Запотяване стъкла?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Запотяване стъкла?
Придържайте се към фокуса на темата, за да не я заключваме скоро...
- petarcho83
- Потребител
-
- Кара: Е 46 320i
- Мечтае да кара: X6
колеги спрейчето против изпотяване го има в метро и в бриколажа,не се колебайте вземете си върши работа!Не е кой знай каква инвестиция! 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Dimitroff написа:Придържайте се към фокуса на темата, за да не я заключваме скоро...
Аз си намерих вече отговора,даже вчера пусках климата

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
При мен като се запотят стъклата включвам циркулацията в купето и за 30-тина секунди всички стъкла се изчистват. Филтъра е сменен скоро, ако има значение това.

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
Стъклата се запотяват повече и ако има теч в купето /което е често срещан проблем при е46/ откъм кората на вратите. В този случай разбира се и стелките са мокри, но това е описано в други теми 

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Все съм имал каручки дето се изпотяват, ама сегашната.....няма равна. Филтъра е нов, ревизирах я основно за течове в купето...уж няма, мокро няма. Съмняват ме евентуални пропуски от пластмасата под чистачките, там имам няколко малки пукнатини до самото стъкло. И от там някъде отпред...така поне аз си мисля
А за спрея....съм с противоречиво мнение, една от служебните миналата зима я пръскаха и...се омаза гадно стъклото. Възможно е и да е било некво made in PRC, но аз не бих си омазал стъклата.
За мен най-доброто решение е пускане на снежинката за малко, ефекта е гарантиран.
И все пак мамка му мен ме дразни това изпотяване, чак предното стъкло се изпотява....

А за спрея....съм с противоречиво мнение, една от служебните миналата зима я пръскаха и...се омаза гадно стъклото. Възможно е и да е било некво made in PRC, но аз не бих си омазал стъклата.
За мен най-доброто решение е пускане на снежинката за малко, ефекта е гарантиран.
И все пак мамка му мен ме дразни това изпотяване, чак предното стъкло се изпотява....

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Морски, "проблема" на нашата "каручка" е, че е много добре уплътнена и влагата няма къде да ходи!
Предполагам знаеш разликата в критериите на тестовете за херметичност на купетата за немските и за руските коли
При 100% влажност на въздуха, от наличните в купето 1-2 кубически метра, можеш да предположиш колко вода можеш да изцедиш. Дпоълнително при дъжд или сняг с всяко влиззане внасяш още вода.
А за спрейовете съм абсолютно на същото мнение като теб - аз искам да виждам, а не да разпознавам дали е ден или нощ през прозорците!
Предполагам знаеш разликата в критериите на тестовете за херметичност на купетата за немските и за руските коли

При 100% влажност на въздуха, от наличните в купето 1-2 кубически метра, можеш да предположиш колко вода можеш да изцедиш. Дпоълнително при дъжд или сняг с всяко влиззане внасяш още вода.
А за спрейовете съм абсолютно на същото мнение като теб - аз искам да виждам, а не да разпознавам дали е ден или нощ през прозорците!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Тази пластмаса, няма нищо общо с вътрешноста на купето! Щом ти се запотява и нямаш течове може само да се радваш
. Както каза колегата по горе, добре ти е уплътнена колата
Всички сме така с запотенки стъкла. Даже се оглеждам на другите коли, по-новите , но те или не пускат вътршната циркулация на климатроника или си пускат климатика и вътрешна циркулация
.

- S7
- старши ентусиаст
-
Едно ми е интересно ако напиша тема "Върви ли ви колата" сигурно ще се съберат 200 мнения поне 

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
за мен тези спрейове не са решение, на старата ми кола съм ползвал такива, който не мажат, а ЗАМРЪЗВАТ отвътре
при което се сещате, със стъргалото за скреж стържеш
най-добре сменяте филтъра на климата и пускате АС, и препоръчително сменяте стелките с гумени, че там става страшно с мокетените

най-добре сменяте филтъра на климата и пускате АС, и препоръчително сменяте стелките с гумени, че там става страшно с мокетените
- S7
- старши ентусиаст
-
Темата беше свързана с запотяването ако се пусне да върти въздуха само в колата без да влиза отвън и аз стигнах до извода че си оставам на външната намеса и си дишам вредни емисии от колите пред мене
а ако искате да не ви се запотяват стъклата пускате климатика...това е 

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
S7 написа:Темата беше свързана с запотяването ако се пусне да върти въздуха само в колата без да влиза отвън и аз стигнах до извода че си оставам на външната намеса и си дишам вредни емисии от колите пред менеа ако искате да не ви се запотяват стъклата пускате климатика...това е
колкото коли съм карал всичките се запотяват като им спреш чистия въздух
Сега за зимата си трябват гумени стелки, че в текстилните се задържа влага, ама аз не искам да си развалям интериора! 

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
StuNNeR написа:Сега за зимата си трябват гумени стелки, че в текстилните се задържа влага, ама аз не искам да си развалям интериора!
колега вземи си оригинални гумени, пасват идеално и са симпатични
- S7
- старши ентусиаст
-
StuNNeR написа:Сега за зимата си трябват гумени стелки, че в текстилните се задържа влага, ама аз не искам да си развалям интериора!
И какво общо имаше това с темата

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3