E46 Проблем с парното и/или климатика?!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- denzo
- Потребител
-
- Кара: Е46 325
Re: E46 Проблем с парното и/или климатика?!
Здрасти пичове,
и аз имам Е46...98'...18i,и съответно сходен проблем.
Бях в чужбина за 5-6 месеца,прибирам се и неам тарпение да си повозя дупарата... покарах известно време,ама нема топло и навън беше 1-2 градуса.Аз съм с климатроник и не съм го включвал,ама парното хич го нема.Гласих го на АУТО на 25-26,30-32 нема никой.Колата си вдига оптимална температура,имам вода...???ходих вчера да си сменям дисковете и пичовете ми казаха че ел.клапана заминавал,но на моя Бум маркучите под клапана са топли.....налага ми се да пътужам постоянно и не мога да се престраша да си съблека якето
...дайте некви предложение къде да търся проблема....мерси авансово
и аз имам Е46...98'...18i,и съответно сходен проблем.
Бях в чужбина за 5-6 месеца,прибирам се и неам тарпение да си повозя дупарата... покарах известно време,ама нема топло и навън беше 1-2 градуса.Аз съм с климатроник и не съм го включвал,ама парното хич го нема.Гласих го на АУТО на 25-26,30-32 нема никой.Колата си вдига оптимална температура,имам вода...???ходих вчера да си сменям дисковете и пичовете ми казаха че ел.клапана заминавал,но на моя Бум маркучите под клапана са топли.....налага ми се да пътужам постоянно и не мога да се престраша да си съблека якето

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И при мен така колеги. Парното никакво го няма. Както при колегата горе, 25-29-32, и духа съвсем леко топло колкото да си стопли таблото. Интересното е, че като врътна средната врътка на синьо, струята на въздуха става много по силна, а като върна на червено все едно я спира нещо. Друг интересен феномен е че както си карам и ако направя ляв завой, които да се най малко 90%, по време на завоя топлата струя от отворите се усеща много осезателно как се засилва и яко жега почва да влиза. Е да ама както изправя и пак си е същото. 
Btw. вие зимата пускате ли климатика или не?

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Пускам климатика от време на време. В месеца 2 пъти. 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
А това с к'ва цел е?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Хубаво е да се пуска зимата чат-пат !
Един вид да "раздвижи" системата.
Освен това - пускайки климатика понякога - изсушава въздуха в купето - предпазва от конденз и влага в купето.
Един вид да "раздвижи" системата.
Освен това - пускайки климатика понякога - изсушава въздуха в купето - предпазва от конденз и влага в купето.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Ахам, мерси колеги. Ама явно ще трябва да направя някакво ремонтче за да си имам парно като хората.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
mistyrain написа:И при мен така колеги. Парното никакво го няма. Както при колегата горе, 25-29-32, и духа съвсем леко топло колкото да си стопли таблото. Интересното е, че като врътна средната врътка на синьо, струята на въздуха става много по силна, а като върна на червено все едно я спира нещо. Друг интересен феномен е че както си карам и ако направя ляв завой, които да се най малко 90%, по време на завоя топлата струя от отворите се усеща много осезателно как се засилва и яко жега почва да влиза. Е да ама както изправя и пак си е същото.
Колеги, горния проблем може ли да ми идва от въздушна възглавница в радиаторчето. Странното е че топло духа само от дясната от двете средни въздуховода. От другите за да почне да духа трябва да карам бързо.
- milas_7777
- кандидат ентусиаст
-
stoichev_svetlin написа:Има доста такива теми ама не можах да намеря нещо подобно. При мен проблема е свързан, с това че, когато пусна в началото парното и климатика всичко е наред духа без проблеми но след 15 минути струята спира. За да започне отново изключвам климатика за 5 минути и започва да духа отново нормалмно, другото което е, че когато ми е включено парното на топло и климатика работи , за да не ми се потят стъклата струята не е съвсем топла. Не знам на какво се дължи това. Преди време имах проблем с таралежа и го смених, така че мисля, че не е от него ама не знам на какво се дължи.
в какво се оказа проблемът??
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2