Скоростна кутия 330хд 184кс
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Скоростна кутия 330хд 184кс
Alexi написа:малко ме съмнява на 5та да вдигнеш обороти над максималната мощност т.е. 4000
Читава фейсова 20ка ги вдига над 4000...какво остава за 30ка

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Alexi написа:проблема ти е ,че не вдига колкото го дават ли .. карай си го не се занимавай с глупости все пак е стара кола няма как да върви като нова
Някъде да съм казал, че имам проблем?
Просто конструктивно ми е хипер странно как са подбрали предавателни числа, където максималната скорост да се развива при обороти над максималната мощност.
Както много добре знаем (може би) кривата на мощността спада след достигане на тези обороти.
Според мен (и това съм търсил) самата крива спада до толкова, че мощността не спада толкова чувствително.
Или демек да речем при тези 4350об имаме отново около 180кс, които са достатъчни за развиването на тази максимална скорост.
За сметка на това цялата мощност е изнесена в по-високи обороти спрямо скорост на движение, за да може да се компенсира наличието на постоянното задвижване и това да не се усеща толкова при управлението на автомобила. Запазва си се динамиката такава, каквато иначе би била и само на задно предаване. Естествено това за сметката на лек завишен разход на гориво, но всяко нещо си има цена.
Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Zagy
- нафтения
-
Почти всички коли развиват максималната си скорост след оборотите на максимална мощност... с малки изключения де - примерно Вайпъра прави Вмакс на 5та предавка, а 6та му е само за икономия и да пази мотора).
Si non confectus, non reficiat.
Дай един пример за друг автомобил.
Примерно всички италиански автомобили си развиват максималната скорост при обороти на максималната мощност.
Логично е, помисли.
Примерно всички италиански автомобили си развиват максималната скорост при обороти на максималната мощност.
Логично е, помисли.
- Zagy
- нафтения
-
Няма автомобил, който да прави максималната си мощност при максималните си обороти
- ако макс коне са примерно на 6500 прекъсвача е на 6800 или 7000.
Вече за скорост и обороти е друго.

Si non confectus, non reficiat.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
JTD написа:Просто конструктивно ми е хипер странно как са подбрали предавателни числа, където максималната скорост да се развива при обороти над максималната мощност.
според мен просто се предполага, че не трябва да я вкараш в критичните обороти за да достигнеш максималната мощност, няма логика... ако съм се изразил правилно. А това, че след пика на мощността на най-високата предавка успява да дръпне още малко - ти е бонус

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
в интерес на истината повечето автомобили не развиват на равно по-високи обороти от тия при които е макс. мощност ,на максимална предавка .. то няма логика .. мощността пада а скоростта се увеличава то така ще вдигнеш безкрайно много
изключение са автомобили с прекалено къси предавки .. при БМВ обикновено максималната скорост се постига при оборотите при които е максималната мощност ,винаги се стремят така да ги правят .

Zagy написа:Няма автомобил, който да прави максималната си мощност при максималните си обороти- ако макс коне са примерно на 6500 прекъсвача е на 6800 или 7000.
Ами кой е казал в тази тема, че е така? Демек това мнение не го схващам дали е по темата, дали е за нещо конкретно.
Както колегата в горния пост спомена, няма технологичен смисъл да ти трябва мощност, за да засилиш колата до дадена скорост, а едновременно с това мощността отдавана от двигателя да спада.
За това са и скоростните кутии и предавателните числа.
Знае се, че един автомобил може със 100кс да вдигне 200км/ч. Знае се, че тези 100кс са при 6000 оборота примерно.
И така се правят предавките, че тези 100кс да дойдат при 200км/ч или по друг начин при 6000 оборота.
Ако вдигне двигателя 6500 оборота, то тогава може да отдава 90кс, които са достатъчни да засилят колата до 190км/ч. Това е. Проста физика.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
ми тогава логиката е да имаш един електронен ограничител на скоростта при пика на максималната мощност.
sub_eleven написа:ми тогава логиката е да имаш един електронен ограничител на скоростта при пика на максималната мощност.
Ами ако колата има още обороти до максималната мощност на двигателя, тогава се слага електронния ограничител.
Примерно всички над 250-300кс са така. Имат си обороти на последната предавка, могат да развият дадена мощност, за да преодолеят въздушното съпротивление, но ги режат.
При нашите таратайки това не важи.
Eто таз статийка може да хвърли малко яснота върху мощност, въздушно съпротивление, скорости и максимална скорост:
http://www.pumaracing.co.uk/TOPSPEED.htm
http://www.pumaracing.co.uk/TOPSPEED.htm
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
В 9 сутринта ,много си бързал нещо

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3