Реставрация и доработка на алуминиеви джанти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Реставрация и доработка на алуминиеви джанти

Мнение от ///M_Martin » 30 Яну 2011, 13:52

:clap: Браво не е като да не се занимаваш :mhihi: много хубаво е станало НО ще те разочаровам защото този спрег ще падне толкова бързо че няма да ти се вярва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 30 Яну 2011, 16:29

martin_g60 написа::clap: Браво не е като да не се занимаваш :mhihi: много хубаво е станало НО ще те разочаровам защото този спрег ще падне толкова бързо че няма да ти се вярва.

Дано не си прав :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 31 Яну 2011, 15:16

Rundev написа:
martin_g60 написа::clap: Браво не е като да не се занимаваш :mhihi: много хубаво е станало НО ще те разочаровам защото този спрег ще падне толкова бързо че няма да ти се вярва.

Дано не си прав :mrgreen:

Аз за това казах че се занимава със глупости,а той колегата ми се скара :lol: Наистина това което си направил ще падне за нула време!Като ви знам в Сливен как улиците са разкопани и няма изглед скоро да се оправи.Ама ти нали ще я използваш за резервната гума!
:OT: В Сливен вече така викат-Разкопаха ни!Сложиха ни кръста!Остава само да ни закопаят :mrgreen:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 31 Яну 2011, 20:33

shark1986 написа: :OT: В Сливен вече така викат-Разкопаха ни!Сложиха ни кръста!Остава само да ни закопаят :mrgreen:

Не е лъжа :paranoid: btw,една от причините е тази да търся скутер :mhihi: колкото до джантита,станала е страхотна.Днес я сложих и колата изглежда като прясно излязла от завода :) Започнах и втората т.е. една от оригиналните на колата.Не съм на мнение че ще се изтъркат лесно понеже такъв хубав слой лак съм нанесъл че даже и с паростука на 200 градуса да я бухам трудно би направило нещо на "бояджиищината ми" :mhihi: Поне на такова мнение съм аз.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 31 Яну 2011, 22:21

някой да сподели опит в корегирането на драскотини от бордюр по борда! тука в линка след втората минута има нещо интересно - http://www.youtube.com/watch?v=MggY-dh8 ... re=related , аз съм чувал за сега нещо свързано с някакви супер здрави китове за алуминии............ :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 31 Яну 2011, 23:50

zlati79 написа:някой да сподели опит в корегирането на драскотини от бордюр по борда! тука в линка след втората минута има нещо интересно - http://www.youtube.com/watch?v=MggY-dh8 ... re=related , аз съм чувал за сега нещо свързано с някакви супер здрави китове за алуминии............ :roll:

На запад съм гледал китове за оправяне на джанти(нещо за което питаш ти) но не знам колко са добри.Не са скъпи но до колко вършат работа :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Фев 2011, 1:29

Моите ги правиха в Сливен със специален кит за алуминиеви джанти.Бяха доста изжулени,но след обработката с кита станаха като нови.За съжаление обаче по нататъшния процес на обработка не е бил на ниво и след време се обели лака на пароструйка в автомивка...
И браво на Рундев за старанието!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Фев 2011, 16:43

Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.
Но моля те неказвай на колегите как да си обработват техните джанти, защот малко бъркаш грапавоста на шкурките и самата последователност на заглаждане!!! :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 01 Фев 2011, 17:08

vavilon написа:Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.
Но моля те неказвай на колегите как да си обработват техните джанти, защот малко бъркаш грапавоста на шкурките и самата последователност на заглаждане!!! :wave:

Еми кажи я де колега,последователността и щурките!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 01 Фев 2011, 17:15

Face написа:
vavilon написа:Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.

Еми кажи я де колега,последователността и щурките!

Е аз съм я обяснил последователноста която съм използвал и резултата е професионален според мен,колега vavilon всеки сам решава аз съм описал как съм постигнал снимковия материал :) никой небъркам
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `04
Мечтае да кара: nothing else :)

Мнение от Collision » 01 Фев 2011, 19:00

Изглеждат страхотно! Браво!

А някакъв цветен отенък, дали е възможно се добави? Предполагам, да се пръснат съвсем леко преди лака..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cha4o1983 » 01 Фев 2011, 22:33

здр. аз джанти не съм боадисвал така старателно като колегата,но мога да кажа че на камионите ми съм ги боядисвал само след миене и карат мин. по 2 год, като за този период се навъртат мин. 200 000 км.при много по тежки условия,така че на колегата би трябвало да изкарат поне толкова та и повече.От мене браво за старанието

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 02 Фев 2011, 22:45

cha4o1983 написа:здр. аз джанти не съм боадисвал така старателно като колегата,но мога да кажа че на камионите ми съм ги боядисвал само след миене и карат мин. по 2 год, като за този период се навъртат мин. 200 000 км.при много по тежки условия,така че на колегата би трябвало да изкарат поне толкова та и повече.От мене браво за старанието

:yes: :yes: :yes: Ако мислите че съм загърбил процеса поради някакви опасения жестоко се лъжете :) Преди няколко дни започнах втората която няма нищо общо с първата ( и якото и надиране ) При тази използвам водна шкурка 800 за по грубо сабаряне на шуплите и язвичките които са се образували на различни места с течение на времето,в случая нетрябва да се сабаря нито заводската основа нито заводската сива декоративна боя а е нужно само надирането и.Наместа където се е наложило заради язвите съм зашкурил повече за да изравня.Та шкурене с водна 800 и топла водичка,обезмаслител и измиване на водостроика и този процес няколко пъти,докато ми хареса как става джантата.Особенно около болтовете бяха доста сериозни язвички...........

Изображение

Изображение

След това внимателно забърсване да не остават прашинки по нея и пръскане с шприц-кит(който съм показал на първата страница)само на най проблемните места и язви.

Изображение

Изображение

На снимката изглежда че все едно съм я пръснал цялата с шприца както първата но не само на места е.
Утре ще е изсъхнал добре шприца за втора ръка.След това следва зашкурване с водна шкурка 1200.
Колкото до "първото ми творение" ще дам пример без да се хваля :mhihi: Приятел ме пита след дълги разговори покрай колата "Нова джанта ли" Казвам Да "Що кво стана" Казвам че съм я ударил в бордюр и няма оправия и следва отговор "Новото си е ново мааму гледаи как седи" :lol: На друг приятел му казвам че съм боядисал джантата и след оглед се задава въпроса "Къде ти я пръснаха и колко пари" :mhihi: Така че смятам колеги че съм си свършил работата доста добре :)

.......а сега вие кажете коя е новата джанта на снимката(снимката/те са/е малко лоша/и,защото са правени от GSM :mhihi: да направим анкета :mhihi:

Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vanmukan85 » 01 Фев 2012, 9:53

Ефекта е просто невероятен.Джантите са станали супер.Честно да ти кажа мойте джанти бяха с доста забележки и като ти прочетох темата ги започнах и аз че и без това са заземени за пролетта.Благодаря ти за подробното описание на процеса. :clap:

Предишна

Назад към E46