странно тракане е46 дизел

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: странно тракане е46 дизел

Мнение от cls6666 » 08 Дек 2011, 14:15

при мен се проявява отвреме на време на празен ход и си знам че е маховика като подам леко газ изчезва ,опитай с натиснат съединител и кажи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 19 Апр 2012, 23:17

Да не отварям нова тема ще попитам в тази, защото имам подобен проблем. Ето какво се случи:
Днес чаках на един светофар и при потегляне се чу странно придрънчаване отдолу от средата на колата като на ламарина. Спрях веднага да гледам и нищо не видях странно. Предна задна...вдигах обороти и не се повтори, докато не изгасих колата. Точно в момента на загасяне преди да е в пълен покой се чува, после се повтори и при запалване. При никакви други условия го няма, само при запалване и гасене придрънчава. Надявам се да е нещо по генерацията, но някакви насоки поне да ми дадете кое точно да видя? Утре ще я вкарвам на канал...лошото е, че не винаги го прави и вероятно точно там няма да го прави както обикновено :mhihi: За 320д 136 кс. става дума.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 20 Апр 2012, 8:50

frizzante написа:Да не отварям нова тема ще попитам в тази, защото имам подобен проблем. Ето какво се случи:
Днес чаках на един светофар и при потегляне се чу странно придрънчаване отдолу от средата на колата като на ламарина. Спрях веднага да гледам и нищо не видях странно. Предна задна...вдигах обороти и не се повтори, докато не изгасих колата. Точно в момента на загасяне преди да е в пълен покой се чува, после се повтори и при запалване. При никакви други условия го няма, само при запалване и гасене придрънчава. Надявам се да е нещо по генерацията, но някакви насоки поне да ми дадете кое точно да видя? Утре ще я вкарвам на канал...лошото е, че не винаги го прави и вероятно точно там няма да го прави както обикновено :mhihi: За 320д 136 кс. става дума.

Гледай тампона на генерацията точно прди дифа,поразгледай да не се е усукала генерацията - така какато описваш бе и при мен - оказаха се малки нередности по генерацията - но най-добре канал :yes: погледни тръбата над планките след 2-я катализатор дали не опира там...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 20 Апр 2012, 9:55

при мен го имаше същото , смоч е се беше разбила връзката между първия катализатор и тръбата, там има нещо като мека връзка в метално обвивка или нещо подобно, мн неприятен звук

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 20 Апр 2012, 10:31

Довечера ще е на канала и ще гледам за тея неща които казвате. Сутринта нямаше тракане, дано не остане така и да се пулим там само безрезултатно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 20 Апр 2012, 18:36

Проблема се оказа сериозен...:) 2 камъка с размери 4-5 см се намадрили на планка номер 4 от горната схема и си подскааачат...Поне си огледах генерацията подробно и всичко е супер!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 20 Апр 2012, 22:37

на мен проблема ми се оказа пък меката връзка
Изображение

Предишна

Назад към E46