bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- dokt0ra
- Потребител
-
- Кара: s16b20,m50b20
- Мечтае да кара: с книжка
Re: bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето
milennyc написа:VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва
Вярва се на живите данни който показва диагностиката...... колегата си беше купил дебитомер аз само го сложих и го програмирах..... но колата не вървеше и не набираше. Той колегата ще дойде и ще гледаме турбото топла, студена, ГНП.....
Този дебитомер кой реши че е за смяна??Поблеми дал господ от всякакво естество.. помпите че ги прват само в Авел ще имате да вземате ..в Пловдив ги правим на поне 253693 места.До колкото разбирам клиената е решил сам какъв му е проблема(дебитомера). майстора го сменя програмира и му казва ...ами не върви.Не че няма да я оправите колата просто се суетите във форума место да поработите.Актуални грешки има ли няма ли ... помпата сваляна ли е скоро кой ..и как я е зацепил... управление на турбото има ли няма ли .. кога,колко ???Централния вакуум как е.. пуши не пучи колата?? .....
Много въпросителни малко отговори ...
Както казват колегите "за МАЙСОТОР СИ".
бяло бяло ,защо не си червено....
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
ела в Бургас, ще ти я оправя
тънко
проблема ти не е в турбото

- Asgard
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
- Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000
dokt0ra написа:milennyc написа:VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва
Вярва се на живите данни който показва диагностиката...... колегата си беше купил дебитомер аз само го сложих и го програмирах..... но колата не вървеше и не набираше. Той колегата ще дойде и ще гледаме турбото топла, студена, ГНП.....
Този дебитомер кой реши че е за смяна??Поблеми дал господ от всякакво естество.. помпите че ги прват само в Авел ще имате да вземате ..в Пловдив ги правим на поне 253693 места.До колкото разбирам клиената е решил сам какъв му е проблема(дебитомера). майстора го сменя програмира и му казва ...ами не върви.Не че няма да я оправите колата просто се суетите във форума место да поработите.Актуални грешки има ли няма ли ... помпата сваляна ли е скоро кой ..и как я е зацепил... управление на турбото има ли няма ли .. кога,колко ???Централния вакуум как е.. пуши не пучи колата?? .....
Много въпросителни малко отговори ...
Както казват колегите "за МАЙСОТОР СИ".
Проблема с дебитомера го видях с очите си на диагностиката ,че го показа като развален. Пушеци под капака нямам. Като цяло не вади много мръсотии през ауспуха. Меката връзка вчера я фанахме ,че се е пре**ала ,но не оттам е този проблем с тягата. Помпата не съм я ремонтирал. Колата я взех преди няколко месеца проблеми съм имал само с АГР клапана,но той е почистен и си работи,със катализаторите - 1ния се беше спукал и ходих да ми го правят ,но преди няколко дена отивам да го махнат и вътре нямаше нищо ,а другия е заменен с права тръба. И общо взето това е ,което съм правил по колата.... друго не знам да се разваляло или да е правило проблеми. Скърца ми като я гася ,но това е от демпферната шайба, която също няма как да влияе на вървежа на колата.
- Asgard
- Потребител
-
karnak написа:ела в Бургас, ще ти я оправя![]()
тънко
Добре де ще пуснеш ли някакъв жокер поне да знам какво става с колата ми. Моля те много съм притеснен.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Преди близо две години и моята кола имаше същия проблем. Оказа се електрическия клапан който управлява турбото. Като загрееше и умираше, все едно е без турбо. Дори не го смених, само му почистих филтърчето и смених маркучите за въздуха и до сега е пушка колата.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Няма да е лошо да направиш една лека профилактика на клапанчето 
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=248380

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=248380
и няма да е лошо да чакаш да позагрее и тогава да я настъпваш
- Asgard
- Потребител
-
Значи искам да добавя и нещо , което наскоро забелязах: когато колата е студена (в синия сектор на термометъра) и я загася си е перфектно се едно бензинка гасиш- никакви хлопания, звуци, клатеници.... , а когато е топла е обратното - значи колата се заклаща, издава някви странни звуци ... моля за предложения и да отбележа само , че проблемите , за който съм написал в началото на темата все още са си така.
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- Asgard
- Потребител
-
това са резултатите от последната диагностика - направена в FLEX AUTO Plovdiv:
DDE3: 1b- avx el. heater, 1e avx heating
A/C: 1e- avx heating, 1C-avc sensor
INS: 11- oil level sensor, CE - out temp. sensor
Човека ми каза ,че от тези проблеми нито 1 не влияе на това ,което съм описал по-горе в темата ми. Каза ми ,че трябвали живи данни... но ми се струва , че нещо шарлатанства... затова моля , ако на някой му хрумне нещо да драсне 2 реда.
DDE3: 1b- avx el. heater, 1e avx heating
A/C: 1e- avx heating, 1C-avc sensor
INS: 11- oil level sensor, CE - out temp. sensor
Човека ми каза ,че от тези проблеми нито 1 не влияе на това ,което съм описал по-горе в темата ми. Каза ми ,че трябвали живи данни... но ми се струва , че нещо шарлатанства... затова моля , ако на някой му хрумне нещо да драсне 2 реда.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M6
Здравейте на колегите и при мен се появи проблема с мощноста на мотора
Все едно карам чист дизел мъка при баирите
Колата не пуши отзаде,турбото се чува но няма тяга.Мотора се форсирва добре на свободна но няма мощност никаква.Ще огледам вакумния клапан дали се движи или към дебитомер да се насочвам.Понякога се оправя понякога не,но ми се струва че все по зле става.На диагностика ще излезе ли дебитомера по принцип?

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
изкарва ли много черен дим при настъпване ?
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M6
Не никакъв!Подмених вакум маркучите и се пооправи(поне за сега)Бяха много нагорели.Ще видим впоследствие дали ще е така 

- angelBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30,е46,е60
- Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
- Детайли за колата: лимузинкa
bochogogogo написа:Не никакъв!Подмених вакум маркучите и се пооправи(поне за сега)Бяха много нагорели.Ще видим впоследствие дали ще е така
съмнява ме,щом са били нагорели веднага започва да смуче въздух от някаде малко по малко докато не се напукат всичките караи без да го мислиш но си наблюдаваите вакумните пътища все пак нищо не коства после са по големите ядове

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2