
marto853. написа:Не е едно и също при 5гр и при -10гр тя и самата лампа гасне по бавно.
Да,но не е фрапантна разлика а е много малка...и ако няма грешка за реле ..как точно ще провери релето,и защо да е от него

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Koлеги днес при -12 запали без никакви проблеми така, че мисля, че нямам проблем с релето. А до колкото знам при над 3 градуса релето изобщо не се пуска, а лампата пак свети.
- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
adovet написа:Koлеги днес при -12 запали без никакви проблеми така, че мисля, че нямам проблем с релето. А до колкото знам при над 3 градуса релето изобщо не се пуска, а лампата пак свети.
А от първия път ли запали или пак от третия или четвъртия!
- adovet
- старши ентусиаст
-
ivanofff написа:adovet написа:Koлеги днес при -12 запали без никакви проблеми така, че мисля, че нямам проблем с релето. А до колкото знам при над 3 градуса релето изобщо не се пуска, а лампата пак свети.
А от първия път ли запали или пак от третия или четвъртия!
Да от първия път на половин оборот

- adovet
- старши ентусиаст
-
Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Tрудно палене сутрин
adovet написа:Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
Няма значение, грешките излизат.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Последна промяна RaHzElChO на 23 Яну 2012, 8:52, променена общо 1 път
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Re: Re: Tрудно палене сутрин
RaHzElChO написа:adovet написа:Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
Няна значение, грешките излизат.
Що не смениш горивото с такова от друга бензиностанция
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Re: Tрудно палене сутрин
Gqbriel написа:RaHzElChO написа:adovet написа:Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
Габи, това беше отговор на питането от предния пост, дали има значение за грешка в подгрева, когато колата е загряла или не.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Gqbriel написа:RaHzElChO написа:adovet написа:Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
Габи, това беше отговор на питането от предния пост, дали има значение за грешка в подгрева, когато колата е загряла или не.
От над 100-те диагностики,които Dimitroff е гледал,поради ред причини,никога не е имало значение,дали е 40 или -10 градуса...един път записана винаги е там,малко са грешките,които след определен брой паления се самоизчистват :
пример грешка датчик колянов вал
90% съм сигурен,че няма как неработеща свещ /реле да не запише грешка - но има хора доста по-навътре от мен в тази сфера и все пак е малко вероятно..
Това трудно палене аз бих почнал с друго гориво,малко добавка примерно - ако няма грешки тип реле/свещи.Пак казвам под -10 съм палил от раз на 2 свещи и то на години,другото което си мисля е акумулатора и стартовия ток - също оказва влияние.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:RaHzElChO написа:Gqbriel написа:RaHzElChO написа:adovet написа:Пак стария проблем. Явно не изстива колата хубаво и за това ми пали без проблеми. Та не я бях карал 2 дни и онзи ден като беше -12 сутринта пак запали от 3-4 път като преди. Мисля си, че е заминало релето за подгряването. Мисълта ми е на диагностика би трябвало да излязат 4 не работещи свещи. Има ли значение кога се прави диагностиката при загряла кола на топло или студено?
От над 100-те диагностики,които Dimitroff е гледал,поради ред причини,никога не е имало значение,дали е 40 или -10 градуса...един път записана винаги е там,малко са грешките,които след определен брой паления се самоизчистват :
пример грешка датчик колянов вал
90% съм сигурен,че няма как неработеща свещ /реле да не запише грешка - но има хора доста по-навътре от мен в тази сфера и все пак е малко вероятно..
Това трудно палене аз бих почнал с друго гориво,малко добавка примерно - ако няма грешки тип реле/свещи.Пак казвам под -10 съм палил от раз на 2 свещи и то на години,другото което си мисля е акумулатора и стартовия ток - също оказва влияние.
Aкумулатора е нов от миналата година. Съмнява ме горивото, но винаги си сипвам на лукоил. А и гледах клипчета че лампата за подгряването при студено време свети 5-6 сек. докато при мене 1-2сек. Ще вида тези дни да направа една диагностика. А ако се стигне до релето и е над 3 градуса и се даде на контакт дали ще подгрява?
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3