съживяване на автомобила - ключе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: съживяване на автомобила
Anh1 написа:JTD написа:Anh1 написа:JTD написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=276908
п.п. Тая Хонда по каталог въобще не може да вдигне 200км/ч та чак до 200км/ч ти седи до теб.
значи може да е пипал нещо и да ме лъже, но защо 110 коня да не могат да вдигнат 200 ?
Ами по каталог е 187км/ч макс.
До 200км/ч има бая коне да извади.
А чак пък през това време да е до теб
Общо взето физиката показва, че за 200+км/ч си трябват минимум 120+кс.
сега като се замисля, си прав - на 180 някъде започнах да му дърпам чувствително, но все пак съм с 40 коня отгоре, а той никак не отстъпваше. Кой и къде може да ми почисти качествено турбото и интерколера ? Ти занимаваш ли се с ремонти ?
Каквото и да правиш по колата, задължително трябва да минеш през диагностика, каза ти се вече.
И при мен да дойдеш пак това ще направиш.
Общо взето избирай къде да отидеш и бягай първо на диагностика. Не се мятай на нищо друго, защото колата ти може да си е наред, нищо да и няма, а ти да си се шашкаш излишно.
Ако мерилото ти е някаква гонка, то поне хвани същата кола като теб и тогава сверявай.
Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
+1 махана на катализаторите.
виж клапаните за управление на турбото. може някой от двата да е заминал....това се хваща с диагностика де..
виж клапаните за управление на турбото. може някой от двата да е заминал....това се хваща с диагностика де..
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring 2002г.
- Мечтае да кара: нещо M-ково
Колеги искам да уточня, че колата е в перфектно здраве - няма проблеми на високи обороти, придърпване или нещо подобно, защото сякаш сте останали с погрешно впечатление. Просто заради тази гонка ми се стори, че не се опъва чак толкова и ми се искаше да и направя малко профилактика 

ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! 

- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
JTD написа:Anh1 написа:JTD написа:Anh1 написа:JTD написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=276908
п.п. Тая Хонда по каталог въобще не може да вдигне 200км/ч та чак до 200км/ч ти седи до теб.
значи може да е пипал нещо и да ме лъже, но защо 110 коня да не могат да вдигнат 200 ?
Ами по каталог е 187км/ч макс.
До 200км/ч има бая коне да извади.
А чак пък през това време да е до теб
Общо взето физиката показва, че за 200+км/ч си трябват минимум 120+кс.
сега като се замисля, си прав - на 180 някъде започнах да му дърпам чувствително, но все пак съм с 40 коня отгоре, а той никак не отстъпваше. Кой и къде може да ми почисти качествено турбото и интерколера ? Ти занимаваш ли се с ремонти ?
Каквото и да правиш по колата, задължително трябва да минеш през диагностика, каза ти се вече.
И при мен да дойдеш пак това ще направиш.
Общо взето избирай къде да отидеш и бягай първо на диагностика. Не се мятай на нищо друго, защото колата ти може да си е наред, нищо да и няма, а ти да си се шашкаш излишно.
Ако мерилото ти е някаква гонка, то поне хвани същата кола като теб и тогава сверявай.
Поздрави.
Преди 2 седмици ходих на диагностика за зачистване на грешки от таблото. Нищо друго не съм питал, но ако имаше някакъв проблем щеше ли да го забележи диагностика ?

Когато те закачат за изчистване на грешки-ти показва само тях ,ако са налични де.
За да бъде проверен дебитомер и турбина колата трябва да бъде на ход-за да може да излезне реалния мап
а от там се виждат всички стойности.Спрямо тези стойности се разбира къде куца.Също така колега по горе ти е написал за почистване на ЕГР понакога от събралата се мръсотия клапана може да остава малко отворен-което не е добре.Та относно въпросната гонка с Хондата-виж конските и сили и тегло изчисли колко килограма тегло се равняват на 1 конска сила,направи същата аритметика и с твоя абтомобил и сам ще разбереш разликата.Имай в предвид че твоят въртящ момент е много по добър от Хондата...
Успех и поздрави.
За да бъде проверен дебитомер и турбина колата трябва да бъде на ход-за да може да излезне реалния мап
а от там се виждат всички стойности.Спрямо тези стойности се разбира къде куца.Също така колега по горе ти е написал за почистване на ЕГР понакога от събралата се мръсотия клапана може да остава малко отворен-което не е добре.Та относно въпросната гонка с Хондата-виж конските и сили и тегло изчисли колко килограма тегло се равняват на 1 конска сила,направи същата аритметика и с твоя абтомобил и сам ще разбереш разликата.Имай в предвид че твоят въртящ момент е много по добър от Хондата...
Успех и поздрави.
Пропуснах да ти кажа,да провериш и AIRCOOLER -с течение на времето от турбината се омаслява и събира определено количество масло,което само по себе си се явява като вид препядствие на виздушният поток- а от там води до намален газообмен,тоест по малко количество навлизащ пресен въздух в цилиндрите.
Поздрави.
Поздрави.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
salama написа:Пропуснах да ти кажа,да провериш и AIRCOOLER -с течение на времето от турбината се омаслява и събира определено количество масло,което само по себе си се явява като вид препядствие на виздушният поток- а от там води до намален газообмен,тоест по малко количество навлизащ пресен въздух в цилиндрите.
Поздрави.
aircooler = intercooler ? защото ако е така - той е доста черничък в единия си край

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако застанеш с лице срещу колата - омаслен е в лявата си част, нали?
Споко - всички там омасляват заради тая проклета бърза връзка
А за ти живне колата - сипи една хубава добавка за почистване на дюзите, почисти кулера, ЕГР-а и колектора и колата ще се посъживи. Ааааа - да не забравя - почисти и дебитомера

А за ти живне колата - сипи една хубава добавка за почистване на дюзите, почисти кулера, ЕГР-а и колектора и колата ще се посъживи. Ааааа - да не забравя - почисти и дебитомера

Si non confectus, non reficiat.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Ако застанеш с лице срещу колата - омаслен е в лявата си част, нали?Споко - всички там омасляват заради тая проклета бърза връзка
![]()
да омасляването е точно там, а за дебитомера този ЦРЦ спрей, който е в темата на описанието ти подходящ ли е и къде да го намеря ?Колектора предполагам, че трябва да го сваля, а това ЕГР сега ще го проуча какво е

- Zagy
- нафтения
-
Този от темата е идеален
за ЕГР-а ще видиш, колектора наистина се сваля и си е хамалогия, а за добавката - ако можеш си намери Бардал или Кастрол ТДА, но и Редекса не е лош 

Извинявам се прдварително на колегата по горе-но каквато и добавка да и сипеш за почистване-файда нема.
Тези карбонови натрупвания по дузите само ултра звук.
Добавките общо взето са петролен продукт базирани на керосина(гас за горене-с макс ратификация)
Когато се изсипят в резорворите ни тези добавки в оределени пропорций спомагат на калпавата ни измислена българска нафта да изгаря -да речем на 99%,в нафтата се съдържа процентно съдържание на сяра-тази сяра не успява да изгори пълноценно при процеса(цикъла) горене,така че тези ти ми добавки повишават качеството на нафтата-цетан и температура която от своя страна спомага да изгарчя сярата.С две думи-добавките подържат мотора що годе чист -но не очаквай чудеса-не забравяй все пак България е-по фалшиви сме и от Китай даже...
Тези карбонови натрупвания по дузите само ултра звук.
Добавките общо взето са петролен продукт базирани на керосина(гас за горене-с макс ратификация)
Когато се изсипят в резорворите ни тези добавки в оределени пропорций спомагат на калпавата ни измислена българска нафта да изгаря -да речем на 99%,в нафтата се съдържа процентно съдържание на сяра-тази сяра не успява да изгори пълноценно при процеса(цикъла) горене,така че тези ти ми добавки повишават качеството на нафтата-цетан и температура която от своя страна спомага да изгарчя сярата.С две думи-добавките подържат мотора що годе чист -но не очаквай чудеса-не забравяй все пак България е-по фалшиви сме и от Китай даже...
- Zagy
- нафтения
-
Така е, колега - ако сте забелязвали на всички добавки си пише, че основната съставка е хидрогенирана нафта. Иначе другите съставки, които са в добавката, вършат работа. Иначе аз бих препоръчал на колегата да сипе и малко двутактово масло.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Малко смешно ми се вижда да не си го бил. Колега ти си със 330Нм на 2000об. а той е с 134Нм на 5500об.мин. просто не виждам как ти е стоял до теб. Погледни си колата или я замери с друга 320д 150кс.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
тва от тоя civic да паднеш или да те държи си е резилец определено трябва колата да я замериш с някое друго 20д фейс или по часовник.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
zBoost написа:тва от тоя civic да паднеш или да те държи си е резилец определено трябва колата да я замериш с някое друго 20д фейс или по часовник.
по часовник какво имаш впредвид ? Да засека от 0 - 100 дали ги прави по каталог ли ? 8.8 сек май го даваха ?

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3