съживяване на автомобила - ключе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: съживяване на автомобила

Мнение от JTD » 27 Дек 2011, 14:19

Anh1 написа:
JTD написа:
Anh1 написа:
JTD написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=276908

п.п. Тая Хонда по каталог въобще не може да вдигне 200км/ч та чак до 200км/ч ти седи до теб. :P

значи може да е пипал нещо и да ме лъже, но защо 110 коня да не могат да вдигнат 200 ?

Ами по каталог е 187км/ч макс.
До 200км/ч има бая коне да извади.
А чак пък през това време да е до теб ;)

Общо взето физиката показва, че за 200+км/ч си трябват минимум 120+кс.

сега като се замисля, си прав - на 180 някъде започнах да му дърпам чувствително, но все пак съм с 40 коня отгоре, а той никак не отстъпваше. Кой и къде може да ми почисти качествено турбото и интерколера ? Ти занимаваш ли се с ремонти ?

Каквото и да правиш по колата, задължително трябва да минеш през диагностика, каза ти се вече.
И при мен да дойдеш пак това ще направиш.
Общо взето избирай къде да отидеш и бягай първо на диагностика. Не се мятай на нищо друго, защото колата ти може да си е наред, нищо да и няма, а ти да си се шашкаш излишно.
Ако мерилото ти е някаква гонка, то поне хвани същата кола като теб и тогава сверявай.

Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Дек 2011, 16:33

+1 махана на катализаторите.
виж клапаните за управление на турбото. може някой от двата да е заминал....това се хваща с диагностика де..
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

Мнение от Anh1 » 27 Дек 2011, 19:14

Колеги искам да уточня, че колата е в перфектно здраве - няма проблеми на високи обороти, придърпване или нещо подобно, защото сякаш сте останали с погрешно впечатление. Просто заради тази гонка ми се стори, че не се опъва чак толкова и ми се искаше да и направя малко профилактика :)
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 27 Дек 2011, 19:15

JTD написа:
Anh1 написа:
JTD написа:
Anh1 написа:
JTD написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=276908

п.п. Тая Хонда по каталог въобще не може да вдигне 200км/ч та чак до 200км/ч ти седи до теб. :P

значи може да е пипал нещо и да ме лъже, но защо 110 коня да не могат да вдигнат 200 ?

Ами по каталог е 187км/ч макс.
До 200км/ч има бая коне да извади.
А чак пък през това време да е до теб ;)

Общо взето физиката показва, че за 200+км/ч си трябват минимум 120+кс.

сега като се замисля, си прав - на 180 някъде започнах да му дърпам чувствително, но все пак съм с 40 коня отгоре, а той никак не отстъпваше. Кой и къде може да ми почисти качествено турбото и интерколера ? Ти занимаваш ли се с ремонти ?

Каквото и да правиш по колата, задължително трябва да минеш през диагностика, каза ти се вече.
И при мен да дойдеш пак това ще направиш.
Общо взето избирай къде да отидеш и бягай първо на диагностика. Не се мятай на нищо друго, защото колата ти може да си е наред, нищо да и няма, а ти да си се шашкаш излишно.
Ако мерилото ти е някаква гонка, то поне хвани същата кола като теб и тогава сверявай.

Поздрави.

Преди 2 седмици ходих на диагностика за зачистване на грешки от таблото. Нищо друго не съм питал, но ако имаше някакъв проблем щеше ли да го забележи диагностика ?

Потребител
Аватар

Мнение от salama » 27 Дек 2011, 20:35

Когато те закачат за изчистване на грешки-ти показва само тях ,ако са налични де.
За да бъде проверен дебитомер и турбина колата трябва да бъде на ход-за да може да излезне реалния мап
а от там се виждат всички стойности.Спрямо тези стойности се разбира къде куца.Също така колега по горе ти е написал за почистване на ЕГР понакога от събралата се мръсотия клапана може да остава малко отворен-което не е добре.Та относно въпросната гонка с Хондата-виж конските и сили и тегло изчисли колко килограма тегло се равняват на 1 конска сила,направи същата аритметика и с твоя абтомобил и сам ще разбереш разликата.Имай в предвид че твоят въртящ момент е много по добър от Хондата...

Успех и поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от salama » 27 Дек 2011, 20:42

Пропуснах да ти кажа,да провериш и AIRCOOLER -с течение на времето от турбината се омаслява и събира определено количество масло,което само по себе си се явява като вид препядствие на виздушният поток- а от там води до намален газообмен,тоест по малко количество навлизащ пресен въздух в цилиндрите.

Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 28 Дек 2011, 0:59

salama написа:Пропуснах да ти кажа,да провериш и AIRCOOLER -с течение на времето от турбината се омаслява и събира определено количество масло,което само по себе си се явява като вид препядствие на виздушният поток- а от там води до намален газообмен,тоест по малко количество навлизащ пресен въздух в цилиндрите.

Поздрави.

aircooler = intercooler ? защото ако е така - той е доста черничък в единия си край

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Дек 2011, 1:21

Ако застанеш с лице срещу колата - омаслен е в лявата си част, нали? :mhihi: Споко - всички там омасляват заради тая проклета бърза връзка :yes:

А за ти живне колата - сипи една хубава добавка за почистване на дюзите, почисти кулера, ЕГР-а и колектора и колата ще се посъживи. Ааааа - да не забравя - почисти и дебитомера :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 28 Дек 2011, 1:36

Zagy написа:Ако застанеш с лице срещу колата - омаслен е в лявата си част, нали? :mhihi: Споко - всички там омасляват заради тая проклета бърза връзка :yes:

А за ти живне колата - сипи една хубава добавка за почистване на дюзите, почисти кулера, ЕГР-а и колектора и колата ще се посъживи. Ааааа - да не забравя - почисти и дебитомера :mhihi:

да омасляването е точно там, а за дебитомера този ЦРЦ спрей, който е в темата на описанието ти подходящ ли е и къде да го намеря ?Колектора предполагам, че трябва да го сваля, а това ЕГР сега ще го проуча какво е :D отностно добавката Redex за нафта добре ли е ?

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 28 Дек 2011, 1:42

Този от темата е идеален :yes: за ЕГР-а ще видиш, колектора наистина се сваля и си е хамалогия, а за добавката - ако можеш си намери Бардал или Кастрол ТДА, но и Редекса не е лош :)

Потребител
Аватар

Мнение от salama » 28 Дек 2011, 3:38

Извинявам се прдварително на колегата по горе-но каквато и добавка да и сипеш за почистване-файда нема.
Тези карбонови натрупвания по дузите само ултра звук.
Добавките общо взето са петролен продукт базирани на керосина(гас за горене-с макс ратификация)
Когато се изсипят в резорворите ни тези добавки в оределени пропорций спомагат на калпавата ни измислена българска нафта да изгаря -да речем на 99%,в нафтата се съдържа процентно съдържание на сяра-тази сяра не успява да изгори пълноценно при процеса(цикъла) горене,така че тези ти ми добавки повишават качеството на нафтата-цетан и температура която от своя страна спомага да изгарчя сярата.С две думи-добавките подържат мотора що годе чист -но не очаквай чудеса-не забравяй все пак България е-по фалшиви сме и от Китай даже...

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 28 Дек 2011, 11:44

Така е, колега - ако сте забелязвали на всички добавки си пише, че основната съставка е хидрогенирана нафта. Иначе другите съставки, които са в добавката, вършат работа. Иначе аз бих препоръчал на колегата да сипе и малко двутактово масло.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 28 Дек 2011, 12:31

Малко смешно ми се вижда да не си го бил. Колега ти си със 330Нм на 2000об. а той е с 134Нм на 5500об.мин. просто не виждам как ти е стоял до теб. Погледни си колата или я замери с друга 320д 150кс.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Дек 2011, 13:16

тва от тоя civic да паднеш или да те държи си е резилец определено трябва колата да я замериш с някое друго 20д фейс или по часовник.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Anh1 » 28 Дек 2011, 18:14

zBoost написа:тва от тоя civic да паднеш или да те държи си е резилец определено трябва колата да я замериш с някое друго 20д фейс или по часовник.

по часовник какво имаш впредвид ? Да засека от 0 - 100 дали ги прави по каталог ли ? 8.8 сек май го даваха ?

ПредишнаСледваща

Назад към E46