Проблем - Акумулатора пада изведнъж??

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Проблем - Акумулатора пада изведнъж??

Мнение от Retrofit » 01 Авг 2011, 11:25

Еж :yes:

Потребител
Аватар
Кара: е 46 238и
Мечтае да кара: м3 е 46

Мнение от vasko_7775 » 01 Авг 2011, 16:28

колега ако още не си се справил с проблема откачи букаста на таралеж и караи един два дни аз така го хванах моя

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 29 Фев 2012, 1:03

Колега зачтох се в темата ти има ли развитие от къде ''смуче'' тока,че и аз отивам да имам като твоя случай май.И при мен не го прави всеки път случва се когато си поиска.
Днес пак така стана колата не съм я карал два дни и днес паля и няма никой а преди два дни изминах доста километри.Сложих акумулатора от другата ми кола и замерих консумацията при всичко изключено и беше 210mA което на мен ми се вижда нормално
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 29 Фев 2012, 17:46

StelllsKi написа:Колега зачтох се в темата ти има ли развитие от къде ''смуче'' тока,че и аз отивам да имам като твоя случай май.И при мен не го прави всеки път случва се когато си поиска.
Днес пак така стана колата не съм я карал два дни и днес паля и няма никой а преди два дни изминах доста километри.Сложих акумулатора от другата ми кола и замерих консумацията при всичко изключено и беше 210mA което на мен ми се вижда нормално

Акумулатора беше проблема ,няколко дена преди да замине Е46цата за скрап бях сложил нов акумулатор и всичко си бачкеше ок до последния и ден . Разбира се после си взех акумулатора :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 29 Фев 2012, 21:44

bmwinio написа:Коелега скоро имахме такъв проблем на едно 330Д. Замерихме консумацията и се оказа доста голяма. Проверихме какво ли не и накрая се заслушахме докато бяхме вътре в колата и се оказа че вентилатора се пуска леко от време на време. Сменихме таралежа, който се намира вляво под жабката и проблема се реши. :) Успех

как да разбера дали тоя таралеж ми е 100 % за смяна :roll:
днес след изгасяне на мотора, останах в колата понеже говорех по телефона и като приключих разговора се заслушах и се чува някакво жужене от средните духалки с врътката ''червено и синьо'' , което спря след няколко минути :roll:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 29 Фев 2012, 21:46

Я кажете къде е тая букса на тоя таралеж? И дали да го откачам от буксата или просто да дърпам бушона за вентилатора? И при мен акумулатора взе да пада изведнъж и се чудя къде е проблема...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 29 Фев 2012, 22:27

Таралежа се намира под жабката от лявата и страна се махат корите и трябва да се види.
Акумулатора ти на колко време е?
Понеже при мен не съм сигурен дали не е от акумулатора но ето малко история какво се случва миналата година зимата оставям я 24 часа без да я паля и акумулатора го няма (незнам на колко години е) но интересното е че преди това не е давал никакви признаци.Зареждам го и така си карах до онзи ден когато пак бях оставил колата за 2 или 3 дни и пак не поиска да запали.Заредих акумулатора сложих го на другата ми кола а нейния който е стар вече но държи и в най големите студове го сложих на баварката и карах един ден и после колата престоя два дни и пак не можа да запали.И затова си мисля че когато си поиска изсмуква целия ток.Сега си заредих моя акумулатор с който купих колата и като замерих консумацията с мултицета беше 210мА което е нищожно та ще покарам и ще видя.Но за мен си е консумация не вярвам и другия акумулатор от другата ми кола и той да е сдал при положение че палеше супер в студовете.При теб колко често се случва да падне акумулатора?
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 29 Фев 2012, 22:46

Ами акумулатора ми е чисто нов Бош - 85 амперчаса, 800 ампера стартов ток... и пада... та си мисля, че трябва да е от тоя скапан таралеж. Номера с бушоните някой пробвал ли го е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Фев 2012, 22:50

Събота сменях таралежа, новичкият ми акумулатор си падна от раз. Почна да си прави своеволия от 3-4 месеца насам. Като го свалих от залятата смола се виждаха ел. елементи. Вече мога да спя спокойно. :mhihi:
Поледният пост има подробно видео за демонтаж и монтаж на стъпалото.
viewtopic.php?f=34&t=152305&hilit=%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B6+%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%BE+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%BE&start=90

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от StelllsKi » 29 Фев 2012, 23:42

Как стигна до заключение че е таралежа какви други признаци даваше освен че пада акумулатора.Защото при мен вентилатора си работи идеално регулира се на всички степени може ли при това положение да прави беля и да ми събаря акумулатора
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 01 Мар 2012, 0:18

При мен е по същия начин - вентилатора си работи идеално, на всички степени, но при палене на колата работи променливо - засилва, затихва...

Тази вечер дръпнах бушона на парното - да видим дали и при мен ще се окаже тоя прословут таралеж.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 01 Мар 2012, 1:38

той вентилатора може да си работи нормално и таралеж да го управлява безупречно, но е факт че залепва и от време на време подава напрежение към мотора на парното и почва да върти друг е момента, че по някога има консумация от него и без да върти мотора.
Просто или да се извади бушона или да се откачи буксата на ежко и да се мери консумацията при каключена кола след 15 минута като заспи колата консумацията трябва по спомени да е по малка от 0.05 ампера.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 01 Мар 2012, 8:51

Прочетете и това:
viewtopic.php?f=34&t=152305&p=3204974#p3204974

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Мар 2012, 10:39

StelllsKi написа:Как стигна до заключение че е таралежа какви други признаци даваше освен че пада акумулатора.Защото при мен вентилатора си работи идеално регулира се на всички степени може ли при това положение да прави беля и да ми събаря акумулатора

Като останеш в колата за полвин-един час и ще разбереш! При мен също си работеше коректно климатроника. Изключително рядко си вдигаше рязко степените и после ги намаляше. Не е задължително да ти включва вентилатора на парното. Има случаи на окъсяващи елемнти в стъпалото, които не въртят вентилатора, но ти скапват акумулатора. С махане на бушоните за една нощ, ще се разбере най-добре. :yes:
п.п.В другата тема, всичко е разнищено!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 01 Мар 2012, 11:39

Чета за тези таралежи... Да попитам Е36 м40 92г. имат ли такова чудо? Извинявам се, че не е по темата.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ПредишнаСледваща

Назад към E46