Регулиране на фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Регулиране на фарове

Мнение от slitter » 16 Сеп 2011, 13:45

Ма ти знаеш ли, че хората не знаят и си мислят, че си им е нормален ксенона! Те сметат, че така требва да бъде! Един ми каза, че точно така требвало да свети ксенона, да прави полумесеци, защото на пътя така се виждало по-добре. Така му били казали! ... или примерно, ти луд ли си, ти знаеш ли аз къде съм ходил да си слгам ксенона... :mhihi: :mhihi: :mhihi: моя ксенон е на бош, дал съм 700 лв. и гледам сложени обикновени баласти от 30 кинта! И тия си легат и си спат спокойно и си мислат, че са прави и са спокойни и даже са готови да спорат! А една п**** тъпа, която се возих при нея и имаше ксенон на рефлектор се спука да псува хората и да им пуска дълги, на които също имаше ксенон, щото я били заслепявали. Как можело такова нещо, хората били страшни нещастници, че тояно тя като пътувала всички карали на дълги. Е как нема да карат, тя им вади очите на къси, сметнете като има пусне дългите! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Ксенон на рефлекторен фар, който не е предвиден за ксенон трябва да се запрани със закон!!! А най-големия ташак е - викам му на един свети ти чека за изгоряла кружка. И той ми вика: така требва да бъде, че съм с ксенон. Е викам как така? Еми така, като го запала те си угасват и като не е включен си светкат. Викам аааааааа, така каже бе човек, аз си мисла, че ти е изгоряла кружка. Не не. Викам добре, щом е така! След 10на минути му викам, абе нещо свтна чека за изгоряла задна светлина, да не би и там да е с ксенон???? :mhihi: :mhihi: :mhihi: Не бе..., там не може да се слага ксенон, там е така като се сложат диоди! Викам аааааааааа, начи добре. И след още 10 мин влизам в лайт модула и му викам, абе има записани грешки за изгорели светлини на тия и тия места. И той - аааа, е от какво това??? Еми викам от ксенона и от диодите. Не може да бъде! Викам, кое не може да бъде бе??? От най-големите боклуци е, немат залъгаклки и за тва става така. И тоя ми се обиди!!! :mhihi: :mhihi: :mhihi: След два дена ми се обади и вика, абе можеш ли да ми активираш ксенона??? И аз му викам, е да де, мога, ама ще ти угасне индикацията на чека, няма да ти свети и да ти сигнализира, че ксенона е в готовност да тръгне! :mhihi: :mhihi: :mhihi: И тоя ми затвори телефона и ходил некъде на друго място да му активират! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Сеп 2011, 14:34

Тя темата, вече е към своя си край, но все пак да вметна.. :mhihi: slitter, ти си от малкото-големи шегаджии, които познавам, евалата :yes:
Развесели ни, до дупкаа :wave: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 16 Сеп 2011, 14:39

За Би-ксенон с лупи имате впредвид да се сменят фаровете с такива с лупи ли :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Сеп 2011, 15:30

jbankov написа:За Би-ксенон с лупи имате впредвид да се сменят фаровете с такива с лупи ли :dunno:

Нещо не разбрах въпроса :dunno: то разликата е в самата лупа би-ксеноновата има бленда изправяща светлината и става на дълги
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Сеп 2011, 15:36

jbankov написа:За Би-ксенон с лупи имате впредвид да се сменят фаровете с такива с лупи ли :dunno:

Не, не колега. Имахме предвид на гол рефлекторен фар, като се сложи ксенон без лупа и е направо ужасна картинка в насрещното. Сега вече се продават китове с ксенон+лупа-биксенон и е евтин. Това улеснява нещата, ако не ти се търси оригинал, на старо или закупване на нови такива, което си е доста цифра.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 16 Сеп 2011, 15:56

vavilon написа:

Не, не колега. Имахме предвид на гол рефлекторен фар, като се сложи ксенон без лупа и е направо ужасна картинка в насрещното. Сега вече се продават китове с ксенон+лупа-биксенон и е евтин. Това улеснява нещата, ако не ти се търси оригинал, на старо или закупване на нови такива, което си е доста цифра.

Т.е към самия ксенон си има и лупа цялото в комплект :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Сеп 2011, 16:04

jbankov написа:
vavilon написа:

Т.е към самия ксенон си има и лупа цялото в комплект :yes:

Ахъм :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 16 Сеп 2011, 16:41

Eто за какво става въпрос! Това го продава колегата бабуна в неговия сайт ЦЪК ТУКА Ето я и темата в нашия форум! Почвайте да четете озад напред, за да видите как се монтира и да не спамиме повече в тая тема. viewtopic.php?f=34&t=168975&p=2892212&hilit=%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE+%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D1%87%D0%B5#p2892212

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 07 Авг 2012, 16:47

Искам да попитам само, имам чуство че късите ми светят малко надолу.. има ли начин да ги вдигна леко... фаровете са ксенон с лупи, май са оригинални, има ли някакви настроки да ги вдигна от някъде че ме дразни така на къси. Мерси :conf:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 07 Авг 2012, 17:35

MonsteR написа:Искам да попитам само, имам чуство че късите ми светят малко надолу.. има ли начин да ги вдигна леко... фаровете са ксенон с лупи, май са оригинални, има ли някакви настроки да ги вдигна от някъде че ме дразни така на къси. Мерси :conf:

Имаш си винтове на фаровете и с една отвертка си решаваш проблема с реглажа.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 07 Авг 2012, 17:50

А къде да погледна точно че не ги виждам тези винтове... мерси.. снимка може ли?

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 07 Авг 2012, 18:14

MonsteR написа:А къде да погледна точно че не ги виждам тези винтове... мерси.. снимка може ли?

Изображение

Здравей колега,

Ето от къде трябва да се регулират фаровете:
Изображение

А при теб тези неща трябва да се намират тук(кликни на снимката за по-голям размер ;) ):

Изображение

Едното ги регулира горе/долу, а другата врътка е за ляво/дясно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MonsteR » 07 Авг 2012, 18:28

Мерси колега, ей сега ще погледна и ще пиша пак.. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 07 Авг 2012, 20:45

Оригиналния ксенон не се ли регулира само от датчика на преден десен носач? :dunno:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 07 Авг 2012, 21:17

mustang1986 написа:Оригиналния ксенон не се ли регулира само от датчика на преден десен носач? :dunno:

Ако фара е разместен, датчика не може да го намести сам. Нужна е хардуерна намеса :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46