Скъсъна подгряваща свещ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Скъсъна подгряваща свещ

Мнение от cstefanova » 04 Ное 2011, 14:51

Дефакто средната част е останала в главата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Ное 2011, 15:13

slitter написа:
Gqbriel написа:

За някои неща си прав,да не е прегрявана,но ми кажи честно по-голям ли е риска от същото,ако не се направи..аз знам,че дават болтовете по учебник - да "излишни" пари са,но се предполага,че няма да ти се налага повече,а и наистина е по-добре да са нови - знаеш ,че е така.Тук опира до средствата в интерес на истината,да може да спестиш но колко,ако е както трябва свършената работа - 100-а лв според мен от труд,шлайфане за 20-лв,ако някога ми се наложи - ще те питам,аз един не чух за толкова,нищо минало..важното е ,за следващите пъти - а то вярвай ми ,още хора ще изреват да прочетат,кое къде и как,от какво да спестят :yes:
Естествно и най-добре е свещи - зимата или като е студено,3-4 часа колата на хладно да е студен ,двигателя,шансовете да стане проблем стават минимални така,вярно с някакви микрони се стяга метала,но го прави и е така..
:yes: Всичко това,ако го правех в моя роден град,нямаше да е повече от 100лв труд от до..но ..абе важното е да се имат предвид,няколко неща с тези коли,а тези свещи при всички дизели са проблемни - да не говорим при Мерцовете е ,още по-зле в повечето случаи,от това което съм чел аз..
:yes:
По това което каза,много ама мнооог ми се иска,да видя в София (че е по-голям град) един истински авто сервиз,който предлага всичко,където се работи чисто (адски важно),където те приемат като клиент,къдетп не се връщаш с рекламация а с удоволствие,за добре свършена работа,където има ясни правила за ценообразуването и понятието - човеко час им е ясно..
Да имат инструментите за всеки един модел,щото така се прави,и да не се чудят как да намерят ключ 15.5 и да пилят 16 :mhihi: ..но уви - то и майсторите ни са такива - има и много много отзивчиви,които работят леко,но много от тях нехаят,за това,че ще изгубят я щипка,я болтче,или ще задерат някъде с металния ключ...
Тук е така,имаш пари,имаш кола,имаш проблем с колата - плащаш като поп :ranting:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cstefanova » 04 Ное 2011, 15:40

Незнам дали ще има проблем ако парчето от свеща остане в главата и да я карам така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 04 Ное 2011, 16:58

cstefanova написа:Незнам дали ще има проблем ако парчето от свеща остане в главата и да я карам така.

Вече ти писах.... не си прави този експеримент!! Може да изкара и 2 и 2000 КМ така... но ремонта ще е $$$$ :no:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 04 Ное 2011, 18:48

cstefanova написа:Незнам дали ще има проблем ако парчето от свеща остане в главата и да я карам така.

Няма да имаш проблем. Но винаги идва момента, рано или късно, когато парчето излиза.
За целта си носи винаги една резервна свещ и инструменти за да я смениш по средата на България ако се налага :)
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 04 Ное 2011, 18:50

Свалете главата и не рискувайте, немислимо е да караш така, както казаха колегите, ще си спестите маса главоболия после. А, че има вариант да си остане там-да има, но дали Ви стиска да разчитате на късмет ... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 04 Ное 2011, 19:14

JTD написа:

Няма да имаш проблем. Но винаги идва момента, рано или късно, когато парчето излиза.
За целта си носи винаги една резервна свещ и инструменти за да я смениш по средата на България ако се налага :)

Излиза на вън а :mhihi: не мога да разбера защо говорите глупости.... на чужда кола е лесно да се дават глупави съвети!!

На Х5 3.0д по същия начин се чудеха .... резултата е почти 4 бона .... :ranting:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cstefanova » 04 Ное 2011, 19:45

Проблемът е решен извадихме парчето :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cstefanova » 04 Ное 2011, 19:52

Понеже баща ми е технически грамотен и нервите му са като корабни въжета измисли осталък с които да го извади.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Ное 2011, 20:02

Gqbriel написа:Колежке сподели резулата накрая :yes:

Малко :OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз имам некви спомени, че преди време пишеше в мъжки род! Та мъж ли си или жена???? Хората си мислат, че си жена, а аз мисля, че си мъж :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та се втурнаха присърце всички да помагат! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Браво за успеха иначе!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 04 Ное 2011, 20:05

Браво колега,спести си куп главоболия пари и нерви.Направо на мене ми е кеф.. :lol:
Страхотен инструмент е това чукче,ако видя някъде ще си купя..

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 04 Ное 2011, 20:07

xerial написа:
JTD написа:

Излиза на вън а :mhihi: не мога да разбера защо говорите глупости.... на чужда кола е лесно да се дават глупави съвети!!

На Х5 3.0д по същия начин се чудеха .... резултата е почти 4 бона .... :ranting:

Това е първия случай за който чувам за влезнало на пърчето в цилиндъра.
А повярвай има доста такива случаи.
Я ми покажи някъде в нета в който и да е форум, някой да си е оставил реотана вътре и после да е паднал в цилиндъра.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 04 Ное 2011, 20:14

Браво Радвам се за резултата!! :lalala:

@ JTD - недей да смяташ че форумите са извора на истината и реалността....не ми се спори , за мен не е вариант да се кара със скъсана свещ... най-малкото се държи на нагара - това е достатъчно ;)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Ное 2011, 20:18

slitter написа:
Gqbriel написа:Колежке сподели резулата накрая :yes:

Малко :OT: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Аз имам некви спомени, че преди време пишеше в мъжки род! Та мъж ли си или жена???? Хората си мислат, че си жена, а аз мисля, че си мъж :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та се втурнаха присърце всички да помагат! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Браво за успеха иначе!

Много :OT: :OT: хич не те разбрах,ама stefanova не ми звучи колега,както и да е,не сме се втурнали да помагаме,аз брах ядове та затова,а резултата мога да кажа само 1 :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 04 Ное 2011, 20:20

xerial написа:Браво Радвам се за резултата!! :lalala:

@ JTD - недей да смяташ че форумите са извора на истината и реалността....не ми се спори , за мен не е вариант да се кара със скъсана свещ... най-малкото се държи на нагара - това е достатъчно ;)

Форумите не са извора, но представляват една огромна бездна от информация.
За това ти казах покажи ми само едно мнение след точно тази интервенция и каране, остатъка да е паднал вътре в последствие.
А повярвай има доста двигатели с подгревни свещи на всеки производител и не е само тук този проблем.
Дали е вариант или не човека си преценява, просто фактите говорят, че парчето винаги излиза.
Последния случай, лично наблюдение беше след 2.5 години. Най-често излизат доста по-рано.

Другите неща от рода аз съм чувал за такъв случай сме ги слушали много.

п.п. Този проблем най-често става ако изгори свещта и не се смени веднага и навреме, а се кара продължително време така.

Поздрави.

ПредишнаСледваща

Назад към E46