Кое е релето за подгряващите свещи? BMW E46 320D 150hp
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Re: Кое е релето за подгряващите свещи? BMW E46 320D 150hp
lyu_records написа:Еми до тук добре, но къде по точно е въпросното реле. Аз като разглобя за смяна свещите, най-вероятно ще го открия, но ще е полезна информация на този етап, ако ме ориентирате къде по-конкретно се намира то.
Опитах се да го намеря на схема в РеалОем но там го дава само като реле. Доколкото знам е под колекторите или по скоро долу до самите свещи...
Направих някой реални снимки на моето реле което ще сменям тепърва

Надявам се сега поне да имаш по-добра представа как изглежда релето

колеги при смяна на свещи какво трябва да се има предвит и с какво да се внимава
при мен са 1-2 но казват, че е адбре да се сменят и 4те 136кс 2000д
при мен са 1-2 но казват, че е адбре да се сменят и 4те 136кс 2000д
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
shark1986 написа:frizzante написа:Добре де не може ли пък да са наистина 4 свещи заминали? Релето за свещите трябва да е по-голямо от тези 100%...При тебе на диагностика нали излиза конкретно какво е? Свещ или реле не показва ли точно? Ако ти дава свещи а не реле не са ли ти те проблема? При мен по-стария мотор дава че има проблем със свещ и/или реле ама при тебе май е точно какво е...Или така май ми беше казал Ванката...![]()
Точно така!След като е след фейса значи трябва да му показва на диагностиката дали е реле или свещи!Щом му показва свещи значи са само те!Не като при нашите 136к.с.!
Хем е така...хем не точно.
Да - фейс лифта за разлика от преди фейс лифта показва точно дали е реле или са свещи, а ако са свещи - казва и на кой цилиндри.
Обаче... при 4 изгорели свещи, студена кола, да врътне и да запали без да тресе, без да играят оборотите...и това при температура от -7 градуса...мен леко ме съмнява!
След диагностика на въпросната кола показа 4 изгорели свещи...но пък запали от раз!
Не е нито за първи, нито за последен път когато дава грешка за всички свещи проблема да е в релето, колеги

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
xerial написа:lyu_records написа:Еми до тук добре, но къде по точно е въпросното реле. Аз като разглобя за смяна свещите, най-вероятно ще го открия, но ще е полезна информация на този етап, ако ме ориентирате къде по-конкретно се намира то.
Опитах се да го намеря на схема в РеалОем но там го дава само като реле. Доколкото знам е под колекторите или по скоро долу до самите свещи...
Направих някой реални снимки на моето реле което ще сменям тепърва![]()
Надявам се сега поне да имаш по-добра представа как изглежда релетои какво да търсиш
Екстра колега, сега знам как поне изглежда, утре ще видим дали е реле или свещи. Аз залагам на свещи, съмнявам се от релето. Ванка колата работи тегаво и лекичко почуква, като е студена. Което ме навява на мисълта, че е от свещите. До (-7) градуса новия дизел си пали без ядове и без да работят свещите. Доказателство, е че оня ден приятел запали с ауди А3 на (-10) градуса, трудно запали и после ми каза, че всичките свещи били изгорели. Но може само да гадаем какво е, утре ще пиша какво е положението.
Няма да тресе защото всички тампони са нови и шайбата също!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Хм...
Би ли пояснил какво общо има почукването със свещите
Това за новия дизел - че палел и без свещи...надявам се, че беше просто шега...нали (особено пък на -10!) ?
И още нещо...ако имаш 2 или повече изгорели свещи...не тампоните и демпфера, а целия мотор да ти е чисто нов - ТРЕСЕ. (не искам да споря с теб - просто ти говориш това, което си чул, а аз говоря от практически впечатления на моите коли и тези на мой приятело
)
Би ли пояснил какво общо има почукването със свещите

Това за новия дизел - че палел и без свещи...надявам се, че беше просто шега...нали (особено пък на -10!) ?
И още нещо...ако имаш 2 или повече изгорели свещи...не тампоните и демпфера, а целия мотор да ти е чисто нов - ТРЕСЕ. (не искам да споря с теб - просто ти говориш това, което си чул, а аз говоря от практически впечатления на моите коли и тези на мой приятело

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Хм...
Би ли пояснил какво общо има почукването със свещите![]()
И още нещо...ако имаш 2 или повече изгорели свещи...не тампоните и демпфера, а целия мотор да ти е чисто нов - ТРЕСЕ. (не искам да споря с теб - просто ти говориш това, което си чул, а аз говоря от практически впечатления на моите коли и тези на мой приятело)
Прав си само съм чул! Не взимам всичко за чиста монета и май се съгласявам с тебе, щото на теория трябва да се случи това което ти казваш. Ще видим утре ще пиша, ама ако са гръмнали и 4-те свещи...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Винаги го има и това, като вариант...
...мой приятел беше с 4 изгорели - Scipo му е ника във форума.
Обаче пък на една Е60-тка се оказа релето (нищо, че пак пишеше, че има 6 изгорели свещи (530d беше колата)) - накарай майстора ти да замери 1-2 от свещите - ако са "живи" - сменяш реле

Обаче пък на една Е60-тка се оказа релето (нищо, че пак пишеше, че има 6 изгорели свещи (530d беше колата)) - накарай майстора ти да замери 1-2 от свещите - ако са "живи" - сменяш реле

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Amatior4o написа::OT: И аз утре ще правя тази интервенция. Показа ми 2 от 4 изгоряли свещи. Пали си доста добре само 1 път не запали от раз и се реших да ги сменям. Купих 4 свещи "Беру" и ще оставя колата довечера на майстора, защото ми каза, че колата трябва да е студене преди да се опитва да отвива свещите. Нали така се прави? Демек до'де утре не ми звънне да ми каже, че ги е сменил ще ми е доста свито да не превърти някоя! :S
Колега не бой се, няма да превърти никоя. Майсторите за това се наричат майстори, за всяко нещо си има чалъм.

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
lyu_records написа:Dimitroff написа:Хм...
И още нещо...ако имаш 2 или повече изгорели свещи...не тампоните и демпфера, а целия мотор да ти е чисто нов - ТРЕСЕ. (не искам да споря с теб - просто ти говориш това, което си чул, а аз говоря от практически впечатления на моите коли и тези на мой приятело)
Прав си само съм чул! Не взимам всичко за чиста монета и май се съгласявам с тебе, щото на теория трябва да се случи това което ти казваш. Ще видим утре ще пиша, ама ако са гръмнали и 4-те свещи...
Ванка оказа се прав. Свещите са здрави всичките. От релето би трябвало да е дошла грешката.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
lyu_records написа:Amatior4o написа::OT: И аз утре ще правя тази интервенция. Показа ми 2 от 4 изгоряли свещи. Пали си доста добре само 1 път не запали от раз и се реших да ги сменям. Купих 4 свещи "Беру" и ще оставя колата довечера на майстора, защото ми каза, че колата трябва да е студене преди да се опитва да отвива свещите. Нали така се прави? Демек до'де утре не ми звънне да ми каже, че ги е сменил ще ми е доста свито да не превърти някоя! :S
Колега не бой се, няма да превърти никоя. Майсторите за това се наричат майстори, за всяко нещо си има чалъм.
По-принцип този пич ми вдъхва доверие, но нали знаеш всеки си остава ръцете

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
lyu_records написа:lyu_records написа:Dimitroff написа:Хм...
Ванка оказа се прав. Свещите са здрави всичките. От релето би трябвало да е дошла грешката.
Не думай

Amatior4o написа:lyu_records написа:Amatior4o написа::OT: И аз утре ще правя тази интервенция. Показа ми 2 от 4 изгоряли свещи. Пали си доста добре само 1 път не запали от раз и се реших да ги сменям. Купих 4 свещи "Беру" и ще оставя колата довечера на майстора, защото ми каза, че колата трябва да е студене преди да се опитва да отвива свещите. Нали така се прави? Демек до'де утре не ми звънне да ми каже, че ги е сменил ще ми е доста свито да не превърти някоя! :S
Да те успокоя...свещите при Е46 преди и след фейса са различни...ама като казвам различни нямам предвид само по форма, а визирам и материала от който са напревени.
Доста често срещано явление е късането на свещ при ваденето...при Е46 преди фейс лифта.
Е46-ците след фейса не страдат от подобни проблеми...или поне не в такива размери

П.с. Имам 4 чисто нови оригинални свещи за Е46 320д след фейса - поръчах ги за приятел, но той се отказа, а поръчката нямаше връщане назад - ако ти трябват - свиркай - пазарната им цена е 32 лева за брой - давам ти ги за 22 лева за брой.

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:lyu_records написа:lyu_records написа:Dimitroff написа:
Да те успокоя...свещите при Е46 преди и след фейса са различни...ама като казвам различни нямам предвид само по форма, а визирам и материала от който са напревени.
Доста често срещано явление е късането на свещ при ваденето...при Е46 преди фейс лифта.
Е46-ците след фейса не страдат от подобни проблеми...или поне не в такива размери![]()
П.с. Имам 4 чисто нови оригинални свещи за Е46 320д след фейса - поръчах ги за приятел, но той се отказа, а поръчката нямаше връщане назад - ако ти трябват - свиркай - пазарната им цена е 32 лева за брой - давам ти ги за 22 лева за брой.
Мерси за съвета Ванка. Майстора е болен и ще се прави по натам ремонта.
А отностно свещите ако знаех щях да ги взема от тебе, но вече купих.
Горе долу за същите пари. Купих "Beru" с отсъпката от 32 лв/бр. на 23лв/бр.
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:lyu_records написа:lyu_records написа:Dimitroff написа:Хм...
Не думай![]()
Amatior4o написа:lyu_records написа:Amatior4o написа::OT: И аз утре ще правя тази интервенция. Показа ми 2 от 4 изгоряли свещи. Пали си доста добре само 1 път не запали от раз и се реших да ги сменям. Купих 4 свещи "Беру" и ще оставя колата довечера на майстора, защото ми каза, че колата трябва да е студене преди да се опитва да отвива свещите. Нали така се прави? Демек до'де утре не ми звънне да ми каже, че ги е сменил ще ми е доста свито да не превърти някоя! :S
Е46-ците след фейса не страдат от подобни проблеми...или поне не в такива размери![]()
Та релето май е прекъсвало, чакам новото да дойде, иначе вече съм без клапаните (пеперудите), дойде ли релето звънкам за настройката на дебитомера Ванка. Пак се оказа прав

здравейте колеги, наскоро се сдобих с БМВ 320д 2002г. на диагностиката се появи грешка на подгревът на свещите на 1ви 2ри 3ти и 4ти цилиндър на какво може да се дължи и ако е релето някакви съвети и препоръки за закупуване и цена? благодаря ви предварително.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3