рециклиране на умна дюза е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Re: рециклиране на умна дюза е46
Митак, тук не говорим за онова рециклиране с наваряване на метал и пълнене на грес, става въпрос за подмяна на части с напълно оригинални ремонтни комплекти на BOSCH, DELPHI и т.н... и все пак... на който му се хвърлят пари на вятъра без да има смисъл да дава 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Аз само споделям мнение. Разбирам те за какво говориш.
За мен - новата оригинална част е най-хубава. Пък всеки си има глава на раменете - да си рециклира каквото иска. То е ясно, че в Бг-то ако можем да купуваме две за лев ще е най-добре.
Беднотия...какво да се прави.
п.с. за съжаление, манталитета и заплатите на българина няма да се променят и след 20г.
За мен - новата оригинална част е най-хубава. Пък всеки си има глава на раменете - да си рециклира каквото иска. То е ясно, че в Бг-то ако можем да купуваме две за лев ще е най-добре.
п.с. за съжаление, манталитета и заплатите на българина няма да се променят и след 20г.
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
jivko2828 написа:stkazakov написа:И аз рециклирах умна дюза, преди около месец. Благодарение на Dimitroff, помага винаги когато може. Евала на пича. Супер точен и коректен е!
Има ли разлика след рециклирането. Проблеми някакви имаше ли?
Разликата е повече от колкото съм предполагал. Проблеми на този етап нямам и се надявам да нямам.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
mitaka7 написа:Аз само споделям мнение. Разбирам те за какво говориш.
Колега въпроса не е само манталитет... най вече основен проблем при повечето от българите е финансов, и всеки гледа как може да продължи най тънко и качествено. Аз се доверих на сигурен човек, на кого имам доверие и знам че няма да ме излъже. Рециклажа се прави с подмяна на нови части по дюзата и то оригинал.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
нова умна дюза за е 46 320д в дарукар струва 680 лв.в бош същата е 480 лв.
когато протече умна дюза през кабелчето оправия няма и не може да има !освен ако някой не реши да прави измекярски работи да я залепя със силикони или някакви лепила,това държи месец.иначе рециклирането може да се получи ,но ако проблема е от предния и край!пробвано на мой гръб!
когато протече умна дюза през кабелчето оправия няма и не може да има !освен ако някой не реши да прави измекярски работи да я залепя със силикони или някакви лепила,това държи месец.иначе рециклирането може да се получи ,но ако проблема е от предния и край!пробвано на мой гръб!
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Моята дюза със датчик от четвърти цилиндър я рециклираха и в събота ще ч поставя на колата.Взех дюза с неработещ датчик, която вече е възстановена и ще ги разменя с тази от колата.
Много хора се отнасят скептично,към рециклирането но нне са прави,защото ако се прави от добър специалист,параметрите се възстановяват и няма проблеми.
Това което пиша ще го разберат само грамотни хора които са разглобявали и знаят че нещата не са чак толкова сложни.Ако някой ползва услугите на "майстор " то това си е негов проблем. Наистина евтиното излиза по-скъпо.
Много хора се отнасят скептично,към рециклирането но нне са прави,защото ако се прави от добър специалист,параметрите се възстановяват и няма проблеми.
Това което пиша ще го разберат само грамотни хора които са разглобявали и знаят че нещата не са чак толкова сложни.Ако някой ползва услугите на "майстор " то това си е негов проблем. Наистина евтиното излиза по-скъпо.
- stefsax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46
а ако от дюзата хвърчи нафта от входа на кабелчето може ли да се оправи според вас???щото аз бая обикалях с една такава и никой не се нае да я прави ,а само ми повтаряха че там от към бубината не се разглабяло трябва нова и накрая си купих нова.новата е супер ,но що да не се спестят пари ако може.
то и с прозорците е така уж се продава цял механизъм в дару за 209лв ама в княжево ти го правят за 85 с гаранция 2 год.и така се пестят пари
то и с прозорците е така уж се продава цял механизъм в дару за 209лв ама в княжево ти го правят за 85 с гаранция 2 год.и така се пестят пари
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Бях обещал, като приключа да пиша за резултата.През почивните дни поставих рециклираната дюза(на четвърти цилиндър с датчик).Използвах случая да си почистя и колектора.За колектора:обезмаслител, напръскване ,изчакване 5 мин и измиване сЪс вода под налягане.Оставих го да се изцежда докато сменям дюзата т.е. не съм го подсушавал.
Използвах случая да си проверя и свещите.Точно на 4 цилиндър беше "издъхнала".
При свалянето частта която не се вижда от куплунга се отчупи,от нея навътре остана централната част ,а останалото излезе,като една куха тръбичка.Хубаво беше ,че тази централна част можвше да се хваща с клещи но не излизаше и след накисване .
Накрая с леко почукване влезе навътре и започнахме с движение напред-назад и встрани и ......излезе.Когато проверявах дюзата първия път преди две седмици смених свещта на първи цилиндър,сега на четвърти но другите работят и очаквам да си отидат но не ги свалих да не се получи усложнение.Приключението стана на студен двигател.
ВРЪЩАМ СЕ НА ТЕМАТА КОЛАТА СЕГА Е ПО -ПЪРГАВА ДВИЖИ СЕ КАТО БЕНЗИНКА, А ПРЕДИ ИМАХ ЧУВСТВОТО, ЧЕ НЕ Е ЦЕНТРОВАНА ПРАВИЛНО. ПИША ТОВА ЗАЩОТО ВЪВ ФОРУМА СЕ ТВЪРДЕШЕ .ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТОЗИ ДАТЧИК Е ИЗЛИШЕН. ZAGI СЕ Е ЗАБЛУДИЛ И НЕ ГО СЛУШАИТЕ КОНКРЕТНО ПО ТОЗИ ВЪПРОС.
БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ ОТ ФОРУМА ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО.
Използвах случая да си проверя и свещите.Точно на 4 цилиндър беше "издъхнала".
При свалянето частта която не се вижда от куплунга се отчупи,от нея навътре остана централната част ,а останалото излезе,като една куха тръбичка.Хубаво беше ,че тази централна част можвше да се хваща с клещи но не излизаше и след накисване .
Накрая с леко почукване влезе навътре и започнахме с движение напред-назад и встрани и ......излезе.Когато проверявах дюзата първия път преди две седмици смених свещта на първи цилиндър,сега на четвърти но другите работят и очаквам да си отидат но не ги свалих да не се получи усложнение.Приключението стана на студен двигател.
ВРЪЩАМ СЕ НА ТЕМАТА КОЛАТА СЕГА Е ПО -ПЪРГАВА ДВИЖИ СЕ КАТО БЕНЗИНКА, А ПРЕДИ ИМАХ ЧУВСТВОТО, ЧЕ НЕ Е ЦЕНТРОВАНА ПРАВИЛНО. ПИША ТОВА ЗАЩОТО ВЪВ ФОРУМА СЕ ТВЪРДЕШЕ .ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТОЗИ ДАТЧИК Е ИЗЛИШЕН. ZAGI СЕ Е ЗАБЛУДИЛ И НЕ ГО СЛУШАИТЕ КОНКРЕТНО ПО ТОЗИ ВЪПРОС.
БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ ОТ ФОРУМА ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Бутало...на въпросния 4ти цилиндър...карано доооооооста време с прецакана умна дюза
Снимката е реална...не от нет-а...

Снимката е реална...не от нет-а...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не ми казвай, че даже си си го помислил
Фейслифтовите нямат умни дюзи - те са комън рейл.
Тези преди фейса - имат...за моя радост никога не съм имал проблеми с умната дюза на старата Е46ца.

Тези преди фейса - имат...за моя радост никога не съм имал проблеми с умната дюза на старата Е46ца.
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
аз затова така се оцъклих , защото ми е трудно да повярвам ,че ще си оставиш колата до такова положение 

- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Dimitroff написа:Не ми казвай, че даже си си го помислил![]()
Ванка,
това в следствие на какви признаци е? Питам понеже мойта работи адски грубо вече и започвам да се съмнявам дали нещо в двигателя няма проблем.
P.S. Ще мина със сигурност другата седмица да видим колата, просто от утре до края на седмицата не съм в БГ.
Умната дюза е първа в списъка ми за другата седмица + свещи или реле (или и двете

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Собственика на колата каза цитирам "Както си карах със 120, нещо изтрака и колата загуби мощност".
Познавам колата от почти 2 и половина години - за цялото това време поне 100 пъти съм казал, че колата има умна дюза за ремонт...
Познавам колата от почти 2 и половина години - за цялото това време поне 100 пъти съм казал, че колата има умна дюза за ремонт...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Явно не те слуша. 

64 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5