Смесване на два вида масло?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Смесване на два вида масло?

Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
nik4o_83 написа:Zagy написа:nik4o_83 написа:spower написа:Няма да има проблем пък и колегата каза теста, иначе на мотоциклетите вилковите масла се смесват 5В с 10В с цел вискозитета да се осредни на 7,5В ...
Колега как ще стане това - 5W е пълна синтетика, а 10W е полусинтетика ...нещо май няма как да се случи...
Брато - принципно има и 10W40 пълна синтетикаА и знаеш защо питам...
Няма 10W пълна синтетика
ето какво показва гугъл

http://www.nulon.com.au/products/Full_S ... ngine_Oil/
For modern high-tech engines/motors. Recommended for late model cars and light commercial vehicles where a high quality 100% synthetic oil is desired. Suitable for all 4 stroke petrol, diesel and LPG engines/motors including, multi-valve, turbo or super-charged. The improved oil film strength of synthetic oil reduces the risk of metal to metal contact at high loads.
ето още един пример:
http://www.thelubepage.com/amsoil-10w-3 ... ic-oil-atm
И като се замисля вискозитета на маслото, което показва първата цифра преди В-то е гъстота на масления филм, дали ще е направен от нефтен продук, дали от растителен или от нещо друго тя винаги може да се докара в зависимост от предназначението на маслото

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Аз съм с такова , за доливане , ako взема кастрол 5в-40 пълна синтетика има ли значение това DPF или може и модел масло без DPF, че го поръчвах от колега от форума и не знам дали ще намеря същата туба по магазините ,а ще трябва да долия малко ,че имах теч ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
От щеката си сложи няколко капки от старото масло или , ако пазиш тубичка и там има някоя капка останала и смеси със същото количество от новото масло и виж ефекта. Ако се смесят без пресичане си ти 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- krasimo
- Потребител
-
- Кара: Х5,Е класа
Може и да ги подгрееш в една капачка, и оставиш да истине. Трябва да не се запенява или да не става на парцали.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
spower написа:От щеката си сложи няколко капки от старото масло или , ако пазиш тубичка и там има някоя капка останала и смеси със същото количество от новото масло и виж ефекта. Ако се смесят без пресичане си ти
Това е ясно колега , без тоя метод няма ли как да стане ,че представи си купя 1 л - пресече се, купя друго пак се пресече и ей така 30 лв отлитат в небитието , какво да ги правя тези отворени туби с масло после аз..

Слагай смело. Няма да се пресече.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
И двете масла 5в40 на Кастрол са пълна ситетика и с еднакви характеристики, просто това, което се води ДПФ, показва, че става за автомобили с ДПФ филтри и е по-висок клас специално за дизелови двигатели. С други думи има повече присадки в маслото, които подобряват работата на дизелите. Иначе, ако сложиш такова, на което не пише ДПФ, пак няма да имаш никакви грижи, пак си е достатъчно висок клас за дизелови двигатели. 

Няма как две масла да се пресекат без значение какви са
Това са някакви градски легенди

- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Напротив, приятелю! Пресичат се и още как. От години се занимавам с масла и съм месил какви ли не масла за експерименти и в не малко случаи маслото се пресича, когато се смесят разнотипни масла като пълна синтетика и минерално масло например.
Nikolay P. написа:Напротив, приятелю! Пресичат се и още как. От години се занимавам с масла и съм месил какви ли не масла за експерименти и в не малко случаи маслото се пресича, когато се смесят разнотипни масла като пълна синтетика и минерално масло например.
Кажи две марки масла, които ще се пресечат, за да пробваме.
Примерно аз ползвам Арал 0-40, което се води от група 4. Кажи кое минерално масло да купя, за да пробвам тезата ти.
Имам на разположение и Кастрол Едж, което си е от група 3 (хидрокрак).
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Марките не са от значение, говоря за ТИПОВЕ, не за МАРКИ и пиша, че в доста от случаите, доста, а не всички маслото се пресича. Понякога нищо не става, тук вече не знам кога и защо се получава. Просто не е препоръчително и желателно да се прави.
Аз съм готов да почерпя човека който успее да пресече две моторни масла с бутилка уиски по негов избор 

Nikolay P. написа:Марките не са от значение, говоря за ТИПОВЕ, не за МАРКИ и пиша, че в доста от случаите, доста, а не всички маслото се пресича. Понякога нищо не става, тук вече не знам кога и защо се получава. Просто не е препоръчително и желателно да се прави.
ОК. Просто кажи две марки масла, които са се пресекли, за да пробвам.
Ти си правил експерименти, както и аз. Аз не съм открил такива. Ти си открил. Щом си открил, то сподели, за да потвърдя този факт.
Аз съм пробвал с двоен естер на Мотул с М10Д и няма проблем. Ако това не е разлика от двата полюса, то кажи ми други масла, за да пробвам.
- Nikolay P.
- младши ентусиаст
-
Приеми, че лъжа. Експерименти съм спрял да си правя отдавна. Правех го от любопитство, понеже много съм слушал за пресичането и за това, че не се пресича. Как да ти назова 2 модела масла, след като ти написах, че понякога се случва и не знам кога и каква е зависимостта, може да се пресече, може и нищо да не стане. Дори и да ти назова две различни като вискозитет и марки масла, шансът да се пресекат маслата е 50 на 50. Като човек, който се занимава и продава масла, винаги го споменавам на хората и не им препоръчвам месенето, понеже си е на риск и късмет.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3